Gönderen Konu: Linux Mint 17.2 Rafaela Cinnamon ve Mate Kararlı Sürüm ISO Dosyaları Yayınlandı  (Okunma sayısı 20031 defa)

Çevrimdışı yyz

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 64bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Linux mint 17.1 'den 17.2'ye ve cinnamon 2.6'ya güncelleme bir komutla mı yapılacak yoksa normal güncelleme yapar gibi kendiliğinden mi olacak?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Güncelleme Yöneticisi yardımıyla yapılabilecek. Şu an yapılamıyor, güncelleme yapılacağı zaman önce Güncelleme Yöneticisi (mintupdate) güncellenecek, sonra Düzenle menüsünde yükseltme ile ilgili bir seçenek görünecek. Buna tıkladığınızda bir sihirbaz yardımıyla yükseltme yapabileceksiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yyz

• Çaylak Penguen
  • **
Güncellenmesini bekleyelim o zaman...

Çevrimdışı ibrahimt

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 17.3 Rosa
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: intel Hd Graphic
  • İşlemci: İntel G2020
17.2 güncellemesi geldi.

Çevrimdışı Forjest

• Çok Yeni Penguen
  • *
Kde,Xfce desktop ISO'ları test sürecindemi acabaa? şahsen xfce desktop'u tercih etmekteyim arayüz olarak ondan cevap için teşekkür'ler. :)

Çevrimdışı yyz

• Çaylak Penguen
  • **
Güncellemeyi yaptım, şimdi bu güncellemeyle aynen sanki sıfırdan kurulmuş gibi 17.2'ye geçmiş oluyoruz değil mi? Çünkü hayatımda bu kadar basit, hızlı bir şekilde sürüm yükseltilen işletim sistemi görmedim; harika..  ;)

Çevrimdışı Liva

• Penguen
  • Basit Düzey Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint 17.3
  • Grafik Kartı: AMD Radeon R4 and R5 Graphics
  • İşlemci: AMD A6 Quad Core 1.8 Ghz
Güncellemeyi yaptım, şimdi bu güncellemeyle aynen sanki sıfırdan kurulmuş gibi 17.2'ye geçmiş oluyoruz değil mi? Çünkü hayatımda bu kadar basit, hızlı bir şekilde sürüm yükseltilen işletim sistemi görmedim; harika..  ;)

Aynen. Sistem bilgisinden de sürümünüze bakabilirsiniz. Sıfırdan kurmuş gibi oluyor :)
~~~~~   Bazı insanlar o kadar fakir ki tek sahip oldukları şey para...   ~~~~~

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Kde,Xfce desktop ISO'ları test sürecindemi acabaa? şahsen xfce desktop'u tercih etmekteyim arayüz olarak ondan cevap için teşekkür'ler.

Linux Mint 17.2 Rafaela KDE ve Xfce sürüm adayı bu ayın ortasında, kararlı sürümleri ise ayın sorunda çıkabilir. Sürüm yükseltme ise kararlı sürüm ISO dosyalarının yayınlanmasını takip edecek hafta içerisinde olabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Forjest

• Çok Yeni Penguen
  • *
Linux Mint 17.2 Rafaela KDE ve Xfce sürüm adayı bu ayın ortasında, kararlı sürümleri ise ayın sorunda çıkabilir. Sürüm yükseltme ise kararlı sürüm ISO dosyalarının yayınlanmasını takip edecek hafta içerisinde olabilir.

Geri dönüş ve bilgilendirme için teşekkür ederim kolay gelsin.

Çevrimdışı ertanx

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 Cinnamon x64
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 3.2.6
  • Grafik Kartı: APU Radeon R7
  • İşlemci: AMD A10-7870K

Bu sürümleri denemek istersem eğer  Cinnamon  kurulu sistemimi bozmadan  KDE ve Xfce deneyimini nasıl test edebilirim?

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate

Bu sürümleri denemek istersem eğer  Cinnamon  kurulu sistemimi bozmadan  KDE ve Xfce deneyimini nasıl test edebilirim?

KDE ve XFCE masaüstü ortamlarını Cinnamon'un bulunduğu sisteme kurabilirsiniz. Ancak ufak tefek bazı sorunlar yaşanabilir. Menüde bazı öğeler çift görünebilir. Belki sistem açılışı da biraz uzayabilir. Eğer Cinnamon'un kurulu olduğu sisteme kurmak istemiyorsanız, Iso dosyalarını indirip bir usb belleğe yazdırarak usb bellek üzerinden sınayabilirsiniz.

Çevrimdışı ertanx

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 Cinnamon x64
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 3.2.6
  • Grafik Kartı: APU Radeon R7
  • İşlemci: AMD A10-7870K
KDE ve XFCE masaüstü ortamlarını Cinnamon'un bulunduğu sisteme kurabilirsiniz. Ancak ufak tefek bazı sorunlar yaşanabilir. Menüde bazı öğeler çift görünebilir. Belki sistem açılışı da biraz uzayabilir. Eğer Cinnamon'un kurulu olduğu sisteme kurmak istemiyorsanız, Iso dosyalarını indirip bir usb belleğe yazdırarak usb bellek üzerinden sınayabilirsiniz.
KDE ve XFCE masaüstü ortamları bir nevi android launcher (başlatıcı) gibi düşünsek yanlış olmaz heralde. Peki Mint'in  KDE ve XFCE masaüstü ortamlarının kararlı sürümleri çıkınca yan işletim sistemi olarak kurabiliyor muyuz? Hem Mint 17.2 Rafaela Cinnamon olacak hemde Mint 17.2 Kde yada XFce ?
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2015, 09:27:37 Gönderen: ertanx »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
Alıntı
KDE ve XFCE masaüstü ortamları bir nevi android launcher (başlatıcı) gibi düşünsek yanlış olmaz heralde.
Tam olarak doğru olacağını düşünmüyorum. Launcher'ları tema gibi düşünebiliriz.. Ancak farklı masaüstü ortamları, beraberinde farklı araçlarla gelir. Dosya yöneticisi, ekran görüntüsü alma aracı, metin düzenleyici, denetim merkezi vs...
Alıntı
Peki Mint'in  KDE ve XFCE masaüstü ortamlarının kararlı sürümleri çıkınca yan işletim sistemi olarak kurabiliyor muyuz? Hem Mint 17.2 Rafaela Cinnamon olacak hemde Mint 17.2 Kde yada XFce ?
Evet, masaüstü farketmeksizin kurabilirsiniz.

Çevrimdışı mertgarp

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • mertnekarman
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2 Rafaela
  • Grafik Kartı: Intel Integrated Graphics Controller
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 520 @ 2.40GHz
[member=8]Butterfly[/member] yazı için teşekkürler.

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: LMDE 2
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 4600
  • İşlemci: i7-4800MQ

Merhaba,

Mevcut sisteminize VirtualBox kurup, üzerine indirdiğiniz ISO'ları sanal olarak kurabilirsiniz. Tabii virtualbox ve benzeri sanallaştırma çözümlerinin hızı doğrudan donanımınıza bağlı olarak değişecektir.