Gönderen Konu: [Çözüldü] Girişte Siyah Ekran & Günlük Dosyalarının Boyutunun Aşırı Artması  (Okunma sayısı 11852 defa)

Çevrimdışı efe

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: xfce
Öylece kaldı hiçbirşey olmuyor.bilgisayardan ses gelmeye başladı.
Çözümü bulamadın galiba Butterfly. Bende çok araştırdım maalesef yurtdısı sitelerde de yok çaresi

Düzenleme: Mesajlar birleştirildi
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2015, 20:05:04 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Lütfen imla kurallarına biraz dikkat edin. Ard arda da mesaj yollamak yerine son iletinizi düzenleyin.
Ayrıca burada gönüllü olarak bulunduğumuzu, istediğimiz zaman cevap yazabileceğimizi unutmayın.

Bleachbit ile temizleme yaparken yarı da kesilirse ev dizini altında tmp.* isminde bir dizin oluşuyor. Bu dizin silindiğinde disk alanı eski haline dönecektir. Lütfen komutun çıktı vermesini biraz bekleyin. Hemen yanıt vermeyebilir. 
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı efe

• Yeni Penguen
  • *
Yanıt için teşekkürler fakat ev dizininde tmp yok. Dosya sisteminde var. ne yapmalıyım?

Düzenleme:Yazım. Lütfen yazım kurallarına dikkat ediniz.
karakartala
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2015, 00:00:32 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Alıntı
..ev dizininde tmp yok..
Sıkıntı burada zaten. Bu tmp dizini nerede? Bulup silmeyi deneyeceğiz. Dosyalar içinde hiç tmp.fr43 gibi bir klasör gördünüz mü? 
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı efe

• Yeni Penguen
  • *
Bilgisayara format attım anca internete kavuştum sorunu buldum ama çözmek için yardımınız gerekiyor.var altında log klasorune girdim.logun içinde ikitane dosya var biri syslog diğeri kern.log bu dosyaların değerleri saniyede 1 MB civarı artıyor.hiç durmuyor.dosyaları silmenin bi yolunu bulamadım.yardımınız burada lazım.
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2015, 09:47:57 Gönderen: efe »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Aşağıdaki komutun çıktısını buraya yapıştırıp bağlantısını foruma ekleyiniz.

Kod: [Seç]
dmesg > dmesg-output
Yukarıdaki komut çıktıyı kullanıcı ev dizini içinde dmesg-output isimli bir dosyaya yazacak, bu dosyayı açıp içeriğini yukarıda bağlantıya yapıştıracaksınız.

Not: Gufw benzeri bir güvenlik (ateş) duvarı etkin mi?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı efe

• Yeni Penguen
  • *
Dediğinizi yaptım. Komutu yazdım dosya olustu dosyayı geditle açıp içindekileri komuttan sonra terminale yapıştırdım. Güvenlik duvarından emin degilim açık mı kapalı mı? Siz cevap yazmadan önce grubtan root hesabı ile giriş yapıp bahsettiğim iki dosyayı silmeyi basardım. "df -h" ile hafızaya baktım %13 e düştü. Tekrar başlattım ve dosyalar yeniden oluşmuş ve yine saniyede 1 mb artıyorlar. Kernlog dosyası kullanım günlüğüymüş, syslog düz metin belgesi bu kullanım günlüğü kapatılabilir mi? Ya da başka bi çaresi var mı bu sorunun?

Düzenleme : Yazım kuralları.
Forum Kuralları
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2015, 11:50:01 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Komutun çıktısını bağlantıya yapıştırıp paylaşmamışsınız.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı efe

• Yeni Penguen
  • *
http://paste2.org/I4cjKbnx
df -h %32 ye yukselmiş.hiç durmuyor cıktıyı paylastım.kullanım gunluğu durdurma gibi bir sansımız varmı?root olarak girip dosyaları silerim sonra durdururum.

Düzenleme: Mesajlar birleştirildi
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2015, 14:56:53 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Aşağıdaki komutlar günlüklemeyi durdurmayı deneyelim.

sudo stop rsyslog
Sonra açlışta otomatik başlamaması için aşağıdaki komut ile bir ayar dosyası oluşturalım.

echo "manual" | sudo tee - a /etc/init/rsyslog.override
Bu durumda günlüklemeyi elle açmak için aşağıdaki komutu çalıştırmanız gerekecek. Bunu durumu gözlemlemek için kullanabilirsiniz.

sudo start rsyslog
Eğer günlük dosyaları ile ilgili sorun çözülürse, aşağıdaki komut ile oluşturulan ayar dosyasını silerek günlüklemeyi varsayılan durumuna döndürebilirsiniz.

