Gönderen Konu: Linux Mint için Aylık E-Dergi  (Okunma sayısı 5484 defa)

Çevrimdışı G-khan

• Yeni Penguen
  • *
  • Gökyüzüne aşık bir adam.
    • https://twitter.com/g_khana
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3,2
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce GT 650M & Intel HD Graphics 4000
  • İşlemci: Intel Core i7 3610QM
Linux Mint için Aylık E-Dergi
« : 29 Mart 2015, 00:04:45 »
Linux Mint için Aylık E-Dergi  böyle bişey yapılabilir aslında hem çok yararlı olur hem populerlik artıralabilir dergide bulunan yazılar ışığında.
Gökyüzüne aşık bir adam..

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Linux Mint için Aylık E-Dergi
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2015, 09:21:34 »
Bizler de isteriz böyle bir uygulamanın başlatılmasını, daha önce root ismi altında e-dergi aylık olarak çıkartılıyordu ancak şuan ki kadronun az ve kısıtlı olmasından dolayı yapamıyoruz. Sanırım ayrıca bir e-dergi ekibi kurabilirsek, böyle bir uygulama başlatabiliriz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2015, 10:29:50 »
E-dergi fikri güzel fakat katkı veren sayısı çok az olacaktır.  Şimdilik katkı veren sayısı yeterli olsa bile ilerleyen sayılarda konu sıkıntı yaşanabilir.  Ubuntu Tr haricindeki bazı site yönetimleriyle işbirliğine gidilse hem katkıcı sorunu hem de ilerleyen sayılarda konu problemide ortadan kalkar.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı G-khan

• Yeni Penguen
  • *
  • Gökyüzüne aşık bir adam.
    • https://twitter.com/g_khana
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3,2
  • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce GT 650M & Intel HD Graphics 4000
  • İşlemci: Intel Core i7 3610QM
« Yanıtla #3 : 31 Mart 2015, 05:18:44 »
Ben çok yeni sayılırım ancak elimden gelen yardımı yapabilirim E-dergi için.( E-dergiyi oluşturma vs.) Hemde yeni kullanıcılar için oldukçada yararlı olacağı kanısındayım. Açıkcası ilk başlarda birz göz attım e-dergi için ama elle tutulur ve sadece linux mint üzerine yazılmış bişey bulamadım.
Gökyüzüne aşık bir adam..

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2015, 16:38:44 »
Bu konuda gönüllüler varsa dergi için bir çalışma yapılabilir. Başlangıçta yazılar, Ubuntu TR ekibi uygun görürse SUDO'da da yayınlanabilir.

Çevrimdışı Altaylardan_Gelen_atlı

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint 18.2
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: nvidia
  • İşlemci: intel
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2015, 21:18:23 »
üstadlar ben son kullanıcıyım sanal dergi olayına birde acemi penceresinden bakmaktığım da, sizlerin serzenişi sonuna kadar haklı kadro yetersizliği ve gönüllü katılımı ve sürekliliği olan sanal dergiyi aylık, üç aylık, 6 aylık veya yıllık olabilirliği dışında ;
acaba diyorum fırsatınız ve zamanınız olduğu  dilimlerde görsel olarak forum da veya You Tube vs..  '' Linux Mint Türkiye Televizyonu kısaca : L.M.T.Tv '' olarak görsel ağırlıklı 5'er 10'ar veya 15'er dakikalık video klip vs yapmak  uygun olabilir mi?

görselllik insanı daha etkiler o video yada kliplerde kurulum aşamasından başlayarak terminal kullanımları pratik çözümler uygulama kurma kaldırma ekran kartları  hazır kodlar işlevleri vs...  tabii bunun için zaman gerek fakat fırsat olduğu zamanlarda bunu yaparsanız linux dışında ki insanların sistemi tanıma şansı fazlalaşır ve yönelmeler olabilir

saygılar
'' 𐱅𐰭𐰼𐰃 𐱅𐰇𐰼𐰚𐰇 𐰴𐰆𐰺𐰆𐰽𐰆𐰣 𐰋𐰀 𐰘𐰇𐰲𐰀𐰠𐱅𐰾𐰃𐰤 ''

Çevrimdışı yguze7

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2015, 00:53:28 »
Bana göre süreli dergi çıkarmak sıkıntılı olabiliyor çünkü makalesini geç verenlerden dolayı tamamlanmış makaleler yayınlanmıyor bana göre e bergi tarzı bir sitede yayınlanması daha mantıklı. Hatta bir tasarım gerekmediginden çok daha rahat bir sekilde yayınlanabilir

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2015, 09:56:45 »
Dergi içerikleri genellikle makale, dağıtım ve uygulama tanıtımı ve nasıl belgelerini ihtiva ediyor. Forumda ise tüm bunları karşılayacak alanlar mevcut. Dileyen üyelerimiz, varsa dağıtım ve uygulama incelemeleri, nasıl belgesi gibi içeriklileri forum alanından da paylaşabilir. Bunların herhengi bir alanda rastlayabileceğiniz şekilde, şu uygulama PPA deposundan nasıl kurulur ya da bu dağıtımın güncel sürümü çıktı benzeri içerik yerine, dağıtım ve uygulamaların  ayrıntılı tanıtımlarını içermesi üyelerimize oldukça faydalı olacaktır. Yoksa bahsedilen şekildeki içeriklere sahip iletiler bülten içeriğine benziyor. Bugün hali hazırda pek çok kullanıcı bu tarz içeriklere sahip yayın alanlarını takip ederek bilgi sahibi olabiliyor. Bu tarz zayıf içeriklerin bir de forumda tekrarlanması oldukça anlamsız olacaktır.

Daha önce ana sayfamızda tam olarak olmasa da buna benzer biçimde üyelerimizin katılımını sağlayabilecek bir düzenlemeye gitmiştik, ama pek rağbet görmemişti. http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1781.0

Linux Mint Türkiye olarak kaliteli bir içeriğe sahip olacağından emin olmadıkça herhangi bir dergi proje ile ilgili bir girişimimiz olmayacaktır. Bu çerçevede içeriklerle olası bir yayına katkıda bulunabilecek üyelerimizin öncelikle örnek yazılarını e posta ya da özel mesaj ile göndermesini bekleriz.
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2015, 10:23:12 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yguze7

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 06 Mayıs 2015, 13:12:41 »
@Butterfly forumda paylaşılan makale okunmadan gözden kaybolabilir fakat kendisine özgü bir web sitesi üzerinden paylaşılırsa herkesin okuyacağından ve takip edeceğinden  ve ilgi çekeceğinden eminim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #9 : 06 Mayıs 2015, 14:32:27 »
Öncelikle bu konuda destek olabileceğini söyleyenlerden değerlendirme yapabilmek adına örnek yazı bekleriz.   Talep olursa daha önce benzer bir içeriğe sahip olabilecekken deneyip ilgi görmemesi sebebiyle değiştirdiğimiz anasayfasımız başka bir alt bölüm olarak devam ettirmek yeniden denenebilir. Önceliğimiz kaliteli içerik, bu sağlanmadıktan "bir başka dergi" sıfatı ile bir şeyler yapmak anlamsız olacaktır. Evet örnek yazılarınızı bekliyoruz, Dropbox vb.bir alana yükleyerek özel mesaj olarak bağlantısını gönderebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]