Gönderen Konu: [Çözüldü] Yazılım yükle sorunlarım.  (Okunma sayısı 18411 defa)

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 "Rebecca" - Xfce (32-bit)
Ynt: Yazılım yükle sorunlarım.
« Yanıtla #15 : 29 Nisan 2015, 12:17:23 »
Nvidiai kapalı kaynak sürücüsü Linux Mint 17'ye yükleyemezsiniz. Hali hazırda kurulum sırasında etkinleşen Nouveau açık kaynak sürücüleri, performansı Nvidia kapalı kaynak sürücüleri kadar olmasa da bu ekran kartının görevini yerine getirmesine yeterli derecede destek içermektedir.
Teşekkür ederim.
Windows'ta aygıt yöneticisinden sürücülerin durumuna bakabiliyoruz, Linux'ta da var mı acaba böyle bir işlem?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #16 : 29 Nisan 2015, 12:35:55 »
Tam karşılığı sanırım yok, ama depoda HardInfo isimlibir uygulama mevcut, aratıp kurabilirsiniz. Buna benzer I-nex isimli bir başka aracı ise burada anlatıldığı biçimde yükleyebilirsiniz. Bunlar sisteminizde mevcut donanımları listeleyen uygulamalardır. Linux'da anakart sürücüsü gibi agıtlar için ek sürücü kurmak gerekmez.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #17 : 29 Nisan 2015, 17:22:52 »
Tam karşılığı sanırım yok, ama depoda HardInfo isimlibir uygulama mevcut, aratıp kurabilirsiniz. Buna benzer I-nex isimli bir başka aracı ise burada anlatıldığı biçimde yükleyebilirsiniz. Bunlar sisteminizde mevcut donanımları listeleyen uygulamalardır. Linux'da anakart sürücüsü gibi agıtlar için ek sürücü kurmak gerekmez.

Teşekkürler.
System Information ile hallettim.

Yalnız benim bir sorunum çözülmedi maalesef,  dconf Editor çalışmıyor neden acaba?
Gece kurmuştum, açmıştım yazılımı  ama denememiştim, şimdi baktım çalışmıyor neye tıklarsam tıklayım işlem yapmıyor beyaz sayfa duruyor. Sizin dediğiniz yerden de yapamadım Mint kullandığım için sanırım.
Benim yapmak istediğim şu:
Disable automount and auto open usb
Nemo kurdum olmadı nasıl uygularım?

Sağ olun.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #18 : 29 Nisan 2015, 17:37:59 »
Her masaüstü ortamı genellikle kendi araçları ile gelir. Örneğin daha önce bahsettiğim öneri Mate masaüstü içindi, bu masaüstü Caja isimli bir dosya yöneticisi kullanır. Nemo ise Cinnamon masaüstünün dosya yöneticisidir. Xfce masaüstü ise Thunar isminde bir dosya yöneticisi kullanıyor. Bu sebeple uygulamanız gereken yöntem masaüstü ortamına göre değişebilir.

USB medyaların otomatik olarak açılmması için aşağıdaki düzenlemeyi yapmayı deneyebilirsiniz.

Eğer Xfce masaüstü ile gelen sürümü kurdu iseniz, Thunar dosya yöneticisini açınız.
Düzenle menüsünden Tercihleri açıp Gelişmiş sekmesine geliniz.
Burada "Bölüm Yönetimini Etkinleştir" seçeneği önündeki işareti kaldırmayı deneyiniz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #19 : 29 Nisan 2015, 18:13:12 »
Her masaüstü ortamı genellikle kendi araçları ile gelir. Örneğin daha önce bahsettiğim öneri Mate masaüstü içindi, bu masaüstü Caja isimli bir dosya yöneticisi kullanır. Nemo ise Cinnamon masaüstünün dosya yöneticisidir. Xfce masaüstü ise Thunar isminde bir dosya yöneticisi kullanıyor. Bu sebeple uygulamanız gereken yöntem masaüstü ortamına göre değişebilir.

USB medyaların otomatik olarak açılmması için aşağıdaki düzenlemeyi yapmayı deneyebilirsiniz.

Eğer Xfce masaüstü ile gelen sürümü kurdu iseniz, Thunar dosya yöneticisini açınız.
Düzenle menüsünden Tercihleri açıp Gelişmiş sekmesine geliniz.
Burada "Bölüm Yönetimini Etkinleştir" seçeneği önündeki işareti kaldırmayı deneyiniz.

Yazılım yöneticisinde nemo'yu aratırken görmüştüm halbuki:  for cinnamon diye yazılmış fakat düşünemedim. :)

Dediğiniz işlemi yaptım fakat sürücüler gene çıktı. Fakat soluk, transparan. şekilde.

Birde Linux kurulumunda örneğin, ülke seçiminde ülkeler beyazdı mause ile hareket edince görünüp kayboluyordu, aynı şekil klavye ayarlarında da öyleydi, klasörlerde beyaz sorun mu acaba ekran kartı sürücüsünden mi?

Teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2015, 18:18:20 Gönderen: Meraklı »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #20 : 29 Nisan 2015, 18:28:57 »
Sürücülerin masaüstünde görünmesini engellemek istiyor olabilir misiniz?

Sorun ekran kartın da olabilir, ama bir başka konu altında incelenmeli.

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #21 : 29 Nisan 2015, 18:37:26 »
Sürücülerin masaüstünde görünmesini engellemek istiyor olabilir misiniz?