sudo rm -rf /etc/init/rsyslog.override

Paylaştığınız dmesg komutunun çıktısında Atheros kablosuz ağ cihazı ile ilgili bir sıkıntı olduğunu çıkarabiliriz. Öncelikle aşağıdaki komutun çıktısını paylaşırsanız, sistemi ve çekirdeği güvenli biçimde güncellemeyi deneyerek bu sorunu çözmeyi deneyelim.

inxi -Fxz

Çevrimdışı efe

• Yeni Penguen
  • *
efe@1396 ~ $ inxi -Fxz
System:    Host: 1396 Kernel: 3.16.0-38-generic i686 (32 bit, gcc: 4.8.2)
           Desktop: Xfce 4.12.2 (Gtk 2.24.23) Distro: Linux Mint 17.2 Rafaela
Machine:   System: LEOSYS product: 285G
           Mobo: LEOSYS model: N/A Bios: LEOSYS version: NOTE Version/L2850100 date: 10/02/2002
CPU:       Single core Intel Pentium 4 CPU (-UP-) cache: 512 KB flags: (pae sse sse2) bmips: 3983.94 clocked at 1991.974 MHz
Graphics:  Card: Silicon Integrated Systems [SiS] 65x/M650/740 PCI/AGP VGA Display Adapter bus-ID: 01:00.0
           X.Org: 1.15.1 drivers: sis (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1024x768@60.0hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.4, 128 bits) GLX Version: 2.1 Mesa 10.1.3 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS7012 AC'97 Sound Controller
           driver: snd_intel8x0 ports: 1400 1080 bus-ID: 00:02.7
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.16.0-38-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL-8100/8101L/8139 PCI Fast Ethernet Adapter
           driver: 8139too ver: 0.9.28 port: 1c00 bus-ID: 00:08.0
           IF: eth0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Atheros TP-Link TL-WN322G v3 / TL-WN422G v2 802.11g [Atheros AR9271] driver: ath9k_htc usb-ID: 002-002
           IF: wlan0 state: down mac: <filter>
           Card-3:  Realtek RTL8192CU 802.11n WLAN Adapter driver: rtl8192cu usb-ID: 001-002
           IF: wlan1 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 40.0GB (11.8% used) 1: id: /dev/sda model: FUJITSU_MHR2040A size: 40.0GB temp: 43C
Partition: ID: / size: 36G used: 4.4G (14%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 1.04GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 53.8C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 145 Uptime: 6 min Memory: 342.7/939.6MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.4
           Client: Shell (bash 4.3.11) inxi: 1.9.17

Çevrimdışı efe

• Yeni Penguen
  • *
kusura bakmayın yanıt internet olmadığı için biraz gecikti.dediklerinizi aynen yaptım.kayıt gunlugu durdu.tekrar baslatmayada gerek yok herhalde.bende kendimce bir cozum bulmustum root olarak girip dosyaları sildim ve dosyaları tum kullanıcıların silebilecegi sekilde duzenledim.bilgisayarı her actıgımda ilk dosyaları silmeyi dusundum tabi sizinki kesin cozum oldu.atherosta ne sorun var bilmiyorum yanıtınızı bekliyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Demesg komutunun çıktısından hareketle, Atheros kablosuz ağ donanınımı ile bağlantı sorunları nedeniyle günlük dosyası şişiyor olabilir. Bu sorunu çekirdek güncellemesi yaparak çözmeyi deneyebilirsiniz.

Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => Linux Çekirdekleri => En son çekirdek sürümünü yüklemeyi ve sisteminizi yeniden başlatmayı deneyiniz.

Güncelleme sonrası sistemi yeniden başlattıktan sonra, aşağıdaki komut ile günlüklemeyi elle başlatınız ve durumu kontrol ediniz.

sudo start rsyslog
Sistemi yeniden başlattığınızda ya da aşağıdaki komut ile günlükleme yeniden durdurulacaktır.

sudo stop rsyslog

Çevrimdışı efe

• Yeni Penguen
  • *
cekirdeği son surume 3.19a yukselttim syslog durdu.sorun cekirdektenmiş tesekkurler.peki eski cekirdek hala kurulu gorunuyor nasıl silicez?silmeye gerek varmı?

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: LMDE 2
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 4600
  • İşlemci: i7-4800MQ
Hayır eski çekirdeği silmenize gerek yok.

Ama isterseniz silebilirsiniz. Aşağıdaki nasıl mesajını okuyabilirsiniz.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=299.msg2319#msg2319