Gönderen Konu: Linux Mint 17.2 Rafaela Sürüm Adayı (RC) ISO Dosyaları Yayınlandı  (Okunma sayısı 10431 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3

Linux Mint 17.2 Cinnamon 2.6 Masaüstü

Linux Mint 17.2 Mate 1.10 Masaüstü

Kararlı Sürümü Haziran ayı sonunda yayınlanması planlanan Linux Mint 17.2 Rafaela'nın Cinnamon 2.6 ve Mate 1.10 masaüstü ortamlarını içeren Sürüm Adayı (RC) ISO kalıpları ftp sunucularında yerlerini alarak duyurusu yapıldı.

Aşağıdaki bağlantılardan sürüm duyurusu, sürüm notları ve yeni özellikler ile ilgili resmi blog sayfalarına ulaşabilirsiniz.

Linux Mint 17.2 Rafaela Cinnamon RC Sürüm Duyurusu
Linux Mint 17.1 Rafaela Cinnamon Yeni Özellikler
Linux Mint 17 Rafaela Cinnamon Sürüm Notları

Linux Mint 17.1 Rafaela Mate RC Sürüm Duyurusu
Linux Mint 17.1 Rafaela Mate Yeni Özellikler
Linux Mint 17.1 Rafaela Mate Sürüm Notları

2019 yılına kadar (güvenlik güncellemesi) desteği sürecek olan Linux Mint 17.x ailesinin yeni üyesi Linux Mint 17.2 Rafaela ile gelen yeniliklerden bazıları şunlar.

Çekirdek 3.16.0-38

Libre Office 4.4.3

Cinnamon 2.6

Cinnamon masaüstü 2.6 sürüm ile gelen yeniliklerden bazı başlıklar şunlardır.

• Çekirdek İyileştirmeleri
  • Çoklu Ekran ve Çoklu Panel Desteği
  • Ekran Koruyucu İyileştirmeleri
  • Panel ve Uygulamacık İyileştirmeleri
  • Sistem Ayarları Aracı İyileştirmeleri
  • Nemo Dosya Yöneticisi İyileştirmeleri
  • Erişebilirlik İyileştirmeleri
Cinnamon 2.6 sürüm ile ilgili yenilikler hakkında daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

Cinnamon Masaüstü Ortamı 2.6 Sürüm Yayınlandı

Mate 1.10

Mate masaüstü 1.10 sürüm ile ilgili yenilikler aşağıdaki şekilde özetlenebilir.

• Mate masaüstünün tüm bileşenleri artık GTK2 veya GTK3 ile derlenebiliyor. Bununla birlikte bu GTK3 desteği henüz deneysel düzeyde, Mate masaüstünün tam anlamıyla GTK3 desteği için 1.12 sürümü bekleyeceğiz.
  • Caja dosya yöneticisi için eklenti yönetimi desteği geldi.
  • Belge görüntüleyici Artil artık Epub desteğine sahip.
  • Marco pencere yöneticisi artık mate-dialogs yerine zenity kullanıyor.
  • Yeni ses kütüphanesi libmatemixer.

Mate masaüstü 1.10 sürüm ile ilgili yenilikler hakkında daha ayrıntılı bilgi için, aşağıdaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz blog sayfasındaki sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

http://mate-desktop.org/bhttp://mate-desktop.org/blog/2015-06-11-mate-1-10-released/log/

Güncelleme Yöneticisi

Güncelleme Yöneticisine yeni eklenen özellikler ile güncelleme sonrası sistem çekmecesi simgesinin gizlenmesini ya da sistem çekmecesi simgesinin sadece güncelleme veya bir hata durumunda görünmesini tercih edebileceğiz.

Yazılım Kaynakları Aracı

Linux Mint 17.2 sürüm ile gelen Yazılım Kaynakları aracına PPA depolarının yönetimi ile ilgili yenilikler getirildi. Artık PPA depolarının içerdiği paketleri kontrol edip dilediğimizi kolayca yüklemek mümkün olacak.

Ayrıca dışarıdan yüklenen paketlerin depodaki sürümüne düşürülebileceği yeni bir bölüm daha eklenmiş.

MDM Pencere Yöneticisi

2.0 sürüme ulaşan MDM pencere yöneticisine otomatik oturum algılama özelliği eklendi.

Dil Ayarları

Dil ayarları aracı "mintlocale" tasarımı elden geçen bir başka uygulama.

