Gönderen Konu: Linux Mint 17.2 Rafaela Yükseltmesi Sonrası Bazı Menü Öğelerinden İki Tane Görünmesi  (Okunma sayısı 2445 defa)

Çevrimdışı lucius-132

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 18 Sarah
  • Masaüstü Ortamı: MATE - KDE
Merhaba. Mint MATE x64 (kernel 3.16.0.-38) kullanıyorum.
Alıntı
If it ain't broke, don't fix it.
kuralını çiğneyerek Rebecca'dan yükseltme yaptım, http://mintguide.org/system/448-early-update-linux-mint-17-1-rebecca-to-linux-mint-17-2-rafaela.html adresindeki yönergeleri takip  ederek. Bir kaç sorun oldu yüklerken, şimdi sorun yok görünüyor. (yükseltmeden sonra aynı adresteki yönergeleri tekrar uyguladım, içimde şüphe kalmasın diye.) normal güncelleştirmeler bitince kernel'i de güncelledim. (3.13-37 idi galiba bir önceki) eskisini de kaldırdım.

Şimdi menüde bazı ögelerden ikişer tane var. Mesela Yönetim bölümünde ikişer tane Ağ, Kullanıcılar ve Gruplar, Zaman ve Tarih; Donatılar bölümünde de iki tane hesap makinası var. Aynı adlı her iki farklı öge farklı versiyonları açıyor. Niçin böyle olmuş olabilir? Rebecca'nın kalıntıları mı? yükseltme sürecinde eski versiyonların kaldırılması gerekmiyor mu?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Sisteminizde Cinnamon ve Mate masaüstü bir arada ise, Cinnamon masaüstünü açtığınızda Mate masaüstüne ait bazı araçların simgeleri görülebiliyor. Fazladan göründüğünü düşündüğünüz uygulama başlatıcıları menü düzenleyici ile pasifleştirebilirsiniz.

Bunun için menüye sağ tıklayıp "Yapılandır..." seçeneğini seçin. Açılan menü yapılandırma bölümünün en altındaki "Menü düzenleyiciyi aç" düğmesine tıklayınız.

Not: Konu "Kurulum Öncesi ve Sonrası" bölümü ile alakalı olmadığı için "Genel" bölümüne taşınmıştır.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Eğer Mate masaüstünü kullanıyorsanız aşağıdaki komut ile mate-system-tools paketini siliniz. Mate yeni sürümde bu paket yerine gnome-system-tools paketini kullanmaya başlamış.

Kod: [Seç]
sudo apt-get remove mate-system-tools
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]