Gönderen Konu: [Çözüldü] Dokunmatik ekran ayarları hakkında  (Okunma sayısı 6530 defa)

Çevrimdışı evrim

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LMDE
[Çözüldü] Dokunmatik ekran ayarları hakkında
« : 20 Eylül 2015, 22:51:32 »
Merhabalar

Bugün bir dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayar satın aldım. Window8 kurulu halde geldi ve onu silip Mint 17.2 Mate yükledim.
Bilgisayarı tam yatırdığım zaman tablet gibi bir şey oluyor. Bu şekilde windows üzerinden kullanıp çok basit ve güzeldi. Mint de ise bu kolaylığı bulamadım. Dokunmatik ekranda kaydırmayı sadece sağ köşeden yapabiliyorum Bunu daha pratik bir şekilde yapmak mümkün olur mu ? Ve dokunmatik ekranın hangi özelliklerini Mint de kullanabilirim ?

Mate masaüstü kullanıyorum.
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2015, 14:03:36 Gönderen: evrim »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Dokunmatik ekran ayarları hakkında
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2015, 11:50:04 »
Mate denetim merkezinde fare seçenekleri altından dokunmatik panel seçeneklerini açıp, kaydırma seçeneğini kenar yerine çift parmak kaydırma olarak değiştirmek denenebilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı evrim

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2015, 15:26:54 »
Mate denetim merkezinde fare seçenekleri altından dokunmatik panel seçeneklerini açıp, kaydırma seçeneğini kenar yerine çift parmak kaydırma olarak değiştirmek denenebilir.

Bahsettiğiniz kısımdan touchpad seçeneklerine ulaşıp iki parmak kaydırma gibi özellikleri aktif etmiştim. Ekrandan parmak ile kaydırma sanırım firefoxta olan bir sorundu. Chrome ve Opera da bu sorunu yaşamıyorum. Bilgisayarı ters çevirip tablet moduna çevirdiğimde ekran klavyesi açmam gerekiyor. Şöyle bir sorum olacak :
Ekran klavyesi ayarlarından otomatik aç gizle dediğimde sistem uygulaması açtığımda klavye kendiliğinden açılıyor. Fakat internet tarayıcı sayfasını açtığımda ekran klavyesi otomatik devreye girmiyor. Bu sorunu düzeltmek için bir öneriniz var mı acaba ?
(ekran klavyesi olarak onboard kullanıyorum. florence uygulamasında da sonuç aynı)
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2015, 15:28:43 Gönderen: evrim »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 22 Eylül 2015, 12:43:12 »
[member=40]evrim[/member]
Ben de denedim. Firefox'ta klavye açılırken diğer tarayıcılarda açılmıyor. Biraz araştırınca bu konuyla ilgili bazı eklentiler olduğunu gördüm. Çözüm için bulabildiğim üç seçenek var. Ya Chrome/Opera için bir ekran klavyesi eklentisi, ya Firefox için sayfa kaydırma eklentisi ya da Firefox Gecelik Sürümü. Firefox gecelik sürümü ne kadar kararlı bilmiyorum. Sınamak gerek.
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/grab-and-drag/

Çevrimdışı evrim

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 23 Eylül 2015, 14:02:41 »
[member=9]karakartala[/member]

Eklenti ile firefox kullanımı da kolaylaştı. Bu süreçte denemek için Cinnamon masaüstünü kurdum. Cinnamon da ekran klavyesini tek tıkla açabildiğimi fark ettim (onboard). bu şekilde kullanım kolaylaştı. Mate de açmak için tıklayıp uygulamayı aç demek gerekiyordu. Şu şartlarda Cinnamon ile devam etmek daha mantıklı.
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.