Gönderen Konu: Kurulum Problemi  (Okunma sayısı 7382 defa)

Çevrimdışı erdicankonur

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
Kurulum Problemi
« : 04 Nisan 2014, 18:12:14 »
Merhaba Arkadaşlar ;
Linux Mint Kullanmak İstiyorum MAkinam Lenovo G710 Serisi NoteBook Kurulumu USB Boot İle Yapıyorum Yalnız Kurulum Ekranında İnstall Mint E Tıklayınca Ekran Elektriği kesiyor ve Simsiyah O şekilde Bekliyor . Bu sorunu nasıl aşabilirim . İsteyen için videoda paylaşabilirim sorun la alakalı Bir an önce çözüm önerileri istiyorum . Herkese Teşekkür EDerim . Adanada Olup Kurulumu Direk Yapmak İsteyen olursa Daha da Sevinirim .

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
  • Can sıkıntısı işte. Bir dala tutunamadık.
    • Kişisel Blog
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon 18.1 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: ATI HD4850
  • İşlemci: Core 2 Quad
Ynt: Kurulum Problemi
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2014, 19:08:14 »
İndirdiğiniz linux yazılımının md5 sürüm konrolünü yaptınız mı? Dosyanın eksik veya hatalı inmesi problem oluşturabilir.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2014, 20:09:51 »
USB aygıta hangi uygulama ile yazdırdınız? ISO dosyasını bir de Unetbootin ile yazdırmayı deneyebilirsiniz.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=56.0

Ek olarak açılış seçeneklerine nomodeset değişkeni eklemek denenebilir.

Bunun için, başlangıç menüsüne ulaştığınızda "Start Linux Mint" seçeneği üzerinde TAB tuşuna basınız. Açılan alanda aşağıdakine benzer satırları bulunuz.

Kod: [Seç]
/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/mint.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz quiet splash
Satırın sonundaki quiet splash değişkenlerini silip nomodeset değişkinini ekleyiniz.

Kod: [Seç]
/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/mint.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz nomodeset

@Kental'in de altını çizdiği gibi md5sum güvenlik kodu doğrulaması yapmanızı öneririm, çünkü hatalı olarak inen ISO dosyaları da sorun çıkartabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı erdicankonur

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
« Yanıtla #3 : 08 Nisan 2014, 20:38:21 »
Kurulumu Unetbootin ile bir kaç kez yaptım onunla alakalı sıkıntı olacağını sanmıyorum bir kaç farklı sürümde denemedim diğer önerdiğinizide şimdi deneyeceğim.