Selam;
Linux yeni kulanmaya başladım bu dağıtımlardan en iyisi linux mint olrak görüyorum, çünkü Windows'dan kaçanlar fazla masaüstü arayüzlerde yabancılık çekmiyorlar.
Ama işte o ama varya, abicim bu HDD bölmek nedir nasıl bişeydir bir türlü anlayamadım. 1 TB HDD bölemiyorum ayrı bir depo oluşturmayı bir türlü anlamadım. Çünkü terimler ve neden, neyi, bölüm, ne kadar, nereye veriyoruz diye sordugumda bir çok gereksiz böllünmüş ve anlamadıgımız komutlara atanmış oluyor. Windows'dan kaçanlar bunu anlamıyor.
Bu yüzden basitce C ve D sürücümüz nasıl yaparız, Bu Windows ortamında sade ve yalın anlatılabilir mi?
Bir diğer sorun, kullandığım Linux Mint çökmüş, ev halkı artık anlayın çocuklarda ne yaptıysa. Ama format atmak ölüm gibi geldi bir türlü yeni formatı atamadım sıkıldım. Windows yükledim o da yarıda öyle kaldı. Anlayamadım ne Linux ne de Windows formatlayamadığımdan bir süre her şeyi sil demekle buldum. Zar zor sakat bir sistemde olsa buraya gelip sıkıntımı anlatacak kadar iyileşti. Bir format attım acaba giriş şifrelendiginde boş alan şifrelemesi de yaptıgımdan dolayı mı sorun çıktı, HDD şifrelendigi için mi format atmakta inatçı oldu?
Bir de bu terimler hardisk de kulanılan ya da Linux dağıtımında kullanılan terimler, bunları görsel olarak anlatımını da yapa bilir misiniz?
Herkese Linux'lu günler dilerim, iyi çalışmalar umarım konuyu doğru yere açmışımdır.
Düzenleme : İmla