Gönderen Konu: [Çözüldü] Windows kullanan birinden çok yönlü sorular  (Okunma sayısı 19848 defa)

Çevrimdışı Liva

• Penguen
  • Basit Düzey Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: AMD Radeon R4 and R5 Graphics
  • İşlemci: AMD A6 Quad Core 1.8 Ghz
Ynt: Windows kullanan birinden çok yönlü sorular
« Yanıtla #30 : 06 Ağustos 2015, 12:26:43 »
Bu çıktıları kod etiketi içinde paylaşırsanız görüntü bakımından daha iyi duracaktır. :)
Sürücü yöneticisini açıp "Önerilen" ayardaki işareti fglrx sürücüsü için işaretlerseniz sürücünüz kurulmuş olacaktır. Ayarları uygulayıp sistemi yeniden başlatırsanız sürücünüz yüklenmiş olacaktır.
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2015, 12:29:32 Gönderen: ertancetin »
~~~~~   Bazı insanlar o kadar fakir ki tek sahip oldukları şey para...   ~~~~~

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #31 : 06 Ağustos 2015, 12:30:19 »
Kod: [Seç]
([ code]
muhammed@muhammed-SVE1513G1EW ~ $ uname -rm
3.16.0-38-generic x86_64
muhammed@muhammed-SVE1513G1EW ~ $ inxi -Gx
Graphics:  Card: Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller bus-ID: 00:02.0 
           X.Org: 1.15.1 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@60.0hz 
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Ivybridge Mobile GLX Version: 3.0 Mesa 10.1.3 Direct Rendering: Yes
muhammed@muhammed-SVE1513G1EW ~ $ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer, 
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer, 
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Ivybridge Mobile 
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_packed_depth_stencil, 
    GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, 
muhammed@muhammed-SVE1513G1EW ~ $ lspci | egrep 'VGA|3D|Display'
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
muhammed@muhammed-SVE1513G1EW ~ $ xrandr
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1366 x 768, maximum 32767 x 32767
LVDS1 connected primary 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 345mm x 194mm
   1366x768       60.0*+
   1360x768       59.8     60.0  
   1024x768       60.0  
   800x600        60.3     56.2  
   640x480        59.9  
VGA1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VIRTUAL1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
muhammed@muhammed-SVE1513G1EW ~ $ cat /etc/X11/xorg.conf
cat: /etc/X11/xorg.conf: Böyle bir dosya ya da dizin yok
muhammed@muhammed-SVE1513G1EW ~ $ 
)

Sizlerin sayesinde yeni şeyler öğrendim. :)

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #32 : 06 Ağustos 2015, 12:39:24 »
Bu başlık, Linux Mint'e geçmek isteyen arkadaşımızın merak ettiği soruları cevaplamak için kullanıldı. Ancak forum kuralları gereği, düzenin bozulmaması ve ileride aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlara da çözüm yolu oluşturması için her başlıkta sadece bir adet sorunu çözüyoruz. Bu nedenle lütfen ekran kartı sorununuz var ise bunun için yeni bir başlık açınız ve sorunu o başlık altında çözüme ulaştırmaya çalışalım. Aynı şekilde farklı bir konu hakkında sorun yaşarsanız onun için de farklı bir konu açınız. Böylelikle biz de, sorunları rahat ve düzenli bir şekilde takip edip çözüme kavuşturabilelim.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #33 : 06 Ağustos 2015, 12:51:28 »
Bu başlık, Linux Mint'e geçmek isteyen arkadaşımızın merak ettiği soruları cevaplamak için kullanıldı. Ancak forum kuralları gereği, düzenin bozulmaması ve ileride aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlara da çözüm yolu oluşturması için her başlıkta sadece bir adet sorunu çözüyoruz. Bu nedenle lütfen ekran kartı sorununuz var ise bunun için yeni bir başlık açınız ve sorunu o başlık altında çözüme ulaştırmaya çalışalım. Aynı şekilde farklı bir konu hakkında sorun yaşarsanız onun için de farklı bir konu açınız. Böylelikle biz de, sorunları rahat ve düzenli bir şekilde takip edip çözüme kavuşturabilelim.

