Gönderen Konu: Samsung R518 Atheros AR5007EG Wifi Driver Sorunu  (Okunma sayısı 3237 defa)

Çevrimdışı terminali99

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Bu sistem bir harika dostum.
  • Dağıtım: Mint 17.2
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Ati 4300
  • İşlemci: İntel CoreDuo 2
Samsung R518 Atheros AR5007EG Wifi Driver Sorunu
« : 20 Eylül 2015, 23:27:27 »
Öncelikle merhabalar,
Linuxta çok azda olsa bir geçmişim Ubuntu kullandım bir kaç ay ama sürümden olsa gerek yada diğer sebeplerle ısınamadım. Tekrardan kesin bir dönüş için araştırmalarım sonucu Linux Minte geçmeye karar verdim ve cinnamon masaüstüne gerçekten bayıldım.

Eski bilgisayarıma kurdum fakat wifi kartı hiç tanımadı biraz araştırdım bilenlere danışmam gerektiğini anladım. Bilgisayarım eski windowsta ise sürekli bağlantı kopuyordu sorun vardı ama donanımsal olduğunu hiç sanmıyorum. Linuxa geçince düzeleceğini zannediyorum bunun için driver kurulumuna yardımcı olursanız sevinirim. Kablolu bağlantı yapabiliyorum sanırım deneyemedim ama wifi hiç görmedi. Ve pcye tamamen mint kurdum windows falanda yok içinde. Yardımcı olursanız sevinirim.

Düzenleme: çok ilginçtir ekran kartı driverı sorunu alırdım genelde windowsta olsun ubuntuda ekran kartını direk tanıdı çok hoşuma gitti bunuda not düşmek istedim.

Düzenleme2: Galiba donanımsal arıza var usb adaptor alacam çünkü sürücü gelip gelip gidiyor.
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2015, 10:07:03 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Samsung R518 Atheros AR5007EG Wifi Driver Sorunu
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2015, 10:09:15 »
[member=2350]terminali99[/member], doğrudan çözüme ulaşmayan konuları etiketlemiyoruz, bu sebeple konu başığından etiketi kaldırdım. Sorun donanımsal demişsiniz ama yine de bağlantıdaki komutların çıktılarını paylaşırsanız, sürücü ile ilgili olası bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirz.

Ağ / Internet / Network ile İlgili Sorularda Verilmesi Gereken Çıktılar
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı terminali99

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Bu sistem bir harika dostum.
  • Dağıtım: Mint 17.2
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Ati 4300
  • İşlemci: İntel CoreDuo 2
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2015, 16:29:12 »
Ben harici wifi adaptörü aldım Inca IUWA-150WS adaptörü şuan halimden çok memnunum :) alışma sürecine başladım küçük ayarlar çekiyorum tavsiyelerinizi linklerle bekliyorum :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2015, 16:32:29 »
Alıntı
Ben harici wifi adaptörü aldım Inca IUWA-150WS adaptörü şuan halimden çok memnunum

Bu durumda konuyu kilitleyelim.

Eğer öneri istediğiniz başkaca bir husus olursa yeni bir konu açabilirsiniz. Konu açmadan önce aşağıdaki konumuzu incelemenizi rica ederiz.

Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]