Gönderen Konu: Dosya Sisteminde Değişiklik Yapamıyorum  (Okunma sayısı 2336 defa)

Çevrimdışı Unsupported

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnemon
  • Grafik Kartı: Ati 5x
  • İşlemci: i5
Dosya Sisteminde Değişiklik Yapamıyorum
« : 12 Ekim 2015, 19:56:52 »
Arkadaşlar iyi geceler, seneler sonra ilk defa bugün sonunda Linux kullanmaya başladım. Bilgisayarıma Linux Mint Cinnnamon son sürümünü kurdum.  Fakat Windows'da C olarak tabir ettiğim bölgenin içinde değişikliklikte bulunamıyorum. Yani Vlsub addon'unu ekleyecektim elle, içeri bir kaç şey atmam gerekti ama yetkiniz yok tarzı bir hata alıyorum. Açmayı da bir türlü başaramadım, Google'da aradım bulamadım, yardımcı olursanız beni mutlu edersiniz. Saygılar sevgiler.

Düzenleme : İmla
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2015, 09:10:40 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Dosya Sisteminde Değişiklik Yapamıyorum
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2015, 09:28:26 »
Kök altındaki dosya ve dizinleri yönetici haklarına sahip olmadan değiştiremez ya da kök dizin altına herhangi bir dosya ya da dizin eklemeyemezsiniz. Bunun için aşağıdaki komut ile dosya yöneticinizi yönetici hakları ile açmayı deneyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo nemo
Dosya yöneticisinin herhangi bir dizinde açılmasını isteseniz komutu aşağıdaki şekilde düzenlemelisiniz.

sudo nemo /açmak/istediğiniz/dizinin/hedefi
Örneğin /usr/lib/vlc dizini yönetici hakları ile açmak için komutu aşağıdaki şekilde düzenlemelisiniz.

sudo nemo /usr/lib/vlc
Ya da ilgili dizin içinde sağ tıklayıp içerik menüsünden "Yönetici hakları ile aç" seçeneğini kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki açıklamalar Cinnamon masaüstü için geçerli. Cinnamon yerine farklı bir masaüstü kullanıyorsanız, nemo yerine masaüstü ortamının varsayılan dosya yöneticisini yazmalısınız.

Mate masaüstü için

sudo caja /usr/lib/vlc
KDE masaüstü için

sudo dolphin /usr/lib/vlc
Xfce masaüstü için

sudo thunar /usr/lib/vlc

Bununla birlkte bahsettiğiniz altyazı arama ve indirme eklentisi ise aşağıdaki komut ile vlc-plugin-vlsub paketini depodan kurmak denenebilir.

sudo apt-get install vlc-plugin-vlsub
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]