Bende deneme imkanı buldum ama henüz RC1 ve oldukça çok hatayla çalışıyor, muhtemelen grub'da içinde hatalar barındırıyordur. Kendi sayfasında:
Multi-boot
To boot other operating systems, you have to add items for them to /grub/menu.lst. For example, to boot Windows, add the following:
title Windows
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1
This assumes the Windows is installed to the first partition of the first hard disk. Or you need to change rootnoverify to the appropriate value. See Grub manual for details.
Updated (2010-10): Since froyo-x86, if there is an NTFS partition in the installed disk, the installer will ask if you want to create a boot item for Windows, as show below
NTFS için otomatik destek verildiği söylenmiş. Baktığım kadarıyla linux dağıtımları hakkında pek bilgi yok.
@Butterfly üstadın cevabını açıklayarak tekrar yazıyorum.
Biraz araştırdım, Linux dağıtımı eklemek istiyorsanız öncelikle grub'ı linuxmint veya pardusa kurmanız gerekiyor. Mint veya Pardus üzerinden;
gksu gedit /etc/grub.d/40_customkomut ile grub dosyasına:
menuentry "Android-x86" {
set root='(hd0,0)'
linux /android-4.0-RC1/kernel quiet root=/dev/ram0 androidboot.hardware=eeepc acpi_sleep=s3_bios,s3_mode SRC=/android-4.0-RC1 SDCARD=/data/sdcard.img
initrd /android-4.0-RC1/initrd.img}
satırını
düzenleyerek eklenmiz gerekiyor.
- set root='(hd0,0)' : satırı android-x86 'nın hangi disk ve partitiona kurulu olduğunu gösteriyor. Örneğin sda4 kurmuşsanız (hd0,4) veya sdb2 ye kumuşsanız (hd1,2) gibi
- androidboot.hardware=eeepc: sürümün desteklediği donanım düzgün çalışıyorsa buna dokunmayın
- linux /android-4.0-RC1/kernel
- initrd /android-4.0-RC1/initrd.img Bu iki satırdaki "android-4.0-RC1" androidde kurulu kerneli ile değiştireceksiniz
sonra;
sudo chmod +x /etc/grub.d/40_custom
sudo update-grub
Konu hakkında pek fazla tecrübeniz yoksa grub'ı pek kurcalamayın, Android X86 henüz tam stabil değil.
Kaynak:
http://www.webupd8.org/2012/03/how-to-dual-boot-android-x86-and-ubuntu.html