Arkadaşlar iyi günler.
Linux Mint 17.2 "Rafaela" - Cinnamon (64-bit) kurduktan sonra tecrübeli arkadaşlara, aklıma takılan 2 soruyu sormak istiyorum. Forumda arama yaptım lakin ya ben bulamadım yada bulduğum konular bu 2 sorunu çözmem de yardımcı olmadı, yada ben yapamadım.
1- Masaüstü simgelerini, Windows'da ki gibi komple küçültüp büyültemiyor muyuz? (Tek tek değil, toptan) Ve bu simgeleri, sağda ve üstte boşluk kalmayacak şekilde sıfıra sıfır ekranın en sol üst köşesine yaslayamıyor muyuz? Zira klavuz çizgisine yasla diyorum ama bu çizgi, ekranın solundan 1cm, üstünden de 0,5cm boşluk bırakarak simgeleri otomatik yasladığından önce bu klavuz çizgisini sıfırlamam gerekiyor sanırım ama nasıl? Ayrıca simgeler birbirleri arasında dikey olarak hizalanmıyor, sağ tık yapıp hizada tut desem de bu ekranın soluna doğru klavuz çizgisine yazlıyor, birbirleri arasında dikey boşluk ayarı yok.

2- Lİnux Mint'de, Windows da kullandığım quick launch yani hızlı başlat özelliği var mı ve oradaki simgeler de küçülebiliyor mu zira biraz büyükler? Var ise nasıl aktif edebilirim. Zira onu da böyle kullanmak istiyorum.