Gönderen Konu: Linux Mint TR ve MEB Engeli  (Okunma sayısı 1963 defa)

Çevrimdışı okan

• Çok Yeni Penguen
  • *
Linux Mint TR ve MEB Engeli
« : 16 Nisan 2014, 16:31:32 »
Bu konuyu DH Forum'a da yazdım ama bir Mint kullanıcısı olarak buraya da yazmanın sorumluğunu kendimde hissettim.

Resimde de görüleceği üzere, MEB bağlı okullarda sunulan internet hizmetinde www.linuxmint.net.tr adresinin engellenmiş olduğunu gördüm. Kendim mümkün olduğunca verdiğim derslerde (kendim matematikçiyim bu arada) kendi bilgisayarımda kurulu olan Mint ile sunum yapıyorum ve onlara da özgür bir yazılımın verdiği tadı aşılamaya çalışıyorum.
Hatta uzunca bir zamandır bir öğrencimin "Hocam n'olur bana da yükler misiniz?" dileğini bugün gerçekleştirdim.
Benim anlamadığım nokta; Linux Mint TR sitesinin ve forumunun neden engellenmiş olduğudur. Nedir yani siz burada yasal olmayan işlerle mi uğraşıyorsunuz? Ya da burada öğrencilerin ruh sağlığını bozacak işler mi çeviriyorsunuz? İnsanın bu sansürü anlaması mümkün değil. Umarım bir çözüm bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Linux Mint TR ve MEB Engeli
« Yanıtla #1 : 16 Nisan 2014, 16:52:38 »
"Bu siteye erişim, sakıncalı içeriğinden dolayı, Milli Eğitim Bakanlığı isteğiyle, Türk Telekom A.Ş tarafından engellenmiştir."

Acaba Türk Telekom ne zamandan beri, sadece okullara mahsus olarak banlama işlemi gerçekleştiriyor ? Böyle bir ban veya engelleme söz konusu değildir.

Burası bir özgür yazılım forumudur. İçeriği tamamen yasal, hukuk/yasalara aykırı herhangi bir içerik veya yayın kesinlikle yapmamaktadır. Aksine bir çok MEB'e bağlı Üniversitelerde okuyan öğrencilerimizin, gerek dönem ödevleri için, gelek bilgi edinmek için, gerekse de Linux'u öğrenmek için forumumuzdan yardım almakta ve güncel olarak forumumuzu kullanmaktadır.

TIB 'in sitesinden sitenin hakkında herhangi bir engellemenin olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

"Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından uygulanan bir karar bulunamadı."

Sırf bu sebeple mi foruma mı üye oldunuz ? Zahmet etmişsiniz.

Lütfen forumu gereksiz konularla meşgul etmeyelim.

Saygılarımla.

Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint TR ve MEB Engeli
« Yanıtla #2 : 16 Nisan 2014, 17:45:30 »
@Okan, foruma hoşgeldiniz.

Sanırım üye olmadan önce forumu incelemişsinizdir. Eğer öyleyse forumda Linux Mint ve açık kaynak yazılımlar ile ilgili içerikden başka bir şey bulunmadığını görmüşsünüzdür. Eğer bu incelemeyi yaptı iseniz, mesajınızın sonundaki soruların anlamsızlığını sizinde farketmiş olduğunuza eminim.

Açıkcası biz böyle bir olası karara bir anlam yükleyemedik. Buna bir anlam yükleyebilenin bulunabileceğine ise ben şahsım adına ihtimal vermiyorum.

Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2014, 17:52:07 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]