Gönderen Konu: Linux Mint 17.2 Sürümün Kodadı Rafaela  (Okunma sayısı 7824 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Linux Mint 17.2 Sürümün Kodadı Rafaela
« : 08 Nisan 2015, 13:30:47 »
Linux Mint 17.2, “Rafaela” kod ismiyle anılacak ve 2015 Mayıs ayı sonunda hazır olması planlanıyor.

Rafaela, dört büyük melekden biri olan Raphael (İsrafil)'den türetilmiş bir bayan ismidir.

İyileştirici yönüne vurgu yapılan melek İsrafil ile birlikte, Raphael ismi için başka tarihsel ve güncel öğelerden de esinlenilmiş.

Bir İtalyan ressam olan Raffaello Sanzio
Bir İspanyol tenis sporcusu
Ninja Turtle karakteri  :)

Linux Mint 17 ve Linux Mint 17.1 kullanıcıları dilerlerse Güncelleme Yöneticisini kulllanarak kolay ve güvenli biçimde yeni sürüme geçiş yapabilecekler.

Kaynak
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
Ynt: Linux Mint 17.2 Sürümün Kodadı Rafaela
« Yanıtla #1 : 08 Nisan 2015, 15:48:50 »
Teşekkürler [member=8]Butterfly[/member]
GNU Emacs :)

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #2 : 08 Nisan 2015, 23:47:10 »
Yeni sürüm ne kadar değişiklik ile gelecek merak etmiyor değilim. Umarım 17.1 sürümü kadar yenilik içerir.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı bhdryrdm

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • bhdryrdm
    • GNU/LINUX
  • Dağıtım: LM 17.3 ROSA-QUBES OS
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: NVIDIA 840M
  • İşlemci: INTEL i7 4710HQ
« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2015, 00:02:11 »
Benim sormak istediğim kernel sürümü ne olacak  :)  Linux Mint'in güncelleme merkezinde çekirdekler çok geride  :'(
Acaba nasıl yenilikler gelecek bende merak ediyorum ?

Çevrimdışı Olorin

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2
  • Masaüstü Ortamı: KDE x64
  • Grafik Kartı: Ati MSI R6850 Cyclone
  • İşlemci: Intel Q9400
« Yanıtla #4 : 10 Nisan 2015, 16:30:06 »
LMDE'nin bana ağır gelmesinden sonra tekrar Linux Mint 17.1 kurmaya karar verdim. Ancak Rafaela'yı mı beklemeliyim yoksa direkt Rebecca'yı yükleyip Mayıs ayında bir update / upgrade ile Rafaela'ya mı geçiş yapmalıyım bilemedim.

Kısaca 17.2 geldiğinde temiz kurulum daha mı iyi ve performanslı olur? 17.2'ye upgrade yapınca çekirdek de güncellenir mi?

Teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 10 Nisan 2015, 16:36:45 »
LinuxMint 17.2'nin varsayılan olarak hangi çekirdeği kullanacağını bilmiyorum. Ama büyük ihtimalle 3.16.x serisi olabilir. Bu süre zarfında Ubuntu 14.04 deposuna daha güncel sürüm eklenirse durum değişebilir.

Linux Mint 17.1'den LinuxMint 17'ye Güncelleme Yöneticisini kullanarak geçiş yapabileceksiniz. Çekirdeğin güncel sürümleri için kernel mainline deposunda bulunanlardan birini elle yüklemeniz gerekir.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1655.0

Buradaki çekirdekler mevcut depodaki kapalı kaynak sürücüleri ile uyumlu olmayabileceği için sorun çıkartabilir. Eğer belirgin bir sorun yaşamıyorsanız ve özel bir sebebi yoksa (yeni çekirdekle desteklenen bir donanımı ya özelliği kullanmak gibi) depodaki çekirdeği kullanmak en uygunu olacaktır.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Olorin

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2
  • Masaüstü Ortamı: KDE x64
  • Grafik Kartı: Ati MSI R6850 Cyclone
  • İşlemci: Intel Q9400
« Yanıtla #6 : 10 Nisan 2015, 17:07:03 »
Her bir yeni sürüm çıktığında temiz kurulumun yapılması stabillik ve perfrormans yönünden daha iyi olacağı efsanesi var. Bu gerçekten doğru mudur?

Çevrimdışı bhdryrdm

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • bhdryrdm
    • GNU/LINUX
  • Dağıtım: LM 17.3 ROSA-QUBES OS
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: NVIDIA 840M
  • İşlemci: INTEL i7 4710HQ
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2015, 18:05:42 »
Özel hiçbir sebebi yok hocam  :)
 Geçen günlerde boot repair üzerinden ayar yaparken yeni çekirdek sürümü oalrak 3.19.12yi aldı sanırım ve o cekirdek kararlı olmadıgından işletim sistemi acılmıyordu bende elle 3.19.3 kernelini kurdum .
Sadece merak ama birkaç kimsenin  yorumlarına göre yeni çekirdeğin uygulamaları daha hızlı hale getirdigini duymustum ne kadar dogrudur bilemem