Gönderen Konu: [Çözüldü] Ekran Kartı Sürücüsünü Yükleyemiyorum  (Okunma sayısı 5113 defa)

Çevrimdışı crooked

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 13
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamom
  • Grafik Kartı: Ati Rodeon HD 4xxx Series
  • İşlemci: i7 1. nesil
Merhaba beyler,
linux kullanmaya karar verdim aranıza yeni kaltıldım,
steamde glxchoosevisual hatası alıyorum ekran kartı driverları ile sıkıntı olduğunu düşünüyorum 64 bit sistem kullanıyorum,
ekran kartı driver ını yüklüyorum fakat yüklendimi yüklenmedimi anlamıyorum her yeri araştırdım bir sürü kod denedim fakat steami açmayı beceremedim amd nin kendi sitesinden indirip kurmayı denedim farklı hatalar aldım onuda yükleyemedim,
verilmesi gereken çıktıları yazıyorum aşşağıya yardımlar için teşekkürler şimdiden,
Kod: [Seç]
3.16.0-38-generic x86_64
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV730 PRO [Radeon HD 4650] bus-ID: 03:00.0
           X.Org: 1.15.1 drivers: fbdev,ati,radeon (unloaded: fglrx,vesa) Resolution: 1152x864@76.0hz
           GLX Renderer: N/A GLX Version: N/A Direct Rendering: N/A
03:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV730 PRO [Radeon HD 4650]
xrandr: Failed to get size of gamma for output default
Screen 0: minimum 1152 x 864, current 1152 x 864, maximum 1152 x 864
default connected 1152x864+0+0 0mm x 0mm
   1152x864       76.0*
cat: /etc/X11/xorg.conf: Böyle bir dosya ya da dizin yok
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2015, 15:04:21 Gönderen: crooked »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Ekran Kartı Sürücüsünü Yükleyemiyorum
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2015, 10:55:43 »
Kurulumu nasıl gerçekleştirdiniz ? ATI, HD 4x00 GPU'lar için artık güncel sürücü çıkartmıyor. Yani Linux Mint 17 için kapalı kaynak sürücü mevcut değil.  Bu durumda açık kaynak sürücüleri kullanmaktan başka alternatifiniz yok. Kullanmış olduğunuz GPU epey eski, pek bir performans beklememenizi öneririm.  
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı crooked

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 18 Ağustos 2015, 14:34:56 »
Kurulumu nasıl gerçekleştirdiniz ? ATI, HD 4x00 GPU'lar için artık güncel sürücü çıkartmıyor. Yani Linux Mint 17 için kapalı kaynak sürücü mevcut değil.  Bu durumda açık kaynak sürücüleri kullanmaktan başka alternatifiniz yok. Kullanmış olduğunuz GPU epey eski, pek bir performans beklememenizi öneririm. 
Hocam performans beklemiyorum neyse o olsun, sadece driver yuklensin yeter ekran cozunurlugunu bile degistiremiyorum suan monitorde acayip bi goruntu var

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 18 Ağustos 2015, 14:54:08 »
[member=2184]crooked[/member], Linux tarafında üreticilerin kendi geliştirdiği ve teknolojik sırlarını paylaşmamak gibi olası nedenlerden dolayı kaynak kodlarının kapalı olduğu sürücüler ile sistem sırasında otomatik etkinleşen gönüllü geliştiriler ve bir miktar da üretciler tarafından desteklenen (ATI bir miktar ve Intel oldukça fazla seviyede destek veriyor) açık kaynak sürücüler mevcuttur.

Kısaca sizin sisteminiz şu an sürücüsüz olrak çalışmıyor, kurulum sırasında etkinleşen açık kaynak radeon sürüleri ile çalışmaktadır. Bununla birlikte bu sürücüler kapalı kaynak sürücüler kadar performans vermezler.

Eğer ATI kapalı kaynak sürücüsü kurmak isterseniz, bir önceki sürüm olan ve uzun süreli desteği bulunan Linux Mint 13 sürümü kurmalısınız.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=31.msg92#msg92

Eğer LinuxMint 13 kurarsanız, kurulum sonrası aşağıdaki bağlantıları ziyaret etmeyi unutmayın.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=5.0
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=30.0

Eğer Linux Mint 17.x sürüm ile devam edeceksenizve sorun çözünürlük ise, bu sorunu çözmeye çalışırız.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı crooked

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 18 Ağustos 2015, 15:04:07 »
teşekkür ederim sanırım linux maceram fazla uzun sürmeyecek :) konu başlığını değiştiriyorum kilitleyebilirsiniz
belki birkaç aya tekrar dediğiniz gibi mint 13 kurabilirim,  bu bilgilendirme içinde teşekkürler :)