Çok doğru söylediniz. O halde bu konu altında son kez Mint'e yönelik ilk izlenimlerimi yazayım, sonrasında dediğinizi uygulayayım. İzlenimlerim önemli olduğu için Windows'tan Mint'e geçmek isteyenlere cesaret verecektir. :)

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
Ynt: [Çözüldü] Windows kullanan birinden çok yönlü sorular
« Yanıtla #34 : 06 Ağustos 2015, 17:29:23 »
Sizler vesilesiyle bu başlıklı konu burada çözülmüştür. Birkaç görüşümü yazmak istiyorum.

Dört yıl kadar önce Mİnt kurduğumda pişman olduğumu söylemiştim oysa şimdi bırakın pişman olmayı, böylesine kullanılır olacağını bilseydim asla aylardır Windows 10 güncellemesini beklemezdim.

Mint kullanımındaki hiçbir korkum gerçekleşmedi. O kadar sade, o kadar pratik ki Windows'a asla dönmeyi düşünmüyorum.

Pencere geçişleri, PC açıldıktan sonra hemen hazır oluşu, internet hızı vs. beni çok şaşırttı. Arada bir Windows'tan kalan alışkanlıkla boş alanda sağ tıklayıp elim yenile'ye gidiyor ama onun da ne kadar gereksiz olduğunu anladım. İnanın her şey elimin altında Mİnt'te. Windows'ta birçok pencerenin içinde kaybolmuyorum. Türkçe karakter sorunundan korkuyordum ama tek bir karaktersizlik dahi görmedim. Dosyalar o kadar düzenli ki...

Yazıcıya henüz bakmadım ama sorun çıkaracağını hiç sanmıyorum. Şimdi ise iyice alışıp öğrenmekle geçecek ömrüm.

Ufacık tefecik sorunlar var ama onların da üstesinden geleceğim. Mesela yazı yazarken (bu gönderi de dahil) Touchpad sanırım çok hassaslaşmış olmalı ki fare imleci başka başka yerlere gidiyor ve diğer cümleler sıçrayıp düzeltmek zorunda kalıyorum. Bu çözülmeyecek bir şey değil ama.

Bu arada, öğrenmem gereken, sizler için çok kolay meseleler var. Mesela yüklediğim bir programı kaldırmak vesayre. Biraz önce de paneli büyütmeyi öğrendim kurcalayıp çünkü çok küçüktü.

Teşekkürler Mint kullanıcıları.

Not: Konuyu çözüldü olarak işaretledim.
Not 2: Kelimelerde karışıklık fark edilirse Touchpad hassaslığının vermiş olduğu fare imleci kayma yüzündendir.
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2015, 17:32:18 Gönderen: yinemimail »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #35 : 06 Ağustos 2015, 17:35:03 »
Alıntı
Mesela yazı yazarken (bu gönderi de dahil) Touchpad sanırım çok hassaslaşmış olmalı ki fare imleci başka başka yerlere gidiyor ve diğer cümleler sıçrayıp düzeltmek zorunda kalıyorum.

Cinnamon masaüstü kullanıyorsanız, Dokunmatik Panel ayarlarından "Yazarken Dokunmatik Paneli devre dışı bırak" seçeneğini açmayı deneyiniz.

Sağ tık içerik menüsüne Tazele düğmesi eklemek için burayı inceleyebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2015, 17:37:11 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #36 : 06 Ağustos 2015, 17:41:38 »
Cinnamon masaüstü kullanıyorsanız, Dokunmatik Panel ayarlarından "Yazarken Dokunmatik Paneli devre dışı bırak" seçeneğini açmayı deneyiniz.

Sağ tık içerik menüsüne Tazele düğmesi eklemek için burayı inceleyebilirsiniz.

Tamamdır bunu da hallettim sayenizde. Bu konu artık burada sonlanabilir. Yeni sorularım olduğunda yeni bir konu açarım konu kuralları gereği.

Sağlıcakla kalınız.