Gönderen Konu: [Çözüldü] Yazılım yükle sorunlarım.  (Okunma sayısı 18428 defa)

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 "Rebecca" - Xfce (32-bit)
[Çözüldü] Yazılım yükle sorunlarım.
« : 28 Nisan 2015, 13:56:22 »
Merhabalar,
Harici bir hdd gibi cihaz takıldığında otomatik olarak çıkmaması için dconf editor mü kurmam gerek? Ben paket yöneticisine yazdım dconf editor diye,  indir diye bir bölüm yok aşağıda bir şeyler yazıyor 1 dosya falan diye indiğine dair bir hareket göremiyorum.
Yazılım nasıl yükleniyor.
Daha yazıcı yüklemesi var qparted var benim gibi acemi için zor gerçekten zor.
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2015, 17:11:24 Gönderen: Meraklı »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Yazılım yükle sorunlarım.
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2015, 15:19:49 »
Synaptic Paket Yöneticisini açınız, arama satırına "dconf-editor" yazınız. Şimdi çıkan sonuçlardan "dconf-editor" olanına sağtıklayıp "Kurulum İçin İşaretle" seçeneğini seçiniz ve "Uygula" düğmesine tıklayarak kurulmasını sağlayınız. Benzer işlemleri Yazılım Yöneticisi ile de yapabilirsiniz.

Şimdi Yazılım Yöneticisini açınız, arama satırına "gparted"yazıp giriş (enter) tuşuna basınız.
Gparted seçeneğine çift tıklayınız, açılan bölümden "Kur" düğmesine tıklayınız.
Synaptic Paket Yöneticisi açıkken ve kurulum yaparken, Yazılım Yöneticisi açmayınız ve bu araç ile kurulum yapmayınız, tersidurumda geçerli.

Mate masaüstünü kullanıyorsanız bağlanan ortamın otomatik olarak açılmaması aşağıdaki adımları uygulayın.

Menü => Denetim Merkezi => Dosya Yönetimi => Dosya Yöneticisi Tercihlerini açınız.
Ortam sekmesinden "Takıldığında ortama göz at" seçeneğiönündeki işareti kaldırmayı deneyiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2015, 16:10:22 »
@ Butterfly
Olmadı maalesef:
Synaptic Paket Yöneticisi ile denedim, yazılım  sağ klikte otomatik işaretli idi gene işaretledim,  uygula bölümünü bulamadım. Aşağıda 1 tanesi kurulacak/yükseltilecek yazıyordu. baktım verilere (sizin verdiğiniz linkteki yazılım sağ olun)  bir şeyler download ediliyordu fakat yüklenemedi dosya boyutu yüksek değildir sanırım?
O programı kapattım, gparted yazılımını,  yazılım yöneticisinden deneyim dedim fakat hata verdi,  internet ayarlarını kontrol edin diye.
aynı şekil dconf editoru de denedim gene hata verdi internet var hatta şu an kullanıyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 28 Nisan 2015, 16:18:41 »
Synaptic Paket Yöneticisini açıp "Tazele" düğmesine tıklamayı deneyiniz. Bu depodaki paket bilgisi önbelleğini güncelleyecek. Paket bilgileri güncellendikten sonra tekrar denersiniz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 28 Nisan 2015, 16:24:49 »
Synaptic Paket Yöneticisini açıp "Tazele" düğmesine tıklamayı deneyiniz. Bu depodaki paket bilgisi önbelleğini güncelleyecek. Paket bilgileri güncellendikten sonra tekrar denersiniz.
Tazele işleminden sonra hata verdi.
Alıntı
Tüm depo katalogları indirilemedi

Depo artık mevcut olmayabilir veya ağ problemleri nedeniyle bağlanılamadı. Eğer mevcutsa başarısız katalogun eski bir sürümü kullanılacak. Aksi takdirde depo yok sayılacak. Ağ bağlantınızı kontrol edin ve tercihlerdeki depo adresinin doğru olduğundan emin olun.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 28 Nisan 2015, 16:35:29 »
CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz).
Aşağıdaki komutu kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız.
Uçbirimde aldığınız çıktıları kopyalarak foruma metin olarak kod etiketi içinde yapıştırınız.

Kod: [Seç]
inxi -Fx
inxi -r
sudo apt-get update

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 28 Nisan 2015, 16:49:59 »
CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz).
Aşağıdaki komutu kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız.
Uçbirimde aldığınız çıktıları kopyalarak foruma metin olarak kod etiketi içinde yapıştırınız.

Kod: [Seç]
inxi -Fx
inxi -r
sudo apt-get update

Yalnız sorunmudur bilmiyorum ben uçbirimi menüden açabilyorum: CTRL+ALT+T den açılmıyor terminal.
Ben başka şekilde yükleme yapıncada olmamıştı 404 bulunamadı hatası veriyordu.

Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2015, 17:11:10 Gönderen: Meraklı »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 28 Nisan 2015, 17:05:16 »
Siz desteği biten bir sürümü kurmuşsunuz, bu sebeple depo sorunu yaşıyorsunuz. Bu sürüm artık güvenlik güncellemesi almadığı için kullanmanızı önermiyorum. Bununla birlikte depo sorunu çözülebilir. Çok fazla düzenleme yapmadan kısa sürede Linux Mint 17.1 sürüme geçmeniz en makul olanı olacaktır.

