Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux 'dan Windows'a geri dönebilir miyim ?  (Okunma sayısı 7906 defa)

Çevrimdışı Yigitcan-41

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ben Linux kurmayı planlıyorum (Linux Mint ve Pisi arasında kaldım :/ ). Neyse ben laptopumu yeni aldım, Windows'um orjinal (windows 8.1), ben 2 işletim sistemimin olmasını istemiyorum. Windows'u tamamen silip Linux yüklemek istiyorum kısaca. Şimdi o Linux hata falan verirse (verir mi?) ben nasıl geri Windows'a çevireceğim? Sanırım yeni almak gerekiyormuş ve cok pahalı, hata verir mi?

Marka : HP
Ram:4Gb
İşlemci:Intel core i5
Ghz:2.20

Düzenleme : Konu başılığı ve yazım kuralları
« Son Düzenleme: 25 Eylül 2015, 21:03:16 Gönderen: Yigitcan-41 »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Linux 'dan Windows'a geri dönebilir miyim ?
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2015, 01:58:37 »
 Lütfen konu açmadan önce bu başlıkları okuyunuz. Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  / Forum Kuralları

Windows'u tamamen siler ve Linux kurarsanız doğal olarak artık makinenizde Windows bulunmayacak. Eğer bilgisayarla birlikte verilmiş OEM lisanslı bir Windows kurulum DVD'niz yoksa, Windows'a geri dönemezsiniz. Bu durumda yeni bir Windows DVD'si temin etmeniz gerekiyor.
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2015, 02:41:21 Gönderen: Danny »
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Yigitcan-41

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: Linux 'dan Windows'a geri dönebilir miyim ?
« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2015, 02:33:42 »
Linux ta hata cikma olasiligi yuksekmi kurarsam ve hata cikarsa napmaliyim veya kurarken hata cikarsa

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 24 Eylül 2015, 02:43:12 »
Neden bir hata çıksın ki ? Bu çok düşük bir ihtimal, çıkarsa da çözüm getirilir.  Kurulum rehberinde anlatıldığı şekilde adımları takip ederek giderseniz herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.

[Rehber] Linux Mint Resimli Kurulum Rehberi
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Yigitcan-41

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 24 Eylül 2015, 02:47:15 »
Tesekkur ederim ::-}

Çevrimdışı terminali99

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Bu sistem bir harika dostum.
  • Dağıtım: Mint 17.2
  • Grafik Kartı: Ati 4300
  • İşlemci: İntel CoreDuo 2
« Yanıtla #5 : 24 Eylül 2015, 03:00:54 »
Bence geçmelisin sorun çıksa biraz ufak bir araştırma ile çözersin. İnternet, ofis ve medya işlemleri ile uğraşıyorsan geçmemen hata olur. Ben biraz oyunlarda sıkıntı çekiyorum ama oda bilgisayarım eski diye onun haricinde bir hiç bir sıkıntı yok ve kullanımı çok rahat

Çevrimdışı shaqzilla

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: İ7
« Yanıtla #6 : 24 Eylül 2015, 09:02:19 »
Windows'u tamamen silip linux kurduktan sonra diğer arkadaşların dediği gibi hata ile karşılaşma olasığı çok düşük.(2 aylık yeni bir kullanıcı olarak hemen alıştım) Daha sonra tekrar windows kurmak istediğiniz zaman ise laptopunuzun alt kısmında seri numarası vardır. Kurulum sırasında o seri numarasını girebilirsiniz, daha sonra sizden aktifleştirme isteyebilir bunu da microsoft türkiye'yi arayarak kısa sürede halledebilirsiniz. Sonuçta elinizde yasal bir windows var ve istediğiniz zaman bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #7 : 24 Eylül 2015, 09:25:03 »
Kurulum öncesinde Windows kurulu disk bölümünün Clonezilla benzeri bir araçla yedeğini alınız. Eğer bir sorun yaşarsanız bu yedek yardımıyla sistemi geri alabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Yigitcan-41

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 24 Eylül 2015, 09:54:01 »
Tamam (Y) simdi oldu cok sagolun

Çevrimdışı Tilki

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
« Yanıtla #9 : 24 Eylül 2015, 15:51:33 »
Özellikle, işletim sisteminizi Windows 10'a yükselttiyseniz işiniz daha da kolay. Artık size bir DVD verilmiş olmasına ihtiyacınız yok. Windows 10, ürün anahtarını anakartınıza yazdı. Bundan sonra tek yapmanız gereken Microsoft'un sitesinden, uygun Windows 10 isosunu indirip bir DVD'ye yazmak. Olur da Linux'u kaldırıp Windows 10'u tekrar kullanmak isterseniz, hazırladığınız DVD'den "herhangi bir ürün anahtarı girmek zorunda kalmadan" Windows 10'u kurabilirsiniz. Otomatik olarak etkinleştiğini göreceksiniz.

Çevrimdışı Yigitcan-41

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #10 : 24 Eylül 2015, 15:53:12 »
Sağolun valla :)
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2015, 15:58:22 Gönderen: Yigitcan-41 »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #11 : 25 Eylül 2015, 18:07:12 »
[member=2361]Yigitcan-41[/member] Soru cevaplandığına göre başlığı etiketleyebilirsiniz. Çözülen Başlıkların Etiketlenmesi