Gönderen Konu: Çöken Linux Makinaya Yeni Sistem Kurulumu - Celeron 1200  (Okunma sayısı 5696 defa)

Çevrimdışı bryildirim

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: ubuntu
  • Masaüstü Ortamı: win8
  • Grafik Kartı: intep dahılı
  • İşlemci: i5
Herkese merhaba, ben Barış.

Linux 2.2 yüklü Celeron 1.200 bir sanayi bilgisayarı var. İplik bükme makinasına bağlı linux çöktü. 50 acmıyor 1 acıyor, anlıyacağınız diskte sıcaktan bad sektör oluşmuş.

Ben firmada  burda bılgısayarcıyım eger yapamazsam işimden olacağım.

Buna yeniden Linux kurup sonrada programı kurmam gerekiyor. Ama program yok program kurulu vazıyette eski HDD'de. Taşınabilir HDD takınca Ubuntu üstünden görüyorum, ama Ubuntuya kopyalayıp çalıştıramıyorum.

Program iplik bükme makinasına bilgi veren bir program, 200 mb bir program.

Birde firma bu makinanın imajını Acronis True Image ile DVD'ye imajını almışlar. Ama ben imajını bootable CD ile atmaya çalışırken hava veriyor, ama CD'yi bilgisayara veya flash kopyalarken hata vermıyor.

Takıldım kaldım yardım edin lütfenn.  Sevdiklerinizin adına bana yardım edin takıldım,  tıkandım, ne yapabilirim?  Bana yöntem ve şekille anlatın, çok sevinirim.  Teşekkürler.

Düzenleme : Yazım kuralları
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2015, 17:48:14 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Çöken Linux Makinaya Yeni Sistem Kurulumu - Celeron 1200
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2015, 17:50:13 »
Çok fazla bilgi paylaşmamışsınız aslında. En azından kurduğunuz uygulamanın biliyorsanız adını paylaşın. Bu şekilde yardımda bulunmak zor olacaktır. Mesela bu uygulama nasıl başlatılıyor, başlatma dosyasındaki komut adı nedir, bu tip bilgiler ipucu niteliği taşıyabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı bryildirim

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 27 Temmuz 2015, 17:58:41 »
( quasar )    matricola 20070301 model iplik bükme makınasının programı.    makınada lınux yüklu

benım ıstedeğim yardım lınux hangı komut kullanarak programın herşeyıyle kopyalayıp yenı bır hdd kopyalayabılırıum

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 27 Temmuz 2015, 18:06:53 »
Bu uygulamanın nasıl kuruluğu hakkında bir bilgi olmadan böyle bir komut paylaşımı yapmak zor görünüyor. Linux'da uygulama kurulumu Windows'dan oldukça farklı olabilir. Uygulama ile ilgili dosyalar belli bir dizin içine kopyalanmazlar genelde. Hele siz Linux 2.2'de 2.2 sürüm çekirdeğe sahip bir sistemi kastediyorsanız benim açımdan iş oldukça zorlaşır. İsterseniz /opt dizinini bir kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Bu uygulama ile ilgili hiç bir kaynağa ulaşılamaması da cabası.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #4 : 27 Temmuz 2015, 18:22:17 »
Ek olarak bu makinadaki HDD'yi Clonezilla isimli uygulama ile kopyalayıp, tümüyle başka bir HDD'ye aktarmayı deneyebilirsiniz. Burayı bir inceleyin isterseniz.

Çevrimdışı bryildirim

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 28 Temmuz 2015, 16:23:44 »
Merhaba yedekleme yaptım. Aynısı 40 gb başka disk buldum, kopyaladım ama açılmadı. Açılışta takıldı kaldı. Benim istediğim şu:

Hdd taşınabilir bir kutuya takıp usb den başka çalışan bir Linux (mesela ubuntu ya da Linux mint) kursam, bu Linux üzerinden programı çalıştırabilir miyim? Windows gibi değil. İçine girdim ama neyi hangi programı yani uygulamayı göremedim. Program Files yok ama home'nin içinde Quasar diye klasörün içinde program buldum. Ama nasıl çalıştıracağım ben? Yardım edin lütfen.

Diskte bozuk sektör(bad sektör) vardı. Sürekli takılıyordu. Biz de başka disk aldık. Aynısını imaj aldık ve kopyaladık yeni diske. Ama Linux açmadı. Yedekleme yaptım aynısı 40 gb. Başka disk buldum, kopyaladım ama açılmadı. Açılışta takıldı kaldı. Benim istediğim şu:

Linux Hdd çöktü içindeki home klasöründeki programı baska Linux'ta nasıl çalışır yada çalıştırılır?

Hdd taşınabilir bir kutuya takıp usb den başka çalışan bir Linux (mesela ubuntu ya da Linux mint) kursam, bu Linux üzerinden programı çalıştırabilir miyim? Windows gibi değil. İçine girdim ama neyi hangi programı yani uygulamayı göremedim. Program Files yok ama home'nin içinde Quasar diye klasörün içinde program buldum. Ama nasıl çalıştıracağım ben? Yardım edin lütfen.
Düzenleme: Lütfen yazım kurallarına dikkat ediniz. Art arda ileti göndermek yerine son iletinizi düzenleyiniz.
karakartala
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2015, 21:36:26 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2015, 17:07:07 »
Lütfen öncelikle forum kurallarına özen gösteriniz. Forum Kuralları
Aynı sorunla ilgili birden fazla konu açmayınız ve yazım kurallarına elinizden geldiğince özen gösteriniz.

Siz daha fazla bilgi paylaşmadıkça (bu dizin içindeki dosya isimleri vb. gibi) bu uygulamanın çalıştırılması hakkında bir fikrimiz oluşmaz. Hemen herkesin kullandığın bir VLC uygulaması olsa şunu yapın çalışır diyebilirdik, ama aratınca bir kaynağa dahi ulaşamadığınız bir uygulamadan bahsettiğinizi unutmayınız.

İsterseniz home dizini içindeki bu uygulama dizininini Dropbox gibi bir alana yükleyip paylaşın inceleyelim. Bunun haricinde bu şekilde daha fazla yardım edebilme imkanı gözükmüyor.