Gönderen Konu: [Çözüldü] Makulu linux deneyen var mı?  (Okunma sayısı 8421 defa)

Çevrimdışı Altaylardan_Gelen_atlı

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint 18.2
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: nvidia
  • İşlemci: intel
[Çözüldü] Makulu linux deneyen var mı?
« : 18 Mayıs 2015, 21:19:04 »
arkadaşlar Makulu linux deneyen oldu mu?

http://makululinux.com/aero/
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2016, 16:01:13 Gönderen: kılınçarslan »
'' 𐱅𐰭𐰼𐰃 𐱅𐰇𐰼𐰚𐰇 𐰴𐰆𐰺𐰆𐰽𐰆𐰣 𐰋𐰀 𐰘𐰇𐰲𐰀𐰠𐱅𐰾𐰃𐰤 ''

Çevrimdışı oaydik

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Debian-Gnome, LMDE
Ynt: Makulu linux deneyen var mı?
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2015, 11:11:36 »
uzun zaman önce denedim hoşuma da gitti fakat türkçeleştiremeyince kaldırdım. Eğer türkçe olarak deneyen varsa veya türkçe dil eklenmişse belki denerim.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2015, 11:34:05 »
@fitillidaniyal nerdesin ? Kesin o denemiştir. Hatta unutmuştur bile :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #3 : 19 Mayıs 2015, 14:38:28 »
Ahahah burdayım :)) Denedim, yanlış hatırlamıyorsam Güney Afrikalı bir dağıtım. Çok orjinal bence. Aero diye bir zımbırtısı var onu denemedim Xfce denemiştim ve hoştu. Söyleyeceklerim bu kadar. :D
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı rafael

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint 17.2
  • Masaüstü Ortamı: xfce
  • Grafik Kartı: hp bütünleşik
  • İşlemci: i7
« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2015, 11:26:28 »
Benim favorim Linux Mint fakat Makululinux'u denedim, hatta bu yazıyı Makulu'dan yazıyorum, çok beğendim. Ne kurulumda ne sonrasında bir hata yok şu ana kadar. Güney Afrika dağıtımı. Tam bir sistem. Mesela ölçü olarak, bir tıklama bir işlem yaptığımda takır takır çalışıyor, hız konusu mükemmel. Yani makul bir işletim sistemi, akla uygun, elverişli... Şöyle de benzetebilirim. Bahçemde 10 tane yavru kedi var: Pclinuxos, Opensuse, Debian, Peppermint, Centos, Pcbsd, Makulu, Linuxmint, Zorin, Manjaro. Arasıra misafir gelip gidenler var, lmde, korora, kubuntu, lubuntu... Şimdi yavruların hepsini severim, ayırmam, fakat bir iki tanesi daha canayakın, daha akıllı, daha ele gelir! Bunlar Linuxmint, Makulu, Zorinos, Manjaro. Türkçe desteği olmasa da önemli değil Makulu'nun, kararlı, hızlı ya.

Çevrimdışı rafael

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint 17.2
  • Masaüstü Ortamı: xfce
  • Grafik Kartı: hp bütünleşik
  • İşlemci: i7
« Yanıtla #5 : 10 Ocak 2016, 13:50:17 »
Merhaba.
Arkadaş, Makulu Aero çıktı. Böyle mükemmel bir dağıtım olamaz (bana göre). Tarayıcı olarak Opera 35 var, Firefox'tan hızlı, üstelik eklentili. Makulu 9'u kullanıyordum zaten, fakat bu aero sürümü aşmış. Sanki linux değil, windows! Birçok özelliği var, değineceğim.

Çevrimdışı Forjest

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 10 Ocak 2016, 14:35:19 »
Makulu Aero'yu denemek için indirdim fakat donanım özelliklerim makul seviyede olmadığından masaüstünü göremedim ekrana gelmedi.Videolarını ve resimlerini gördüğüm kadarı ile,görsellik olarak windows'a benzetilmeye çalışılmış ZorinOS' geçtiğini düşünüyorum page'ler,efektler,simgeler,masaüstü vs. her ne kadar kullanamasamda üzerinde iyi iş çıkarttıkları belli bir çok uygulama ve ince ayarlar vs. yapılmış şekilde derlenmiş.Linux mint 17.3 xfce stable iso'yu  indirdim sıfırdan kurdum şuan benim donanımda en iyi bu iyi forumlar. :) 

Çevrimdışı Altaylardan_Gelen_atlı

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint 18.2
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: nvidia
  • İşlemci: intel
« Yanıtla #7 : 11 Ocak 2016, 15:58:16 »
uzun zaman önce denedim hoşuma da gitti fakat türkçeleştiremeyince kaldırdım. Eğer türkçe olarak deneyen varsa veya türkçe dil eklenmişse belki denerim.

Makulu Lİnux 9 kendim denedim benim diz üstünde stabil ve sorunsuz çalıştı arkadaşlarında yazdığı gibi biraz zorin OS biraz windows karışımı lakin yabancısı olmadığımız Ubuntu tabanlı olması artı avantaj dilin ingilizce oluşu nedeniyle sistemi kaldırdım ve Lİnux Lite 2.6 denedim: 32bit ve 64bit,  Ubuntu 14.04.3 LTS,  Masaüstü  XFCE 4.10 ve 700 MHz, 512 MB ram asgari gereksinim istiyor hafif bir yapısı var Linux Lite 2.6 makuluya nazaran Türkçeleşme %80 daha verimli :)

istenirse konuyu kapatabilirim

'' 𐱅𐰭𐰼𐰃 𐱅𐰇𐰼𐰚𐰇 𐰴𐰆𐰺𐰆𐰽𐰆𐰣 𐰋𐰀 𐰘𐰇𐰲𐰀𐰠𐱅𐰾𐰃𐰤 ''

Çevrimdışı centipede

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linuxmint 64bit cinnamon
Ynt: [Çözüldü] Makulu linux deneyen var mı?
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2016, 23:40:28 »
forumda gördüm.. hadi bakalım neymiş diye downladım..  bu yazıyıda oradan yazıyorum..  kuruluma şifreyle başlıyor.. şifresi tabiki makulu. libreoffice yok. wps isminde word eksel proğramı var.. libreoffice'yi mumla aradık.. sonradan kurmak gerekiyor.. evet oldukça hızlı.. görsel şowlar güzel.. web için opera var.. wine hazır kurulu halde.. gerisini merak edenler bakabilir.. son söz olarak daha geniş zamanda bir boş hdd ye tamamen kurulum yapıp bakmak lazım.. ama hoş bir yazılım..