Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux Mint Sabit Disk Bölümleme  (Okunma sayısı 5184 defa)

Çevrimdışı erdemaslan89

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
[Çözüldü] Linux Mint Sabit Disk Bölümleme
« : 01 Temmuz 2015, 03:10:44 »
Merhaba arkadaşlar. Linux'te çok yeniyim ve Linux Mint 17.2 Cinnamon 64 bit kurdum. Kurulum esnasında başka bir şey seçeneğini seçerek sabit diski bölümledim.500 gb lık sabit diskim var, 3 gb lık bölümü takas alanı olarak bölümledim,ardından 100 gb lık bir bölüm oluşturdum, ve geri kalan boş kısmı oluşturdum ve 100 gb lık bölüme linux u kurdum. (Mantıken windowstaki gibi C ve D bölümleri oluşturmak istedim) Fakar kurulum tamamlandıktan sonra Computer kısmına girdim, tek sabit disk gözüküyor içine girmeye çalıştığımda can't mount hatası alıyorum yani bölümlediğim alanlar gözükmüyor. İşin garip tarafı tekrar kurulum cd si ile başlattığımda bölümlediğim alanlar görülüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkürler.
Düzenleme: Lütfen Türkçe sözcükler kullanmaya özen gösteriniz.
hard disk==>sabit disk
karakartala
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2015, 05:49:57 Gönderen: erdemaslan89 »

Çevrimdışı ertanx

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 Cinnamon x64
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 3.2.6
  • Grafik Kartı: APU Radeon R7
  • İşlemci: AMD A10-7870K
Ynt: Linux Mint Harddisk bölümleme
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2015, 03:49:01 »
Menü> donatılar>diskler uygulamasını açıp sol tarafta 500 Gb olan diskinizi seçin. Sağ tarafta oluşturduğunuz 100 GB ve 3GB bölümler görünecektir. Diğer bölümlerde geri kalan boş alanınızdır. O boş alana tıklayıp biçimlendirme, bağlama yapabilirsiniz.  İşlem sonrası o görünmeyen kısmı kullanabileceksiniz.

Not: Bende yeni kullanıcıyım, yönlendirmem de hata olabilir. Deneyimli arkadaşlar müdahale etsinler lütfen.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Linux Mint Sabit Disk Bölümleme
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2015, 04:26:06 »
Anladığım kadarıyla bölüm oluşturmuşsunuz. Ancak herhangi bir dosya sistemi ile bölümü biçimlendirmemişsiniz. [member=1392]ertanx[/member] 'in söylediği yoldan bölümlerinizi bir dosya türü ile biçimlendiriniz.(ntfs, ext4, fat gibi)

Çevrimdışı erdemaslan89

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2015, 05:04:28 »
Menü> donatılar>diskler uygulamasını açıp sol tarafta 500 Gb olan diskinizi seçin. Sağ tarafta oluşturduğunuz 100 GB ve 3GB bölümler görünecektir. Diğer bölümlerde geri kalan boş alanınızdır. O boş alana tıklayıp biçimlendirme, bağlama yapabilirsiniz.  İşlem sonrası o görünmeyen kısmı kullanabileceksiniz.

Not: Bende yeni kullanıcıyım, yönlendirmem de hata olabilir. Deneyimli arkadaşlar müdahale etsinler lütfen.
Sorun çözüldü teşekkürler ;)

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #4 : 01 Temmuz 2015, 05:39:57 »
[member=1962]erdemaslan89[/member] Rica ederiz. Çözülen başlıkları etiketliyoruz. Siz de etiketlerseniz konuyu kilitleyebiliriz: Çözülen Başlıkların Etiketlenmesi