Dergi içerikleri genellikle makale, dağıtım ve uygulama tanıtımı ve nasıl belgelerini ihtiva ediyor. Forumda ise tüm bunları karşılayacak alanlar mevcut. Dileyen üyelerimiz, varsa dağıtım ve uygulama incelemeleri, nasıl belgesi gibi içeriklileri forum alanından da paylaşabilir. Bunların herhengi bir alanda rastlayabileceğiniz şekilde, şu uygulama PPA deposundan nasıl kurulur ya da bu dağıtımın güncel sürümü çıktı benzeri içerik yerine, dağıtım ve uygulamaların ayrıntılı tanıtımlarını içermesi üyelerimize oldukça faydalı olacaktır. Yoksa bahsedilen şekildeki içeriklere sahip iletiler bülten içeriğine benziyor. Bugün hali hazırda pek çok kullanıcı bu tarz içeriklere sahip yayın alanlarını takip ederek bilgi sahibi olabiliyor. Bu tarz zayıf içeriklerin bir de forumda tekrarlanması oldukça anlamsız olacaktır.
Daha önce ana sayfamızda tam olarak olmasa da buna benzer biçimde üyelerimizin katılımını sağlayabilecek bir düzenlemeye gitmiştik, ama pek rağbet görmemişti.
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1781.0Linux Mint Türkiye olarak kaliteli bir içeriğe sahip olacağından emin olmadıkça herhangi bir dergi proje ile ilgili bir girişimimiz olmayacaktır. Bu çerçevede içeriklerle olası bir yayına katkıda bulunabilecek üyelerimizin öncelikle örnek yazılarını e posta ya da özel mesaj ile göndermesini bekleriz.