Gönderen Konu: TTnet Abonelik Hakkında  (Okunma sayısı 7927 defa)

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
  • Geçmişi değiştiremezsin, gelecek senin elinde...
    • cnynrr
  • Dağıtım: Linux Mint Tessa
  • Masaüstü Ortamı: Mate
TTnet Abonelik Hakkında
« : 12 Ekim 2015, 20:24:03 »
Merhaba arkadaşlar, konunun linux ile alakası yok ama sizlere danışmak istiyorum belki bilen birisi vardır diye. Ben üniversite öğrencisiyim ve tek kaldığım evime birkaç ay önce 2 yıl taahhütlü TTNET internet bağlattım.  Ancak her ay faturaların sözleşmede ki miktardan daha yüksek gelmesi nedeniyle abonelik iptali yapmak istiyorum ancak bununda ücreti varmış. Ücret ödemeden üyelik iptali yaptıran var mı aranızda, veya önerebileceğiniz başka bir yol biliyor musunuz?

Çevrimdışı shaqzilla

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: İ7
Ynt: TTnet Abonelik Hakkında
« Yanıtla #1 : 12 Ekim 2015, 20:35:35 »
Sözleşme gereği kullanım süresi boyunca yararlandığınız indirim miktarını iptal durumunda ceza olarak ödemeniz gerekir. Ancak neden yüksek geliyor müşteri hizmetleri ile görüştünüz mü? Gelen faturayı ayrıntılı olarak dökümünü isteyebilirsiniz. Ekstra bir uygulama sizin bilginiz dışında ise itiraz hakkınızı kullanarak iptal ettirebilir gerekirse ttk'ya şikayette bulunabilirsiniz.

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
    • cnynrr
« Yanıtla #2 : 12 Ekim 2015, 21:41:43 »
[member=2212]shaqzilla[/member] Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu ceza neye göre hesaplanıyor, internette ki forumlarda 300-400 TL gibi rakamlar gördüm. Ayda 46.90 TL ücret gelmesi gerekirken fatura 65-70 TL'den aşağı inmiyor. Müşteri hizmetleriyle konuşmak lazım dediğiniz gibi.

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
« Yanıtla #3 : 12 Ekim 2015, 23:54:27 »
Merhaba,
Siz TTNET ile taahütlü mü yoksa taahütsüz mü anlaşma yaptınız  [member=2212]shaqzilla[/member] nın da dediği gibi müşteri hizmetleri ile görüşmeniz daha faydalı olacaktır.
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
    • cnynrr
« Yanıtla #4 : 12 Ekim 2015, 23:59:56 »
2 yıl taahhütlü aldım. Müşteri hizmetlerini arayıp görüşeceğim yarın ama klasik firma yalanı olarak sorunun benimle ilgili olduğunu söyleyecektir kesin.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #5 : 13 Ekim 2015, 10:08:55 »
Taahhütünüz de ve sözleşmenizde belirtilen ücretten fazla gelmemesi gerekiyor. Zira artık adil kullanım bedeli olan (genelde 50gb) 50'gb'ı doldursanız dahi, herhangi bir kota aşım tutarı faturanıza yansıtılamıyor sadece internet hızınız 3mbit'e düşürülüyor. Bu durumda sözleşmede belirtilen tutardan fazla faturanıza yansıtılıyorsa, tüketici mahkemesine dava açarak ücret ödemeden üyeliğinizi iptal ettirebilirsiniz diye düşünüyorum.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
    • cnynrr
« Yanıtla #6 : 13 Ekim 2015, 12:19:15 »
Müşteri hizmetlerini aradım ve bir türlü kendisiyle konuşamadım. 2 kere aramış olmama rağmen sesimi net duyamadıkları için telefonu kapattılar. Telefonum şu an net çekiyor ama artık gerçek miydi bilemiyorum.  [member=1]Danny[/member]  Sözlemeyi inceledim şimdi ama belirtilen bir ücret göremedim. Yalnızca aldığım paketin adı yazıyor. Sözleşmede ücretin yazması gerekmiyor mu?

