Gönderen Konu: [Çözüldü] Xscreensaver Çalışmaması  (Okunma sayısı 6103 defa)

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: LMDE 2
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 4600
  • İşlemci: i7-4800MQ
[Çözüldü] Xscreensaver Çalışmaması
« : 17 Ağustos 2015, 11:00:21 »
Merhaba,

Mint 17.1  XscreenSaver'ı BSOD eklentisiyle problemsiz olarak kullanmaktayım. Ancak LMDE'e ekranı kilitleyince, veya zamanı dolunca otomatik olarak ekran koruyucu devreye girince xscreensaver değil de, Mate'nin ön tanımlı screensaver'ı araya girip, xscreensaver'ı eziyor.

Kod: [Seç]
fatih@asterix ~ $ dpkg -l *screensaver*
Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
|/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad)
||/ Name                                      Version                   Architecture              Description
+++-=========================================-=========================-=========================-========================================================================================
un  gnome-screensaver                         <none>                    <none>                    (no description available)
un  kscreensaver                              <none>                    <none>                    (no description available)
un  kscreensaver-xsaver                       <none>                    <none>                    (no description available)
ii  libxcb-screensaver0:amd64                 1.10-3+b1                 amd64                     X C Binding, screensaver extension
ii  mate-screensaver                          1.10.0-2+betsy            amd64                     MATE screen saver and locker
ii  mate-screensaver-common                   1.10.0-2+betsy            all                       MATE screen saver and locker (common files)
ii  xscreensaver                              5.30-1+b1                 amd64                     Screensaver daemon and frontend for X11
ii  xscreensaver-data                         5.30-1+b1                 amd64                     Screen saver modules for screensaver frontends
ii  xscreensaver-data-extra                   5.30-1+b1                 amd64                     Extra screen saver modules for screensaver frontends
ii  xscreensaver-gl                           5.30-1+b1                 amd64                     GL(Mesa) screen saver modules for screensaver frontends
un  xscreensaver-gnome                        <none>                    <none>                    (no description available)
un  xscreensaver-nognome                      <none>                    <none>                    (no description available)
ii  xscreensaver-screensaver-bsod             5.30-1+b1                 amd64                     BSOD screen saver module from XScreenSaver
fatih@asterix ~ $

mate-screensaver paketini kaldırınca ekranı kilitleme fonksiyonalitesi de devre dışı kalıyor. mate-screensaver'ı kaldırmazsam da, bu defa xscreensaver devreye girmiyor.
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2015, 12:50:36 Gönderen: Conqueror »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Xscreensaver Çalışmaması
« Yanıtla #1 : 17 Ağustos 2015, 12:07:35 »
Amacınız Xscreensaver ekran koruyucularını Mate ortamında kullanmaksa, aşağıdaki komutlar ile bu öğelerin Mate screensaver alanında görünmesini sağlayabilirsiniz.

Önce aşağıdaki komutlar ile gerekli paketleri kurunuz.

sudo apt-get install xscreensaver-data-extra xscreensaver-gl-extra
Bu paketlerin içindeki başlatıcılar (.desktop uzantılı dosyalar) varsayılan olarak Gnome masaüstünde görünecek şekilde ayarlanmış. Aşağıdaki komut ile ilgili başlatıcıların Mate masaüstünde görünmesini sağlayabilirsiniz.

sudo su
cd /usr/share/applications/screensavers
find . -name '*.desktop' | xargs sed -i 's/OnlyShowIn=GNOME;/OnlyShowIn=GNOME;MATE;/'
Böylece Xscreensaver paketini kurmaya da gerek kalmadan, Xscreensaver öğelerini Mate ekran koruyucu ile kullanabilirsiniz.

Kaynak
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2015, 12:39:46 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
Ynt: Xscreensaver Çalışmaması
« Yanıtla #2 : 17 Ağustos 2015, 12:50:28 »
[member=8]Butterfly[/member]  teşekkürler. Bütün ekstra paketler vs. yüklendi.

Kısa bir not, find ile başlayan komutu root haklarıyla yapmak gerekiyor, sudo ile yapınca yine permission denied alınıyor, bilginize.

Bu durumda hangi paketler boşa çıktı? Hangileri kaldırayım?

Ek olarak, temaların ekstra özelleklerinin yapıldığı "Settings" ekranına Mate Xscreensaver üzerinden sanırım ulaşılamıyor? Veya ben göremedim.
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2015, 12:55:50 Gönderen: Conqueror »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Ynt: [Çözüldü] Xscreensaver Çalışmaması
« Yanıtla #3 : 17 Ağustos 2015, 12:57:31 »
Alıntı
Kısa bir not, find ile başlayan komutu root haklarıyla yapmak gerekiyor, sudo ile yapınca yine permission denied alınıyor, bilginize.

"sudo su" komutu ile zaten root haklarını elde ediyorsunuz.

Aşağıdaki paketleri kaldırabilirsiniz.

xscreensaver
xscreensaver-screensaver-bsod

libxcb-screensaver0 paketi de kaldırılabilir, bunu elle mi kurdunuz?

Alıntı
Ek olarak, temaların ekstra özelleklerinin yapıldığı "Settings" ekranına Mate Xscreensaver üzerinden sanırım ulaşılamıyor? Veya ben göremedim.

Evet Mate ekran koruyucu ile ulaşılamıyor.
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2015, 12:59:52 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #4 : 17 Ağustos 2015, 13:04:39 »
xscreensaver
xscreensaver-screensaver-bsod

libxcb-screensaver0 paketi de kaldırılabilir, bunu elle mi kurdunuz?

Hayır, bir pakete bağımlı olarak yüklendi.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 17 Ağustos 2015, 14:04:34 »
Şu şekilde bir ayarlama yapmayı deneyelim, Başlangıç Uygulamalarını açınız ve "Ekran Koruyucu" seçeneği bulup Komut kısmına aşağıdaki satırı yazmayı deneyiniz.

xscreensaver -nosplash
Yukarıdaki düzenleme için xscreensaver paketinin kurulu olması gerekir. Böylece oturm açılışında Mate ekran koruyucu yerine Xscreensaver etkin olabilir.

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #6 : 17 Ağustos 2015, 16:20:24 »
Şu şekilde bir ayarlama yapmayı deneyelim, Başlangıç Uygulamalarını açınız ve "Ekran Koruyucu" seçeneği bulup Komut kısmına aşağıdaki satırı yazmayı deneyiniz.

xscreensaver -nosplash

Evet, bu şekilde bir problem çıkmadı, mate-screensaver paketine dokunmadım, ek olarak xscreensaver paketini kurdum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 17 Ağustos 2015, 16:21:47 »
İstediğiniz neticeyi elde ettiniz mii konuyu kilitleyelim mi?

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #8 : 17 Ağustos 2015, 16:27:43 »
Evet, kilitleyin lütfen.

Teşekkürler.