Gönderen Konu: Hp Compaq Mini Cq10-800st Kurulumda Önyükleme Sorunu  (Okunma sayısı 4672 defa)

Çevrimdışı Romeo_1907

• Çok Yeni Penguen
  • *
iyi forumlar arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım benim düşük donanımlı bi laptopum var buna linux mint kurmak istiyorum ama ne yaptıysam kurulumu başlatamadım bile pc de cd/dvd okuyucu yok flash bellekle atılması gerekiyor adımları tek tek onlarca kez denedim ama yapamadım yardımcı olursanız duacınız olurum..
bide pc im ''hp compaq mini cq10-800st'' bu makinaya hangi linux mint sürümünü yüklersem daha iyi olur onuda söylerseniz sevinirim

sanırım konuyu yanlış yere açtım özür dilerim..
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2015, 19:11:58 Gönderen: Romeo_1907 »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Hp Compaq Mini Cq10-800st Kurulumda Önyükleme Sorunu
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2015, 23:43:22 »
Foruma hoşgeldiniz. İletiyi konu şekline dönüştürüp kurulum bölümüne taşıdım. Sorun anladığım kadarıyla önyüklemeyle ilgili. Yanlış anlaşılma varsa başlığı değiştiriniz.

[member=1660]Romeo_1907[/member]
Linux Mint Xfce kurabilirsiniz. Hafif bir sistemdir. Kurulum ekranı gelmeden direk Windows mu açılıyor? Eğer sorun buysa BIOS ayarlarından Usb belleği birincil önyükleme aygıtı olarak seçmeniz gerekiyor. Bu sayede bilgisayar sabit diskten başlamak yerine USb'den başlayacak ve kurulum gerçekleşecektir.
İkinci bir olasılık ise kurulum dosyasının doğru inmemiş olma olasılığıdır. Kurulum dosyasını doğrulamak için MD5 kontrolü yapmalısınız. Bkz: http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Md5_kontrol%C3%BC
Usb'ye yazdırırken hangi yazılımı kullandınız? Unetbootin kullanmadıysanız bir de Unetbootin ile kurulum dosyasını Usb belleğe yazdırmayı deneyebilirsiniz.
Eğer Start Linux Mint yazısını görüyor ve kuruluma geçiyorsanız bu çözümleri deneyebilirsiniz: http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=886.msg5074#msg5074

Çevrimdışı Romeo_1907

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 21 Nisan 2015, 12:00:35 »
ilginiz için teşekkür ederim bios ayarında sıkıntı yok iso dosyasını usb belleğe Unetbootin ile aktardım usb yi görüyor ama yükleme ekranı gelmiyor sonrada bildiğimiz win7 açılıyor indirdiğim sürüm linux_mint-17.1-mate-64bit hocam bide bu pc nin format başlatma tuşu nedir ben f8, f9, f11 deniyorum ama olmuyor
Foruma hoşgeldiniz. İletiyi konu şekline dönüştürüp kurulum bölümüne taşıdım. Sorun anladığım kadarıyla önyüklemeyle ilgili. Yanlış anlaşılma varsa başlığı değiştiriniz.

Linux Mint Xfce kurabilirsiniz. Hafif bir sistemdir. Kurulum ekranı gelmeden direk Windows mu açılıyor? Eğer sorun buysa BIOS ayarlarından Usb belleği birincil önyükleme aygıtı olarak seçmeniz gerekiyor. Bu sayede bilgisayar sabit diskten başlamak yerine USb'den başlayacak ve kurulum gerçekleşecektir.
İkinci bir olasılık ise kurulum dosyasının doğru inmemiş olma olasılığıdır. Kurulum dosyasını doğrulamak için MD5 kontrolü yapmalısınız. Bkz: http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Md5_kontrol%C3%BC
Usb'ye yazdırırken hangi yazılımı kullandınız? Unetbootin kullanmadıysanız bir de Unetbootin ile kurulum dosyasını Usb belleğe yazdırmayı deneyebilirsiniz.
Eğer Start Linux Mint yazısını görüyor ve kuruluma geçiyorsanız bu çözümleri deneyebilirsiniz: http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=886.msg5074#msg5074

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2015, 13:31:00 »
Öncelikle buradaki aracı indirip USB belleğinizi biçimlendiriniz. Sonra buradaki araç ile ISO dosyasını USB belleğe yazdırmayı deneyebilirsiniz. 64 bit ISO dosyası ile sorun çözülmezse 32 bit ISO dosyasını deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Romeo_1907

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2015, 20:55:32 »
Öncelikle buradaki aracı indirip USB belleğinizi biçimlendiriniz. Sonra buradaki araç ile ISO dosyasını USB belleğe yazdırmayı deneyebilirsiniz. 64 bit ISO dosyası ile sorun çözülmezse 32 bit ISO dosyasını deneyebilirsiniz.
hocam çok sağol sayende yükledim çok güzel oldu :)

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2015, 22:01:29 »
Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.