Gönderen Konu: boot sanırım grub acilis ekranı sırası degistirme  (Okunma sayısı 14826 defa)

Çevrimdışı Dersimli

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
netbooka mate kurdum. ama asagı yon tusu pcde calısmıyor gec farkettim bu nedenle windowsa erisemiyorum. boot ekranında windowsu on tanımlı acmak için ne yapmam gerekiyor  yazabilir misiniz acaba

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: boot sanırım grub acilis ekranı sırası degistirme
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2014, 17:38:12 »
grub düzenlenerek, windows ilk sıraya alınabilir ama bu sefer de linux'a girmekte sıkıntı yaşayacaksın. yön tuşları başka tuşlara atanabilir diye düşünüyorum ama şuan iş yerinde olduğum için içeriğine bakamıyorum, harici bir klavyeniz yok mu ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Dersimli

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2014, 17:40:21 »
harici klavye grub ekranından sonra calısıyor sonra elektrık gelıyor sanırım. malesef yarın sınavım var ama windowsta calısan uygulamaya girmem gerekiyor. nette grub ekranının fare ıle calısanınıda gordum ama yukleyemedım. acil oldugu içn yazdım

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 04 Nisan 2014, 17:56:52 »
Grub Customizer yardımıyla varsayılan işletim sistemini değiştirmek mümkün. Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp Grub Customizer uygulamasını yükleyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
sudo apt-get update
sudo apt-get install grub-customizer

Kurulum sonrası menüde uygulamayı aratıp çalıştırınız. Varsayılan yapmak istediğiniz işletim sistemini seçiniz ve yukarı ok tuşu ile en üste taşıyıp, Kaydet düğmesine tıklayarak değişikliği uygulayınız.

Windows'u bu şekilde varsayılan yapınca, Windows altında grub ayarlarını değiştiremeyeceksiniz. Tekrar eski düzene dönmek için aşağıdaki bağlantıda anlatıldığı biçimde Grub'u yeniden kurmalısınız.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=99.0

Grub seçim tuşunu değiştirmenin bir imkanı var mıdır araştıralım.
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2017, 23:30:09 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı indirdivx1967

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Device-1: Intel vendor: Acer Incorporated ALI
  • İşlemci: Dual Core model: Intel Celeron N4000 bits: 64 type
« Yanıtla #4 : 18 Ağustos 2019, 19:59:14 »
Merhaba ilk önce  Linux Mint 19.2 Tina Xfce yükledim sonra aynı pc ye LMDE 3 Cindy yükledim ilk acılışta Linux Mint 19.2 Tina Xfce çalışsın istiyorum onun xfce ye grub-customizer değiştirmek istedim ne yaparsam yapayım hep LMDE 3 Cindy ilk acılıyor nasıl değiştirebilirim

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 18 Ağustos 2019, 20:10:36 »
[member=4867]indirdivx1967[/member] , yazım kurallarına özen göstererek ve aşağıdaki hususlara göre yeni bir konu açmanız gerekiyor. Dilekçe yazar gibi bir yazışma istemiyoruz, ama yazım kurallarını hiçe sayan biçimde bir yazışmayı da hoş göremeyiz. Bu hususları forumda bir çok defa net olarak belirtmişizdir. Bu konu eski olduğu için kilitlendi, aşağıdaki konumuzda eski konulara mesaj gönderme yerine yeni konu açılması gerektiği belirtiliyor.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]