Gönderen Konu: [Çözüldü] linux mint de dns degiştirme ?  (Okunma sayısı 35754 defa)

Çevrimdışı FurkanYC

• Yeni Penguen
  • *
Ynt: [Çözüldü] linux mint de dns degiştirme ?
« Yanıtla #15 : 15 Şubat 2014, 09:55:32 »
Biraz alakasız olacak ama IPv6'yı devredışı bırakmak interneti ve sistemi hızlandırıyor diye birçok yerde rastladım, acaba bilginiz var mı?

Bana biraz doğruluğu tartışılır bir bilgi gibi geldi, IPv6 sonuç itibari ile IPv4'ü desteklemek ve nihayetinde de yerini almak üzere geliştirilmiş yeni nesil internet protokolü. Adreslemenin internet hızına gözle görülür ve hissedilebilir bir yavaşlık sağlayacağını zannetmiyorum.
Özellikle yabancı Ubuntu ve Linux Mint forumlarında uzman kullanıcılar tarafından önerilmiş. Bana da gerçekçi gelmedi. Gerçi zaten IPv6'nın faydasını henüz göremiyoruz, devredışı bırakılması sorun olmaz

Çevrimdışı KartalGolGolGol

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #16 : 11 Nisan 2014, 16:33:12 »
Sayenizde ben de artık yasaklı sitelere girebiliyorum. Mutluyum, gururluyum.

Teşükkürler.

Çevrimdışı orhanalkan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux mint 16 kde
Ynt: linux mint de dns degiştirme ?
« Yanıtla #17 : 08 Mayıs 2014, 21:47:45 »
sonuc basarılı linux mint petra 16 cinnamon masa ustunde google dns aktif :)

sonuc :D

Merhaba bende mint 16 kde yüklü ama bu dediğiniz yer yok malesef sadece ağ ile ilgili yer var ama neresine nasıl yazılacak yada doğru yer burasımı bilemiyorum
youtoube bana çok lazım eğitim filimleri var blenderle ilgili oda yasak nasıl dns girebilirim arkadaşlar.

Çevrimdışı orhanalkan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux mint 16 kde
« Yanıtla #18 : 10 Mayıs 2014, 12:46:12 »
Zannedersem linux mintte dns değiştirilemiyor yinede ilgi gösteren herkese teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #19 : 10 Mayıs 2014, 13:15:32 »
Linux Mint DNS değiştirme ile ilgili bir kaç konu mevcut forumda. Ama iş KDE olunca araçlar farklı olduğu için bir öneride bulunamıyoruz. Cinnamon, Mate ve XFCE hep GTK tabanlı olduğu için benzer çözümler faydalı olabiliyor. İsterseniz aşağıdaki mesajı inceleyebilirsiniz, nm-connection-editor KDE kurulu geliyor mu bilemiyorum.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=616.msg3568#msg3568

KDE için aşağıdaki komut ile Bağlantı Düzenleyiciyi (Connection Editor) açınız.

Kod: [Seç]
kde-nm-connection-editor
Bağlantı türünüzü seçip Düzen (Edit) düğmesine tıklayınız.
Açılan Bağlantı Düzenle (Edit Connection) penceresinde IPV4 sekmesine geliniz ve burada anlatılanları uygulayınız.

Düzenleme : KDE için anlatım eklendi.
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2014, 14:09:20 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]