Gönderen Konu: C Programlama İçin Sistemime Hangi Linux Sürümü Olumlu Olur ?  (Okunma sayısı 5583 defa)

Çevrimdışı RimeX

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • EmirMertoglu97
  • Dağıtım: Linux Mint 18 Sarah
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: HD Graphics 530
  • İşlemci: Intel i3 6100 Skylake
Seneye allahın izniyle yazılım mühendisliği düşünüyorum üniversitede şimdiden 0 programlama bilgisine sahip olduğum için biraz programlamaya giriş yapmak istiyorum windows kullanmaktayım ama sanırım linux yada mac kullanmam gerek kendimi geliştirmek için sistemim aşağıda yazılı linux mint yada diğer dağıtımlardan hangisi daha iyi gider ? bide forumda 3 tane indirme linki var 17.1, 13, de 2 sürümleri bunlardan hangisi ?

Grafik Kartı: Radeon X550
İşlemci: Intel Pentium 4 3.00GHz
Ram: 1.5 Gb Ram 1gb:667 mhz , 512mb: 800 mhz

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Yeni kullanıcılar için Linux Mint 17.1 sürümü uygun olacaktır. Verdiğiniz özelliklere en uygun sürüm Linux Mint 17.1 Xfce vaya Mate 32 bit sürümleri olabilir. Programlama için hangi Linux dağıtımını kuracağınız farketmez, hemen hepsinin deposunda aynı yazılımlar mevcut oluyor. Kısaca başlangıç için Linux Mint iyi bir seçim olacaktır.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı RimeX

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • EmirMertoglu97
Yeni kullanıcılar için Linux Mint 17.1 sürümü uygun olacaktır. Verdiğiniz özelliklere en uygun sürüm Linux Mint 17.1 Xfce vaya Mate 32 bit sürümleri olabilir. Programlama için hangi Linux dağıtımını kuracağınız farketmez, hemen hepsinin deposunda aynı yazılımlar mevcut oluyor. Kısaca başlangıç için Linux Mint iyi bir seçim olacaktır.

Daha önce hiç linux kullanmadım bi kere mint ı usb den boot edip heves alana kadar usb de kullanmıştım (kullanma derken sadece internette surf ) asıl sorum benim hiç bilgim yok linux ta xfce ve mate içinde bana hangisi uyar ?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Sanıyorum sizin için XFCE sürümü daha uygun olacaktır zira işlemciniz Pentium 4 epey eski bir işlemci. Mate'de denenebilir, performans sıkıntısı yaşarsan sonra XFCE'e geçebilirsin.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı RimeX

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • EmirMertoglu97
Sanıyorum sizin için XFCE sürümü daha uygun olacaktır zira işlemciniz Pentium 4 epey eski bir işlemci. Mate'de denenebilir, performans sıkıntısı yaşarsan sonra XFCE'e geçebilirsin.

Ne fark var aralarında ?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Xfce, lxde ve mate masaüstü yöneticileri, kde, cinnamon, gnome masaüstü yöneticilerine göre daha az bellek kullanım oranlarına sahiptir. Böylelikle, düşük donanıma ait bilgisayarlar da daha az bellek tüketimi sağlayarak bilgisayarınızı daha performanslı bir şekilde kullanabilirsiniz. Araların da, işlevsel olarak pek fark olmamakla birlikte,  görsellik konusunda farklılıklar vardır kimi masaüstü yöneticileri 3D kimileri 2D desteklidir. Kimilerin de, transparan ve daha estetik görüntüler oluşturabilirken, diğerlerin de daha sade ve hafif bir görünüm sahiptir.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı RimeX

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • EmirMertoglu97
Xfce, lxde ve mate masaüstü yöneticileri, kde, cinnamon, gnome masaüstü yöneticilerine göre daha az bellek kullanım oranlarına sahiptir. Böylelikle, düşük donanıma ait bilgisayarlar da daha az bellek tüketimi sağlayarak bilgisayarınızı daha performanslı bir şekilde kullanabilirsiniz. Araların da, işlevsel olarak pek fark olmamakla birlikte,  görsellik konusunda farklılıklar vardır kimi masaüstü yöneticileri 3D kimileri 2D desteklidir. Kimilerin de, transparan ve daha estetik görüntüler oluşturabilirken, diğerlerin de daha sade ve hafif bir görünüm sahiptir.

mate indiriyorum o zaman :)
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2015, 16:31:17 Gönderen: RimeX »