Gönderen Konu: Adobe Reader Yükleme  (Okunma sayısı 3465 defa)

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
Adobe Reader Yükleme
« : 12 Haziran 2015, 07:01:49 »
Microsoftta kullandığım Adobe Reader'i Linux için olan  kurulumu kurdum ama aynı tadı alamadım.Bende WİNE yardımıyla her sürümü olmasa da (Windows 8 olan sürümü olmadı.) bunu başardım.Sizlerde deneme yanılma yöntemiyle yapabilirsiniz. Önce buradan  Windows XP SP2 (64-bit) indirin.

İndilenlere gelip programı bulup sağ tıkla Birlikte açtan Wine Windows Program Loader seçin yüklenmeye başlayacaktır.

Masa üstüne yüklediğimiz Adobe Reader'in simgesi gelecektir. Sol tuşla çift tıklayın.'' Daima Korumalı Mod Devre  Dışıyken'' seçin. Seçtikten sonra bir Wine bir program daha kurmanızı isteyecektir. Kur dedikten sonra program açılmaya hazırdır.

Bundan sonra pdflerin her zaman Adobe Reader ile açılmasını istiyorsak rastgele bir pdfye sağ tıklayıp ''Birlikte Aç''  tan ''Başka Uygulama'' seçin

Sonra açılan pencereden '' Önerilen Uygulamalar'' dan Adobe Reader'i işaretleyip ''Ön tanımlı olarak ata'' kısmına sol tıklayıp ''Tamam'' seçtiğimizde işlem tamamdır.

İşte karşımızda Adobe Reader :D

« Son Düzenleme: 23 Haziran 2015, 10:14:09 Gönderen: Trust »
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: Adobe Reader Yükleme
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2015, 10:34:17 »
Linux'ta Adobe Reader'i aşağıdaki komutlarla kuruyoruz. Köşede dursun.
Kod: [Seç]
sudo apt-get install libgtk2.0-0:i386 libnss3-1d:i386 libnspr4-0d:i386 libxml2:i386 libxslt1.1:i386 libstdc++6:i386
wget http://ardownload.adobe.com/pub/adobe/reader/unix/9.x/9.5.5/enu/AdbeRdr9.5.5-1_i386linux_enu.deb
sudo dpkg -i AdbeRdr9.5.5-1_i386linux_enu.deb
sudo apt-get -f install
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..