Sizler vesilesiyle bu başlıklı konu burada çözülmüştür. Birkaç görüşümü yazmak istiyorum.
Dört yıl kadar önce Mİnt kurduğumda pişman olduğumu söylemiştim oysa şimdi bırakın pişman olmayı, böylesine kullanılır olacağını bilseydim asla aylardır Windows 10 güncellemesini beklemezdim.
Mint kullanımındaki hiçbir korkum gerçekleşmedi. O kadar sade, o kadar pratik ki Windows'a asla dönmeyi düşünmüyorum.
Pencere geçişleri, PC açıldıktan sonra hemen hazır oluşu, internet hızı vs. beni çok şaşırttı. Arada bir Windows'tan kalan alışkanlıkla boş alanda sağ tıklayıp elim yenile'ye gidiyor ama onun da ne kadar gereksiz olduğunu anladım. İnanın her şey elimin altında Mİnt'te. Windows'ta birçok pencerenin içinde kaybolmuyorum. Türkçe karakter sorunundan korkuyordum ama tek bir karaktersizlik dahi görmedim. Dosyalar o kadar düzenli ki...
Yazıcıya henüz bakmadım ama sorun çıkaracağını hiç sanmıyorum. Şimdi ise iyice alışıp öğrenmekle geçecek ömrüm.
Ufacık tefecik sorunlar var ama onların da üstesinden geleceğim. Mesela yazı yazarken (bu gönderi de dahil) Touchpad sanırım çok hassaslaşmış olmalı ki fare imleci başka başka yerlere gidiyor ve diğer cümleler sıçrayıp düzeltmek zorunda kalıyorum. Bu çözülmeyecek bir şey değil ama.
Bu arada, öğrenmem gereken, sizler için çok kolay meseleler var. Mesela yüklediğim bir programı kaldırmak vesayre. Biraz önce de paneli büyütmeyi öğrendim kurcalayıp çünkü çok küçüktü.
Teşekkürler Mint kullanıcıları.
Not: Konuyu çözüldü olarak işaretledim.
Not 2: Kelimelerde karışıklık fark edilirse Touchpad hassaslığının vermiş olduğu fare imleci kayma yüzündendir.