Gönderen Konu: [Çözüldü] LİNUX MİNT TAKILMA  (Okunma sayısı 3809 defa)

Çevrimdışı Default

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
[Çözüldü] LİNUX MİNT TAKILMA
« : 15 Temmuz 2015, 02:24:06 »
İyi akşamlar arkadaşlar, size bir sorum olacaktı. İlk kez Linux kullanmaya heves etmiştim ve araştırmalarım sonucunda Linux Mint dağıtımını kurmaya karar verdim. Kendi sitesinden 64bit olan Cinnamon arayüzlü güncel dağıtımı indirdim. Daha sonrasında ise Universal Usb Installer programı ile iso dosyasını usb flash belleğe yazdırdım. Bundan sonrasında ise Windows UEFI ayarlarını açıp önyükleme menüsünde önyükleme ayarlarından usb flash belleği en üst sıraya aldım. Save and reset deyip çıktıktan sonra Linux Mint'in bir ekranı geldi. Oradaki seçeneklerden en baştaki Start Mint yazılı olana bastım. Biraz bekledikten sonra Linux Mint'in logosu geldi ama takıldı kaldı. resmen 5dk bekledim logonun gitmesi için ama bir türlü gitmedi . Simdi asıl sorum sizce o logoyu daha fazla mı beklemeliyim, 5 dkdan daha fazla? Yoksa başka bir yerde mi yanlış yaptım? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Çok hevesle yüklenmesini umuyorum iyi geceler...
Düzenleme: Lütfen yazım kurallarına dikkat ediniz. Türkçe sözcükler kullanmaya özen gösteriniz. boot==>önyükleme
karakartala
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2015, 16:01:12 Gönderen: Default »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: LİNUX MİNT TAKILMA
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2015, 04:41:34 »
Bilgisayarınızın marka ve modeli nedir? Sistem özellikleri neler? İndirdiğiniz dosyanın MD5 Sum kontrolünü yaptınız mı?

Şu iletide söylendiği gibi nomodeset değişkenini eklemeyi deneyebilirsiniz. nomodeset çalışmazsa nomodeset yerine acpi=off değişkenini eklemeyi deneyiniz.
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2015, 04:48:30 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Default

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2015, 11:31:49 »
i7 4710 / gtx850m /16 gb dddr3 / sistem ozellikler bunlar birtek kontrolu yapmadım nasıl yapabılırım w8 için?

Mesajınızdaki linke tıklayınca geldi çok teşekkür ederim.  :)

Eşleşti md5 doğrulaması???

Düzenleme : Mesaj birleştirme ve imla
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2015, 12:03:52 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 15 Temmuz 2015, 15:12:30 »
[member=2040]Default[/member], [member=9]karakartala[/member]'nın paylaştığı bağlantıdaki öneriyi uygulayınca sorun çözüldü mü? Son durum nedir?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Default

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 15 Temmuz 2015, 15:46:42 »
[member=2040]Default[/member], [member=9]karakartala[/member]'nın paylaştığı bağlantıdaki öneriyi uygulayınca sorun çözüldü mü? Son durum nedir?

Evet degiskenleri degistirince sorun cozuldu. Iyiki varsiniz tesekkur ederim
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2015, 16:00:42 Gönderen: Default »