[member=2390]Elodea101[/member], sisteminize Linux Mint 17.2 Mate ya da Xfce sürümlerden birini kurmayı deneyebilirsiniz. Bu sistemleri kurduktan sonra pil kullanımı ile ilgili bir sıkıntı yaşmamanız için burada anlatıldığı biçimde Bumblebee (Intel+Nvidia hibrit GPU desteği) uygulamasını ve burada anlatıldığı biçimde TLP (güç yönetimi servisi) uygulamasını kurmalısınız.
Linux Mint'in sürümleri içinde sistem kaynaklarını en az kullanan masaüstü Xfce ve Mate'dir. Daha düşük gereksinim isteyen bir masaüstü düşünürseniz bu LXDE olabilir, ama Linux Mint'in LXDE ile gelen bir sürümü mevcut değil. Bunun yerine Peppermeint dağıtımını deneyebilirsiniz. Ama LXDE oldukça minimal bir ortamdır, özelleştirme gibi seçenekleri oldukça azdır.
Buna rağmen pil kullanım süresinin nasıl etkileneceğini öngörmek zor olacaktır, ben siz Linux Mint Xfce sürümü öneriyorum.
Bakın size tam olarak yaptıklarımı söyleyim.
*Torrentten veya Internet Download Manager'den Film veya Dizi indiririm.
*Altyazı dosyasını indirip altyazı dosyasının sonuna .srt ekleyip film izlerim.
*Chrome'dan Facebook,Youtube,Haber Siteleri,Forumlar,Program Sitelerini takip ederim.
*Müzik dinlerim cogunlukla.
Hemen hemen yaptıklarım bu.
Size sorularımsa sunlar
*Internet download manager var mı veya benzeri program herhangi bir siteden actıgım videoyu yakalayan indiren program.
*Video içine altyazıyı okuyan video oynatıcı var mı ?
*DFX Audio Enhancer gibi ses kalitesini arttıran program mevcut mu ?
*Ayrıca bu sistemi Windows 8.1'in yanına kurdugum takdirde sistemler arasında herhangi bir kararsızlık,Stabilitede bir sıkıntı var mı ?
*Sistemi kurdugum zaman baslangıcta
http://i267.photobucket.com/albums/ii318/blue_life_/vxpkurulum07.jpgböyle bir ekran gelicek mi yada getirmek mümkün mü ?
Yanıtlarınızı bekliyorum.