Oyuna giriyorum karakter seçiyorum tam oyun başlıcakken alıyorum hatayı
Hata

Çözüme biraz daha yaklaştın sanki. Bu hata windows üzerindede alınıyor. Özellikle win 8 den 8.1 e geçenler almış. Aynı yerde aynı şekilde. Onlarda da doğru düzgün çözüm göremedim.
Şu tavsiye edilmiş.
1- Ekran Kartınızı güncelleyin… (Driverini)
2- Direct X’i güncelle…
3- Oyunu silip tekrar yükle….
4- Entegre seçme işlemini yapmayın…
Ancak bişey eklemek istiyorum. play on linux ve wine de işletim sistemi sanal olarak kurulduğu için ekran kartıyla etkileşim konusunda sıkıntılar yaşanabilir. Track mania oynadım çok araştırdım ancak wine' e yani bi bakıma bu sanal windows a ekran kartını tanıtamadım. Play on linux ta durum biraz daha farklı olabilir. Kullanmadığım için hiçbirşey diyemem.
Absürt bi kaç tavsiyede bulunayım.
Şunlar denenebilir:
POL ve oyun tamamen kaldırılıp yeniden kurulabilir. Ekran kartı güncellendiyse bir önceki versiyona döndürülebilir. Güncellenmediyse güncellenebilir. Sürücü yöneticisinde çeşitli driver sürümleri görünüyor olabilir. Bunları sırayla deneyebilirsin. Ayrıca oyuna başlamadan önce grafik ayarlarını görebiliyorsan bir kontrol edebilirsin.
Yabancı forumda şöyle bir çözüm önerisi var:
if you already have dragon age(or w/e game) installed to a drive you can open playonlinux and click the icon for the game drive> click configure>install components> d3dx10-d3dx11.
once you have them installed click wine tab near install components and click windows reboot this should work in theory but not sure how well on older wine installs.
Yani artık ne bulduk aklımıza saçma bile olsa ne geldiyse deniycez..