İndirme Bağlantıları

Linux Mint 17.2 Cinnamon Sürüm Adayı 32 Bit
Linux Mint 17.2 Cinnamon Sürüm Adayı 64 Bit
Linux Mint 17.2 Mate Sürüm Adayı 32 Bit
Linux Mint 17.2 Mate Sürüm Adayı 64 Bit

Torrent Bağlantıları

Linux Mint 17.2 Cinnamon Sürüm Adayı 32 Bit
Linux Mint 17.2 Cinnamon Sürüm Adayı 64 Bit
Linux Mint 17.2 Mate Sürüm Adayı 32 Bit
Linux Mint 17.2 Mate Sürüm Adayı 64 Bit

Md5sum Doğrulama Kodları

Kod: [Seç]
15e83f42489b7f75f2a2ab3c23a081d8  linuxmint-17.2-cinnamon-32bit-rc.iso
83c6b150a232ea6044c649742a66273a  linuxmint-17.2-cinnamon-64bit-rc.iso
cfa0ddf00353fdb11c029746ddb631a7  linuxmint-17.2-mate-32bit-rc.iso
8d22550b16af0ecea7ea1c74f445bd9e  linuxmint-17.2-mate-64bit-rc.iso
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı 25furkan

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Mint 17.2
Ne zaman yükseltme yapabileceğiz.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Kararlı Sürüm ISO dosyaları yayınlandıktan bir süre sonra Güncelleme Yöneticisi yardımı ile sürüm yükseltmesi yapılabilecek.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Intel + Nvidia hibrid GPU (Nvidia Optimus) destekli sistemler için Bumblebee alternatifi olan Nvidia-Prime için nvidia-prime-applet isminde yeni bir uygulamacık yazıldı. Nvidia-prime kullanabilmek için sisteminizden Bumblebee'yi kaldırmanız ve bunun yenine depodan nvidia-prime paketini kurmanız gerekiyor. Bununla birlikte Nvidia-prime ile yapılan GPU değişikliğinin etkin olması için sistemin yeniden başlatılması gerekiyor. Bumblebee'de ise sistem Intel GPU ile çalışırken, yeniden başlatmadan istediğiniz uygulamanın harici GPU ile çalışmasını sağlayabiliyorsunuz.

https://github.com/linuxmint/nvidia-prime-applet

Bu yeni uygulamacık, Cinnamon, Mate, Xfce ve KDE masaüstü ortamları ile kullanılabilecek.
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2015, 09:11:59 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Biraz önce MDM github sayfasındaki değişiklikleri incelerken, Nvidia-prime ile GPU değişimi için yeni bir özellik eklendiğini farkettim. Buna göre Nvidia-prime ile etkin GPU'yu değiştirdikten sonra sistemi yeniden başlatmaya gerek kalmayacak, basit biçimde oturumu kapatıp yeniden açmak yeterli olacak. 

Alıntı
NVIDIA prime support: added the ability to switch between cards simply by logging out

https://github.com/linuxmint/mdm/commit/e4c509a0c6ef720cf92e01f1d89fecc569fd8cd2

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Son 1 yıldır harika özellikler ekleniyor en sonunda dizüstü bilgisayarıma da Arch-KDE bırakıp Mint kurduracaksınız o olacak.  :)

Yayınlanacak ve yayınlanmış son 2 sürümdür güzel gelişmeler oluyor bana göre bu LTS tabanıyla devam etmenin meyvesi. Keşke daha önce bu tarz karar alınıp Ubuntu yeni sürümlerine adapte olmakla hiç uğraşılmasaydı. Neyse zararın neresinden dönülürse kardır. :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
Linux Mint (Cinnamon) için  17.1 den 17.2 ye yükseltmek ile 17.1 i silip 17.2 yüklemek aynı şey mi? arada fark olur mu ?
yani yükseltmek ile baştan kurmak arasında fark var mıdır
 baştan kurunca daha stabil düzgün sorunsuz çalısacak gibi  geliyor  bana yanılıyor muyum?
17.2 gelseydi beklemekten yorulduk ..)
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Sıfır kurulum her ortamda OSX, Windows, Linux farketmeksizin sistem daha kararlı çalışır. Şu olabilir yükseltme sonucunda kararlılık sorunları yaşarsanız sıfır kuruluma yönelmeniz daha doğru olur.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Sıfır kurulum her ortamda OSX, Windows, Linux farketmeksizin sistem daha kararlı çalışır. Şu olabilir yükseltme sonucunda kararlılık sorunları yaşarsanız sıfır kuruluma yönelmeniz daha doğru olur.

gerekli yedekleri aldıktan sonra sıfırdan kurmak daha mantıklı o zaman

ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Linux Mint 17.2 kararlı sürümü beklemek yerine Linux Mint 17.2 sürüm adayı (RC) yüklesem  kararlı sürüm çıktıktan sonra baştan mı kurmam gerekir yoksa sürüm adayı kararlı sürüme geçer mi kendisi

ne kadar kaldı kararlı sürümün yayımlanmasına
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Linux Mint 17.2 kararlı sürümü beklemek yerine Linux Mint 17.2 sürüm adayı (RC) yüklesem  kararlı sürüm çıktıktan sonra baştan mı kurmam gerekir yoksa sürüm adayı kararlı sürüme geçer mi kendisi

ne kadar kaldı kararlı sürümün yayımlanmasına

Sürüm adayı (RC) gelen güncellemelerle kararlı sürüme geçer.  Ama bu ayın sonuna kadar çıkması planlanan kararlı sürümü beklemenizi öneririm.