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #7 : 13 Ekim 2015, 12:23:19 »
hocam cayma bedeli olarak şuna benzer bir sistem var.
Örneğin 2 yıll taahüt yaptınız normal de ödemeniz gereken tutar 70 tl iken taahüt yaptığınız için size 50 tl fatura gelir her ay.
Ama siz 6 ay bu sözleşmeye bağlı kaldınız ve artık kullanmama kararı aldınız. Burada sizin ödeyeceğiniz cay bedeli 20 x 6 = 120 tl olacaktır. Yani kullandığınız ay da ki indirim miktarı çarpı kullandığınız ay kadar.
Tavsiyem aramaya devam edin bence... Bazen bende aynı durum ile karşılaşıyorum.  Ama sonunda sorunu çözüyoruz.

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
    • cnynrr
« Yanıtla #8 : 13 Ekim 2015, 12:30:03 »
[member=1676]mehmethanifi[/member] Cevabın için teşekkür ederim. Aramaya devam edeceğim. Peki modem hakkında bilgin var mı? Yanında modem verdiler, cayma hakkını kullanırken modemi alıyorlar mı yoksa modem için ek ücretmi istiyorlar?

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #9 : 13 Ekim 2015, 12:34:24 »
Ben TTNET ile anlaşma yaparken modem almıyorum bu yüzden cayme bedeli olarak sadece kullandığım ay kadar ki internet ücretini ödüyorum ama eğer modem almışsanız tahmin ediyorum, sizden modemi geri isteyeceklerdir yada modem ücretini alacaklardır. Tabi en doğru bilgiyi müşteri hizmetleri ile görüşerek alabilirsiniz.
Süperonline dan iki tane adsl hat almıştım modem ile birlikte, hatları iptal ettirdiğim zaman benden modemi istemişlerdi eğer götürmeseydim modem ücretinide alacaklarını söylemişlerdi.

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
    • cnynrr
« Yanıtla #10 : 13 Ekim 2015, 12:44:09 »
Şimdi müşteri hizmetleri ile görüştüm ve bana ceza bedeli olarak 334.90 TL ödemem gerektiğini söylediler. Ben interneti sadece 2 aydır kullanıyorum neden böyle bir ücret çıktı anlamadım. Müşteri hizmetlerine sorduğumda net rakamı bizde şimdi göremiyoruz, asıl rakam iptal gerçekleştirilirken çıkartılacak dediler. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #11 : 13 Ekim 2015, 13:14:24 »
Kullandığın tarife atıyorum 60 tl ise, fazla gelen tutarın nedenini müşteri hizmetini arayıp sorabilirsin.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
    • cnynrr
« Yanıtla #12 : 13 Ekim 2015, 20:40:37 »
Kullandığın tarife atıyorum 60 tl ise, fazla gelen tutarın nedenini müşteri hizmetini arayıp sorabilirsin.

Ben 47 TL diye biliyorken yalın internet bedeli olarak her ay 16 TL  ve modem ücretide alıyorlarmış. Telefonda yalın internet için söylemişler ama ben yalnızca ilk ay alacaklar zannetmiştim. Avea 3G kullanmak istiyorum ama bu durumda Tüketici Hakem Heyetine başvursam ceza işlemi ödemeden iptal ettirebilir miyim? Sonuçta sadece 2 ay kullandım ama.
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2015, 20:41:42 Gönderen: canynr »

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
« Yanıtla #13 : 13 Ekim 2015, 21:30:36 »
Bağlantı ücreti de alıyorlar. 
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı shaqzilla

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Masaüstü Ortamı: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: İ7
« Yanıtla #14 : 13 Ekim 2015, 22:38:52 »
İnternet paketi aldığınız zaman ya telefon bağlatmak zorundasınız ya da paketiniz de olduğu gibi yalın internet ücreti alırlar sizden. Hattınızı kapatmak istediğiniz zaman taahhüt süresi içerisinde size vermiş oldukları modem ücreti, damga vergisi v.s. gibi ek ücretleri ilave ederek ceza bedeli sunulur ki bunda da itiraz etmeniz durumunda bile haksız çıkarsınız. Bana sorarsanız tarifenizi kullanmaya devam edin. Evet ücreti biraz fazla olacaktır ancak yaptığınız taahhüte bağlı kalmanız faydanıza olacaktır.