Gönderen Konu: Linux Mint Rebecca 17.1 Siyah Ekran Sorunu(Toshiba Satellite L50)  (Okunma sayısı 5742 defa)

Çevrimdışı sinankirtikli

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
Merhaba arkadaşlar. Linux Mint'i torrent yardımıyla indirdim dvdye yazdırdım. Güvenli önyüklemeyi devre dışı bıraktım. nomodeset nosplash gibi değerleri de denedim, ancak bir türlü kuruluma geçemedim.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Direk Linux Mint kullanmak istiyorum. Windows'un yanına kurmaya falan çalışmıyorum.

Düzenleme: Sistemle ilgili bilgileri, çıktıları vs. mümkün olduğunca yazılı olarak paylaşınız. Başlık düzenlendi.
karakartala
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2015, 14:27:29 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Linux Mint Rebecca 17.1 Siyah Ekran Sorunu
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2015, 14:25:09 »
İndirdiğiniz kurulum dosyasının(iso) MD5 kontrolünü yaptınız mı? http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Md5_kontrol%C3%BC

Çevrimdışı sinankirtikli

• Çok Yeni Penguen
  • *
evet yaptım aynı çıktı

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Nomodeset yerine acpi=off değişkeni ile başlatmayı denediniz mi?

Uyumluluk (Compatibility) kipi ile kurulum yaparken herhangi bir hata mesajı alıyor musunuz?

Ek olarak UEFI yerine klasik BIOS (legacy mode) ile kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı sinankirtikli

• Çok Yeni Penguen
  • *
Nomodeset yerine acpi=off değişkeni ile başlatmayı denediniz mi?

Uyumluluk (Compatibility) kipi ile kurulum yaparken herhangi bir hata mesajı alıyor musunuz?

Ek olarak UEFI yerine klasik BIOS (legacy mode) ile kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

söylediklerinizi nasıl yapcagımı bılmıyorum anlatırmısınız ?

hiçbir hata mesajı almıyorum sadece sıyah ekranda kalıyor

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Öncelikle başlangıç için acpi=off değişkeni eklemeyi deneyin. Nomodeset değişkeni için yaptıınızı acpi=off  değişkeni için yapacaksınız.

Compatibilty mode kurulum seçenekleri arasında olmalı, sistemi bunu seçip başlatmayı denebilirsiniz, bu ikinci seçenek olsun.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı sinankirtikli

• Çok Yeni Penguen
  • *
Öncelikle başlangıç için acpi=off değişkeni eklemeyi deneyin. Nomodeset değişkeni için yaptıınızı acpi=off  değişkeni için yapacaksınız.

Compatibilty mode kurulum seçenekleri arasında olmalı, sistemi bunu seçip başlatmayı denebilirsiniz, bu ikinci seçenek olsun.

Hocam acpi off yazdim f10 bastim yine siyah ekranda kaliyor. Diger secenektede ayni

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
DVD'ye yazdırırken en düşük hızda yazdırdınız değil mi? Kurulumdaki "Integrity Check" seçeneğini seçtiğinizde herhangi bir hata görünüyor mu?

Çevrimdışı sinankirtikli

• Çok Yeni Penguen
  • *
oyle bir secenek yok
 Start linux mint 17.1 cinnamon 64bit
start linux mint 17.1 cinnamon 64bit ( compatibility mode )
Check the integrity of the medium

Bu secenekler var. Hangisini secsem hep ayni siyah ekranda kaliyor ve hicbir islem baslamiyor

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
BIOS'ta varsa  "Intel Smart Response (SRT)"   veya Integrated Network Interface Controller (NIC) kısımlarını devredışı bırakıp deneyebilir misiniz?

Çevrimdışı sinankirtikli

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: Linux Mint Rebecca 17.1 Siyah Ekran Sorunu(Toshiba Satellite L50)
« Yanıtla #10 : 13 Nisan 2015, 06:52:30 »
biosta dedikleriniz bulunmamakta. Zaten linux deneyimim baslamadan bitti cok alengirli islemler var. Acemi kaliyorum

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Ynt: Linux Mint Rebecca 17.1 Siyah Ekran Sorunu(Toshiba Satellite L50)
« Yanıtla #11 : 13 Nisan 2015, 12:29:15 »
BIOS sürümü sebebiyle de sıkıntı olabilir. BISO güncellemeyi deneyebilirsiniz. Windows tarafında bu işi basit biçimde yapabilen,ürün üretcilerin yazılımları bulunmakta.

USB'den kurulum denediniz mi? Bir başka alternatif ise 32 bit sürümü kurmayı denemek olabilir.