Bir arkadaşta daha aynı sorun vardı. Sağ tık > Yeni Bölüm Oluştur'dan oluşturunca birleşmişti. Disk Yönetimi'nde yine ayrı gözükür ama boyutlar birleşir.
Aralarında disk bölümleri olduğu için, bu iki bölümü birleştirebileceğinizi sanmıyorum. Bununla birlikte bir imaj alma yazılımı ile Windows kurulu bölümü yedekleyin ve sonrasında diskin başındaki bölüme kurmayı deneyin. En son diskin başına kurduğunuz Windows için önyükleme onarımı yapmak gerekebilir. Başka sorunlar çıkar mı bilemiyorum.
Ek olarak, HDD'nizi LVM olarak yapılandırmayı da düşünebilirsiniz. Windows kuruluyor mu bilmiyorum fakat, bir bölümün alanını küçültüp/büyültmek eski sistemlere göre çok daha kolay oluyor.
Arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştığınız için hepinize canı gönülden teşekkür ederim.
Bu sorunu, 500GB'lik diski komple biçimleyerek işletim sistemlerini yeniden yüklemek sureti ile çözdüm. Önce Windows Server 2012 R2'yi, ardından Linux Mint Cinnamon'u kurdum lakin linux'ı kurarken bu sefer, kurulum için ayırdığım 50GB'lik ana bölümü ve 1GB'lik takas bölümünü birincil değil mantıksal bölüm yaptım. Tahminimce önceki kurulumda bu bölümleri birincil yaptığım için bu sorun başıma geldi.

Ön yükleyici olarak EasyBCD'yi kullanarak gerekli boot ayarlarını da yaptım.

ve sonuç;

Lakin hala, linux ile birincil olarak ayırdığım bölümü tekrar sildiğim de silinen bu bölümün neden ayrılmamış alana tekrar eklenmek yerine ayırdığım şekilde kaldığını anlamış değilim. Şu anda linux'ı kurduğum bölüm mantıken 4. bölüm oldu sanırım zira mbr diskler en fazla 4 birincil bölüme ayrılabiliyor ve 4. bölüm sınırsız olarak mantıksal bölümlere ayrılabiliyor. Windows Server 2012 R2'yi birincil, Linux Mint'i ise Mantıksal (4. bölüm) kurdum sanırım, sizce durumun mantığı bu mu?
Ayrıca linux için başka bir konu açmak yerine buradan, şimdilik aklıma gelen ve çözemediğim soruları sormak istiyorum, anca cevaplamaz iseniz bunun için ayrı bir konu açacağım.
1- Masaüstü simgelerini, Windows'da ki gibi komple küçültüp büyültemiyor muyuz? (Tek tek değil, toptan) Ve bu simgeleri, sağda ve üstte boşluk kalmayacak şekilde sıfıra sıfır ekranın en sol üst köşesine yaslayamıyor muyuz? Zira klavuz çizgisine yasla diyorum ama bu çizgi, ekranın solundan 1cm, üstünden de 0,5cm boşluk bırakarak simgeleri otomatik yasladığından önce bu klavuz çizgisini sıfırlamam gerekiyor sanırım ama nasıl?

2- Linux'ı Windows programlarını çalıştırmak için Wine programı kurup bunun üzerinden Windows Media Player Classic'i yüklemek için K-Lite Codec'i kurdum ama hata verip açılmadı. Bu programın amacı Windows platformunda ki programları Linux'da çalıştırmak ise, yüklediğim bu medya oynatıcısı neden açılmadı? Yani bu program ne kadar bu iş için olsa da, farklı platformlarda ki uygulamaları birbirlerinde çalıştırmak stabil olmuyor mu?
3- Kullandığım, Nvidia GTX 460 ekran kartı driver'ına, sürücü yöneticisinden baktığımda "xserver-xorg-video-nouveau" ayarının seçili olduğunu fark edip, kartın şu anki sürücüsüne en yakın sürümdeki "nvidia-346-updates" i seçip "Değişiklikleri Uygula" dedim.

Lakin Nvidia'nın sitesinden baktığımda, ekran kartıma uygun
en güncel sürücünün 352.41 sürüm olduğunu fark edip indirdim ama kuramadım. Şöyle ki;

Neden ekran kartımın en güncel linux 64bit sürücüsünü kuramıyorum?
Şimdilik aklıma gelen 2 soru bu, aklıma geldikçe diğer soruları da yeni konu açmadan buradan sorabilirim sanırım.