Merhaba arkadaşlar,
Bugün bir konuya rastladım, az önce kilitlenmiş. Arkadaş da bayağı uğraşmış lamp server ile. Ben de geçen video çekmiştim bununla ilgili. Onu burada da paylaşma ihtiyacı hissettim dileyen faydalanabilir.
Video linki: https://www.youtube.com/watch?v=YZq88EGhK8sAyrıca, daha sonradan da panele ulaşmak isterseniz komut satırına yazacağınız kod şudur:cd /opt/lampp
sudo ./manager-linux.run (or manager-linux-x64.run)Dikkat! Yukarıdaki kodda manager-linux-x64.run yazmakta, sizde dosya ismi farklı olabilir. Dizine gidip kontrol edin, manager-linux ile başlayan dosyayı seçin. Eğer işe yararsa direkt olarak manager-linux-*-.run komutunu da deneyebilirsiniz.Direkt olarak başlatmak için:sudo /opt/lampp/lampp start LAMPP started. komutunu görürseniz, başarıyla MySQL ve Apache başlamış demektir.Xampp'i veya bir servisini durdurmak için:sudo /opt/lampp/lampp stopServis durdurma komutu: (örnek olarak mysql)sudo /opt/lampp/lampp stop-mysqlHer zaman panel olarak başlatmakŞu şekilde bir alias yaratarak, uçbirim'e her xampp yazışınızda otomatik olarak panelin başlamasını sağlayabilirsiniz:
alias xampp='sudo /opt/lampp/manager-linux-x64.run'Dikkat! Yukarıdaki kodda manager-linux-x64.run yazmakta, sizde dosya ismi farklı olabilir. Dizine gidip kontrol edin, manager-linux ile başlayan dosyayı seçin. Eğer işe yararsa direkt olarak manager-linux-*-.run komutunu da deneyebilirsiniz.Not: Aliasler uçbirim kapatılınca silinirler. Tanımladığınız kısayolunuzun yani aliasinizin kalıcı olmasını istiyorsanız
buradaki konudan 3 adımda aliasleri kalıcı yapma işlemini görebilirsiniz.