Gönderen Konu: KDE arayüzde çoklu masaüstü kullanmak  (Okunma sayısı 4085 defa)

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
KDE arayüzde çoklu masaüstü kullanmak
« : 22 Ağustos 2015, 21:54:48 »
İyi akşamlar olsun,
Linuxmint'te tıpkı Pardus'da olduğu gibi çoklu masaüstü kullanmak istiyorum. Fakat Linuxmint 17.2 kde sürümünü kullanmaya başladığımdan beri bunu bir türlü beceremedim. Sistemi ilk kurduğum zamanlar sistem ayarları - çalışma alanı davranışından çoklu masaüstünü denedim fakat başarılı olamadım.
Az önce yine aynı yolla çoklu masaüstü oluşturmaya çabaladım fakat çoklu masaüstü oluşturmak bir yana var olan masaüstümdeki tüm gereçler silindi. Biraz uğraşıp tüm gereçleri ve masaüstü resmini yeniden ayarlamak zorunda kaldım.
Acaba Pardus'daki gibi çoklu masaüstüyle nasıl çalışabilirim ve her masaüstü için ayrı ayrı gereçler ve arkaplanlar nasıl atayabilirim?

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: KDE arayüzde çoklu masaüstü kullanmak
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2015, 23:54:30 »
Çalışma Alanı Davranışı>Sanal Masaüstleri kısmından masaüstü sayısını arttırdıktan sonra CTRL+F2 ile diğer masaüstüne geçmey deneyince geçiş yapabiliyor musunuz? Masaüstünden kastınız Kde'deki etkinlikler mi?

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
« Yanıtla #2 : 23 Ağustos 2015, 00:47:37 »
iyi geceler olsun,
Karakartala, tam olarak tıpkı Pardus'da olduğu gibi görev çubuğunda çoklu masaüstü simgelerinin görünmesini ve herhangi bir masaüstü simgesine tıkladığımda tıkladığım masaüstünün ekranda görünmesini; fare ile üzerine tıklama yapınca masaüstleri arasında geçişin olmasını ve çoklu masaüstüyle örn: birinci masaüstünde firefox açıkken diğer masaüstünde libreoffice'in açık olmasını ve görev çubuğundaki ilgili masaüstü simgesine tıkladığımda masaüstleri arasında geçiş yapabilmeyi kastediyorum. Ayrıca her bir masaüstünde ayrı gereçler ve/veya masaüstü arkaplanlarının yer almasını da kast etmekteyim. Pardus'da olduğu gibi kısacası.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2015, 20:04:27 »
Kdeyle beraber Pardus'u en son 2011.2'de kullanmıştım. Sonraki kullanımlarımda hep başka masaüstleri kullandım. Pardus'ta nasıl olduğunu bilmiyorum. Sistem Ayarları>Çalışma Alanı Davranışı>Sanal Masaüstleri kısmını açıp "Her masaüstü için farklı gereçler" kutucuğuna işaret koyup kaydettiğinizde söylediğiniz gibi olacaktır. Bu kayıt sonrasında yaptığınız bazı özelleştirmeler görünmeyecektir. Tekrar yapmanız gerekebilir.