Linux kullanmaya başladığınız için sizi tebrik ederim. Genel olarak Linux daha çok bilgisayar, yazılım bilgisi ortalamanın üstünde olan kullanıcılara hitap ediyor. (Bu benim görüşüm).
Dağıtım bazında bazı dağıtımlar, özellikle Mint gibi dağıtımlar ve bazı masaüstleri Cinnamon gibi olanlar son kullanıcıya ve yeni Linux'a geçmiş olanlara bir nebze olsun, Windowslar'da ki kullanım kolaylığını hissettirecek kadar gelişmişlerdir. Bana göre son kullanıcıların pek zorlanacağını sanmıyorum.
Size gelince; eğer Windows'ta yüksek grafikli ve Linux desteği olmayan oyunları oynamıyorsanız. Veya Linux muadili olmayan gelişmiş yazılımlar kullanmıyorsanız. Günlük temel işleriniz için, internette gezinmek, sohbet etmek vd. gibi işleriniz için kullanıyorsanız Linux size fazlasını verebilecek yetenektedir.
Ayrıca Windows'u denize benzetirsek, Linux tam anlamıyla okyanustur. Yani siz farkında olmasanız bile zamanla bilgisayar kullanmak, farkında olmadan kodlarla iç içe olmak hatta benim kullandığım tabir olan bilgisayar tembelliğini ortadan kaldırır. Beyninizi aktif olarak çalışmaya zorlar.
Teknik konulara gelecek olursak, Linux size güvenlik sağlar, istediğiniz yazılımı özgürce kullanma olanağı sağlar. Windows'ta ki aktivasyon, yazılım kırıp kullanma, virüs, trojan, malware gibi zararlı yazılımlarla uğraşmazsınız. On binlerle ifade edilen yazılım geliştiricilerinden ve uzman kullanıcılardan her sorun için her an destek alabilirsiniz.
Ve yine ayrıca, Windows'un donanım canavarı yapısına nazaran, Linux tarih öncesinden kalma donanımlarda bile çok rahat çalışabilecek bir yapısı vardır.
Son kullanıcı olarak Mint tercihi yapmanız bana göre çok doğru bir karar olmuş. Kullanım kolaylığı açısından pek fazla sorun yaşayacağınız sanmıyorum.