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 28 Nisan 2015, 17:09:41 »
Siz desteği biten bir sürümü kurmuşsunuz, bu sebeple depo sorunu yaşıyorsunuz. Bu sürüm artık güvenlik güncellemesi almadığı için kullanmanızı önermiyorum. Bununla birlikte depo sorunu çözülebilir. Çok fazla düzenleme yapmadan kısa sürede Linux Mint 17.1 sürüme geçmeniz en makul olanı olacaktır.
Teşekkürler.
Siz  Xfce sürümünü önermiştiniz,  onu kuracağım en yakın zamanda.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #9 : 28 Nisan 2015, 17:20:09 »
Daha önce ekran kartınızın Nvidia geforce4 mx 4000 olduğunu söylemişsiniz. Bu durumda Linux Mint 13 Xfce'yi kurmanız önerilebilir. Linux Mint 13 LTS olarak ifade edilen uzun destekli sürümdür. Linux Mint 13 Xfce'yi kurup buradaki öneriyi uygulamayı deneyebilirsiniz. Daha önce bahsettiğiniz çalışan USB'de yavaşlık olması ile ilgili durum kurulum sonrasında kalmadıysa, Linux Mint 17.1 Xfce'de kurulabilir. Linux Mint 13'ü tavsiye etmem Nvidia'nın kapalı kaynak sürücüsünü kurabilmeniz içindi. Güncel sürümlerde bu sürücüyü kuramıyorsunuz, ama kurulum sırasında etkinleşen açık kaynak Nouveau sürücüleri Nvidia'nın kapalı kaynak sürücüsü kadarolmasa da yeterli performansı sunabilir.

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #10 : 28 Nisan 2015, 17:31:10 »
Daha önce ekran kartınızın Nvidia geforce4 mx 4000 olduğunu söylemişsiniz. Bu durumda Linux Mint 13 Xfce'yi kurmanız önerilebilir. Linux Mint 13 LTS olarak ifade edilen uzun destekli sürümdür. Linux Mint 13 Xfce'yi kurup buradaki öneriyi uygulamayı deneyebilirsiniz. Daha önce bahsettiğiniz çalışan USB'de yavaşlık olması ile ilgili durum kurulum sonrasında kalmadıysa, Linux Mint 17.1 Xfce'de kurulabilir. Linux Mint 13'ü tavsiye etmem Nvidia'nın kapalı kaynak sürücüsünü kurabilmeniz içindi. Güncel sürümlerde bu sürücüyü kuramıyorsunuz, ama kurulum sırasında etkinleşen açık kaynak Nouveau sürücüleri Nvidia'nın kapalı kaynak sürücüsü kadarolmasa da yeterli performansı sunabilir.
Ekran kartından dolayı o sürümü (Linux Mint 13 Xfce) önermiştiniz ilgili konuda da.
Dediğiniz gibi tam kurulum yaptım fakat hala yavaş, geç açıyor yazılımları.

Hangi sürümü kurmalı kafam karıştı açıkçası.
Cevapsız bırakmadığınız için teşekkür ederim.

Yukarıda mac bilgileri vs. vardı,  sildim yanlış anlaşılma olmasın.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #11 : 28 Nisan 2015, 17:41:09 »
Linux Mint 13 Xfce'yi deneyin o zaman.

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #12 : 28 Nisan 2015, 18:13:09 »
Linux Mint 13 Xfce'yi deneyin o zaman.
Teşekkür ederim olmazsa ikisinide download edeyim. 17.1'i kurup yavaşlık yoksa kullanırım olmazsa.

Tekrardan teşekkürler.

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
Ynt: [Çözüldü] Yazılım yükle sorunlarım.
« Yanıtla #13 : 29 Nisan 2015, 00:51:33 »
Download ettim her iki sürümüde:  13 ve 17.1 xfce'leri
17.1 sürümünü kurdum,  sorun çözüldü ilgili yazılımlar sorunsuz kuruldu.
Bakalım yavaş olursa sayın [member=301]meda[/member] nın dediği gibi,  dağıtımları deneyerek ihtiyaca hangi sürüm cevap veriyorsa o sürümde karar kılarız.

[member=8]Butterfly[/member]  Birde bu 17.1 sürümünde ekran kartı depoda yok demiştiniz  yanlış anlamadıysam, ekran kartını nasıl yükleyebilirim?

Teşekkür ederim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #14 : 29 Nisan 2015, 08:46:22 »

[member=8]Butterfly[/member]  Birde bu 17.1 sürümünde ekran kartı depoda yok demiştiniz  yanlış anlamadıysam, ekran kartını nasıl yükleyebilirim?

Nvidiai kapalı kaynak sürücüsü Linux Mint 17'ye yükleyemezsiniz. Hali hazırda kurulum sırasında etkinleşen Nouveau açık kaynak sürücüleri, performansı Nvidia kapalı kaynak sürücüleri kadar olmasa da bu ekran kartının görevini yerine getirmesine yeterli derecede destek içermektedir.