Gönderen Konu: Linux kurulum usb'si başlatılamıyor...  (Okunma sayısı 4698 defa)

Çevrimdışı zumrutcu

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Cinnamon 64bit
  • Grafik Kartı: AMD Radeon HD 7300 Graphics
  • İşlemci: AMD E2-1800 APU with Radeon HD Graphics 1.70 GHz
Linux kurulum usb'si başlatılamıyor...
« : 19 Mayıs 2015, 01:59:20 »
Usbden kurulum yapmak istiyorum fakat kurulum yapılan  linux mint cinnamon 64bit sistemini başlatamıyorum yani aşağıdaki görüntüyü.

Şuan sistem olarak windows 8.1 kullanıyorum uefi. Usb'yi başlatırken biosta uefi ve legacy yani her iki modda da denedim. Usb kurulum için unetbootion, rufus, linuxlive usb creator kullanıdım ama uefi modda başlatırken direk win8.1 açılıyor legacy modda ise hep aşağıdaki görüntüyle karşılaşıyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux kurulum usb'si başlatılamıyor...
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2015, 09:19:24 »
Öncelikle USB belleği internette aratarak kolayca bulacağınız HP USB Disk Storage Format Tool aracıile Fat32 olarak biçimlendiriniz. Sonra Linux Live USB Creator ile ISO dosyasını USB belleğe yazdırmayı deneyebilirsiniz.

Açılış sırasında EFI ayarlarından Secure Boot özelliğinin kapalı olduğundan emin olunuz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı baranay06

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint, pardus
  • Grafik Kartı: ati
  • İşlemci: intel
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2015, 22:39:33 »
hepsini denedim en iyi bootable programı yumi. Yumi ile çoklu bootablede yapabilirsin. Açıklamalara bakmak için linke tıklayabilirsin.
http://mehmetdeveci06.blogspot.com.tr/2015/04/en-iyi-coklu-usb-bootable-programi-yumi.html

Çevrimdışı zumrutcu

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 20 Mayıs 2015, 00:34:06 »
Öncelikle USB belleği internette aratarak kolayca bulacağınız HP USB Disk Storage Format Tool aracıile Fat32 olarak biçimlendiriniz. Sonra Linux Live USB Creator ile ISO dosyasını USB belleğe yazdırmayı deneyebilirsiniz.

Açılış sırasında EFI ayarlarından Secure Boot özelliğinin kapalı olduğundan emin olunuz.

Öncelikle teşekkür ederim sizin dediğiniz gibi yaptım ve uefi modda açıldı. Şimdi ben öncelikle uefi modda mı kurulum yapmalıyım çünkü win8.1 de uefi . Ayrıca form sayfalarında bir çok uefi kurulum olan konu var tavsiye edebileceğiniz uefi kurulum sayfası var mı veya kararlı bir video. Açılan Linux mint install programına biraz göz attım ve win8.1 in yanına kur seçeneği doğal olarak yoktu. Galiba böyle kurulumlar da grup ön yükleyici gibi (tam anlam olarak yazamamış olabilirim ) sorunlar oluyormuş bende de olacak mı bu sorun hazırlıklı olmalı mıyım (mutlaka bu durumla karşılacak mıyım) :) yoksa temiz bir kurulum yapabilme ihtimalim var mı. Yani bazen sadece mint yada win.8 açılıyormuş.

Çevrimdışı eronis

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Fedora/Windows/openSUSE
  • Masaüstü Ortamı: 28/10/Tumbleweed
« Yanıtla #4 : 20 Mayıs 2015, 09:28:06 »
Kardeşim , önce flash belleğe formatı çak, (Gparted en iyisidir. O olmazsa gnome disk) sonra internetten unetbootin'i indir. Benim favorimdir...

http://unetbootin.sourceforge.net/

Sonra iso'yu seç ve USB belleğini seç alttan. Aman ha, harddiski seçme. Gerçi anlaşılır boyutlardan ama dikkat et.
Ubuntu tabanlı dağıtımlarda 1000MB versen yeterli, diğer dağıtımlara verme.
Aynı işlemi tekrar dene.

Not: Yumi'den uzak durun, o program benim 2 tane USB belleğimi yaktı. Aman ha, uzak durun. MultiSystem'i daha iyi bir alternatif olarak görüyorum ve kendi USB'mde MultiSystem ile Linux Mint (64 bit tüm masaüstleri) + Elementary OS Freya kullanıyorum. MultiSystem'in tek eksisi grub config'de dağıtım isimleri yanlış yazıyor, iso ismini yazarak düzeltiyorsunuz. Ayrıca o çirkin multisystem resmini de değiştirebilirsiniz.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 20 Mayıs 2015, 10:50:37 »
Linux Mint 17.1'in UEFI kurulum desteği mevcut, kurulum sırasında Grub önyükleyici ile ilgili değişilik yapmanıza gerek yok. Kurulum öncesinde Windows altında hibernation ve hızlı başlatma ile ilgili seçenekleri kapatınız.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=264.msg17935#msg17935

Sorun olma ihtimali teknik olarak her zaman için olası, bu sebeple verilerinizi yedeklemenizi öneririrm.

Kuruluma aşağıdaki konuda anlatıldığı biçimde "Başka bir şey" seçeneği ile devam edebilirsiniz.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4.0

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı zumrutcu

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 20 Mayıs 2015, 12:03:33 »
Kurulum yaptım fakat kurulum yaptıktan sonra win8.1 açılmadı. Direk mint açılıyor. Kurulum sırasında takas alanı oluşturdum ama devam et dediğimde ortak takas alanı yok geri dönerek oluşturmak istermisiniz gibi bir şey çıktı. Bende zaten yaptım takas alanı dedim ve  devam ettim. Bununla bir ilgilisi var mı?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2015, 12:08:08 »
Bununla ilgisi olacağını sanmıyorum, burada anlatıldığı biçimde EFI destekli sistemler için Grub önyükleyiciyi yeniden kurmak denenebilir.

EFI başlangıç bölümünün yerini aşağıdaki komut ile kontrol edebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo parted -l