Gönderen Konu: GTX980 4690K Linux Kurulumu - Yardım  (Okunma sayısı 3470 defa)

Çevrimdışı gokberk.ince

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Şu an yok.
  • Grafik Kartı: GTX980 - Z97-HD3 Anakart
  • İşlemci: 4690k
GTX980 4690K Linux Kurulumu - Yardım
« : 25 Eylül 2015, 13:31:23 »
Merhabalar. Şu an sistemimde Windows10 kurulu fakat Linux deneyimi de yaşamak istiyorum bu yüzden LinuxMint Cinnamon seçtim. Ilk olarak UNetbootin kullanarak USB'ye yazdırdım fakat yanlış yazılmış o yüzden başka bir tool ile tekrar yazdırdım ve boot ettim.

Windows'u UEFI yüklemediğimden dolayı Linux'ı da AHCI olarak boot ettim. Standart olarak çalıştırdığımda masaüstünü göremedim ve tekrar boot edip compatibility modunda tekrar önyükleme yaptım bu sefer açıldı ve kurulumu tamamladım fakat açmak istediğimde  sistem açılmıyordu.

Ben de burdaki önerileri okudum ve grub ekranından açılış ayarlarını değiştirdim.  Monodeset acpi=off komutlarını denedim ve  quiet splash komutlarını sildim yine de sistem açılmadı. Sonrasında sinirlenip Windows USB ile MBR'ı tekrar yükleyip Linux bölüntüsünü sildim.

Şimdi tekrar uğraşmak istiyorum ama yardımınız gerekli. Nasıl yapsam bilemedim. Aynı sorunu Hackintosh kurarken de yaşadım onda da pes ettim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: GTX980 4690K Linux Kurulumu - Yardım
« Yanıtla #1 : 25 Eylül 2015, 13:56:37 »
Sistemi kurduktan sonra açılış sırasında qiuet splash değişkenlerini silip yerine xforcevesa nomodeset değişkenlerini eklemeyi deneyebilirsiniz.

Bu şekilde sistemi açınca ya da çalışan DVD/USB ile sistemi açarak aşağıdaki komutu uçbirimde (terminal) çalıştırınız. Komut uçbirimde çalıştırınca sistem özelikleriniz ile ilgili çıktılar verecek. Bu çıktıları kopyalayıp kod etiketi içinde foruma yapıştırınız.

Kod: [Seç]
inxi -Fxz
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı gokberk.ince

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 25 Eylül 2015, 14:01:07 »
Sistemi kurduktan sonra açılış sırasında qiuet splash değişkenlerini silip yerine xforcevesa nomodeset değişkenlerini eklemeyi deneyebilirsiniz.

Bu şekilde sistemi açınca ya da çalışan DVD/USB ile sistemi açarak aşağıdaki komutu uçbirimde (terminal) çalıştırınız. Komut uçbirimde çalıştırınca sistem özelikleriniz ile ilgili çıktılar verecek. Bu çıktıları kopyalayıp kod etiketi içinde foruma yapıştırınız.

Kod: [Seç]
inxi -Fxz
Tamamdır Pazar günü tekrar kuracağım. Galiba bu kod sorunun kaynağı hakkında yardımcı olacak. Ben de sorunun ne olduğunu bilemediğim için arama da yapamıyordum. Öneri için teşekkürler denediğim zaman tekrar rahatsız edeceğim. :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2015, 14:11:32 »
GTX980 görece olarak yeni bir ürün olduğu için açlış sırasında sorun yaşamış olabilirsiniz. Yukarıdaki açılış değişkenleri (xforcevesa nomodeset) ISO dosyasındaki değişkenler ile aynı (sadece broadcom kablosuz ağ sürücüsü ile ilgili değişkeni eklemedim). Büyük ihtimalle bu değişkenler ile kurulum sonrasında da sisteminiz açılacaktır. Bu değişkenler ile sistem açıldığında sistem ile gelen açık kaynak Nvidia sürücülerini (nouveau) kullanamayacaksınız, sistem bir anlamda GPU sürücüsüz olarak uyumluluk kipinde açılacak.

Yukarıda komutun paylaşacağınız çıktılarına göre sisteminizi güncellemeniz ve Nvidia ekran kartı sürücüsünün kurulumu için yönlendirme yapabileceğiz. Bu güncellemeler ve sürücü kurulumu, sisteminizi bu değişkenler olmadan açma olasılığına imkan sağlayabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı gokberk.ince

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 25 Eylül 2015, 14:16:50 »
GTX980 görece olarak yeni bir ürün olduğu için açlış sırasında sorun yaşamış olabilirsiniz. Yukarıdaki açılış değişkenleri (xforcevesa nomodeset) ISO dosyasındaki değişkenler ile aynı (sadece broadcom kablosuz ağ sürücüsü ile ilgili değişkeni eklemedim). Büyük ihtimalle bu değişkenler ile kurulum sonrasında da sisteminiz açılacaktır. Bu değişkenler ile sistem açıldığında sistem ile gelen açık kaynak Nvidia sürücülerini (nouveau) kullanamayacaksınız, sistem bir anlamda GPU sürücüsüz olarak uyumluluk kipinde açılacak.

Yukarıda komutun paylaşacağınız çıktılarına göre sisteminizi güncellemeniz ve Nvidia ekran kartı sürücüsünün kurulumu için yönlendirme yapabileceğiz. Bu güncellemeler ve sürücü kurulumu, sisteminizi bu değişkenler olmadan açma olasılığına imkan sağlayabilir.
Pazar günü sonucu paylaşırım. Zaten  harici usb wifi kullanıyorum onu da tanımıştı yanlış hatırlamıyorsam. Cidden çok hızlı cevaplar geldi çok teşekkür ederim  :-X