Sorun ekran kartın da olabilir, ama bir başka konu altında incelenmeli.
Nemo için: Disable automount and auto open usb,  işlemi yapılması gerektiği söylenmiş,  bu işlem eğer sürücülerin masaüstü görüntünü engelliyorsa evet yani bende bilmiyorum açıkçası.

Teşekkür ederim her soruma değer verdiniz, cevapladınız,  açıkçası ben yıldım, olmayınca moralimde bozuluyor.
Windows'u uzun süre kullanınca, Linux  zor geliyor hemde çok zor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #22 : 29 Nisan 2015, 18:51:11 »
Şu an USB belleüği takınca otomatik olarak içeriğinin açılmaması gerekir. Sürücülerin masaüstünde görünmesini engelleme seçeneğiniise ise ayar yöneticisini kurcalayarak bulabilirsiniz. Xfce kullanmadığım için ayar tam nerededir bilemiyorum.

Yılmaya gerek yok, şu an farklı bir sisteme alışmaya çalışıyorsunuz, alışınca bunları basit sorunlar olarak değerlendireceksiniz.

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
Ynt: [Çözüldü] Yazılım yükle sorunlarım.
« Yanıtla #23 : 29 Nisan 2015, 19:22:05 »
Şu an USB belleüği takınca otomatik olarak içeriğinin açılmaması gerekir. Sürücülerin masaüstünde görünmesini engelleme seçeneğiniise ise ayar yöneticisini kurcalayarak bulabilirsiniz. Xfce kullanmadığım için ayar tam nerededir bilemiyorum.

Yılmaya gerek yok, şu an farklı bir sisteme alışmaya çalışıyorsunuz, alışınca bunları basit sorunlar olarak değerlendireceksiniz.
Sağ olun.
Yalnız inanın yazmadığım sorunlarda var.
İçerik değilde sürücülerin çıkmaması gerek sanırım,  içerik çıkmıyordu, diskler çıkıyordu,  hala çıkıyor.  Fakat yukarıda yazdığım işlemi yapmak istiyorum,  ne olduğu hakkında fikir yürütüp yazıyorum şudur diyemiyorum.

Teşekkür ederim ilginiz, anlayışınız için.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #24 : 29 Nisan 2015, 19:31:17 »
Tekrar sorayım, USB aygıtı bağladığınızda masaüstünde simgesini mi görmek istemiyorsunuz? İstediğiniz bu mudur?

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #25 : 29 Nisan 2015, 19:36:08 »
Tekrar sorayım, USB aygıtı bağladığınızda masaüstünde simgesini mi görmek istemiyorsunuz? İstediğiniz bu mudur?
Disable automount işlemi o işe mi yarıyor biliyor musunuz?
Eğer öyleyse evet.
Bende tam bilmiyorum, fikir yürütüyorum, disable automount ne işe yarıyorsa onu yapmak istiyorum.
Sağ olun.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #26 : 29 Nisan 2015, 19:44:28 »
Sanala diske Xfce kurup kurcalamam gerekir, maalesef bunu yarın yapabilirim.

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #27 : 29 Nisan 2015, 19:52:35 »
Sanala diske Xfce kurup kurcalamam gerekir, maalesef bunu yarın yapabilirim.
Zahmet olacak sizede, sizide uğraştırıyorum uzun süren bir işlemse uğraşmayın.

Teşekkür ederim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #28 : 30 Nisan 2015, 11:55:36 »
Aslında bahsettiğim ayar bölümünün altındaki "Yapılandır" kısayolundan istediğiniz ayarlar yapılabiliyormuş.
Ya da menüye şöyle yazın "Kaldırılabilir Sürücüler ve Ortam", buradaki "Kaldırılabilir Bellek" alanından gerekli ayarları yapabilirsiniz.
Masaüstünde disk simgeleri görmek istemiyorsanız, Menü => Ayarlar => Ayar Yöneticisini açınız.
Masaüstü yazan simgeye tıklayınız ve Simgeler sekmesine geliniz.
Öntanımlı simge seti kısmından "Çıkartılabilir Aygıt" seçeneği önündeki işareti kaldırınız.

İlgili sorun bu şekilde çözülür ise artık bu konuyu kiltleyebiliriz.
Farklı soru ya da sorunlar için yeni konu açmanız en uygunu olacaktır.

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #29 : 30 Nisan 2015, 12:35:04 »
Aslında bahsettiğim ayar bölümünün altındaki "Yapılandır" kısayolundan istediğiniz ayarlar yapılabiliyormuş.
Ya da menüye şöyle yazın "Kaldırılabilir Sürücüler ve Ortam", buradaki "Kaldırılabilir Bellek" alanından gerekli ayarları yapabilirsiniz.
Masaüstünde disk simgeleri görmek istemiyorsanız, Menü => Ayarlar => Ayar Yöneticisini açınız.
Masaüstü yazan simgeye tıklayınız ve Simgeler sekmesine geliniz.
Öntanımlı simge seti kısmından "Çıkartılabilir Aygıt" seçeneği önündeki işareti kaldırınız.

İlgili sorun bu şekilde çözülür ise artık bu konuyu kiltleyebiliriz.
Farklı soru ya da sorunlar için yeni konu açmanız en uygunu olacaktır.

Disable automount düşündüğümüz gibi sürücülerin gözükmemesi demek değil mi?  Eğer öyleyse tamam şu an çıkmıyor sürücüler.

Eğer doğrularsanız sorun kesin çözüme ulaşmıştır.

Hakkınızı helal edin, teşekkür ederim.