Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux Mint'in Yanına Windows Kurarak Dual Boot  (Okunma sayısı 2616 defa)

Çevrimdışı Salvoton

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Merhaba, 1 TB HDD'nin yaklaşık 250 GB'ını Windows'a ayırıp sadece oyun için Windows'u kullanmak istiyorum. Şuan bilgisayarımda Linux Mint kurulu ve diskimi kurulum yaparken 2 ayrı bölüme bölmedim (Yereldisk : C,D gibi) Şimdi bunu yapmak için formatsız bir yol var mı ? Varsa nasıl ? Yoksa format ile yapmak için bir rehber var mı ? Bir az araştırdım ama bulamadım yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
« Son Düzenleme: 26 Ağustos 2015, 01:59:04 Gönderen: Salvoton »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint'in Yanına Windows Kurarak Dual Boot
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2015, 01:34:53 »
Yapabilirsiniz, sistemi Linux Mint'i kurduğunuz medya ile açıp Gparted yardımıyla yeni bir disk bölümü oluşturmak mümkün olabilir.

[Nasıl] Gparted ile Yeni Disk Bölümü Oluşturma

Ya da Windows'tan aşina olabileceğiniz Partition Wizard ISO dosyasını Unetbootin ile USB belleğe yazdırıp, bu uygulama ile yeni bir disk bölümü oluşturabilirsiniz.

Windows'u bu yeni oluşturulan bölüme kuracaksınız. Kurulum sonrasında Windows kendi önyükleyicisini kuracağı için Linux Mint'e erişemeyeceksiniz. Bunu çözmek için Grub önyükleyiciyi kurmanız gerekecek.

[Nasıl] Grub 2 Önyükleyisinin Onarımı / Yeniden Kurulumu
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Salvoton

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: Linux Mint'in Yanına Windows Kurarak Dual Boot
« Yanıtla #2 : 26 Ağustos 2015, 01:56:43 »
Şimdi yapıyorum. Tekrar teşekkür ederim. Biliyorum bu gün size çok teşekkür ettim :D yardımlarınız için size çok minnettarım