Gönderen Konu: Windows Kurulu Pc'ye Linux Kurma Problemi  (Okunma sayısı 3740 defa)

Çevrimdışı maviuan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
Windows Kurulu Pc'ye Linux Kurma Problemi
« : 20 Ekim 2015, 05:23:27 »
Merhaba,

Kurulum için gerekli her şeyi yaptım ve kurulumu tamamlamak üzere iken şu hata ile karşılaştım.
Nasıl çözebileceğim hakkında fikri olan var mı ?

Hata:
[Errno 5] Input/output error
Bu sorun, genellikle hatalı bir CD/DVD sürücüsü ya da sabit sürücünüz yüzünden oluşur. CD/DVD'yi temizlemek, daha yavaş bir hızda yeniden yazdırmak, sürücünüzün merceğini temizlemek, sabit sürücünüzün eski olup olmadığını ya da değiştirilmesi gerekip gerekmediğini denetlemek veya bilgisayarınızı daha serin bir ortama taşımak sorunu giderebilir.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Windows Kurulu Pc'ye Linux Kurma Problemi
« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2015, 07:03:23 »
Kurulum yaptığınız medyada ya da indirdiğiniz ISO dosyasında bir sorun olabilir. Öncelikle ISO dosyasının md5sum doğrulamasını yapınız.

[Nasıl] Md5sum Kontrol Edilmesi

Elde ettiğiniz değeri ISO dosyasını indirdiğiniz sayfadaki değerle karşılaştırınız. Eğer uyuşmuyor ise ISO dosyasında sorun var demektir. Bu durumda bir torrent istemcisi yardımıyla, torrent bağlantısı yardımıyla indirmeyi deneyiniz.

Eğer ISO dosyasının md5sum doğrulamaında bir sorun yoksa, ISO dosyasını DVD'ye mümkün olan en yavaş hızda yeniden yazdırmayı deneyiniz. USB bellek kullanıyorsanız, ISO dosyasını Unetbootin ile yazdırmayı deneyebilirsiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı maviuan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
Ynt: Windows Kurulu Pc\\\'ye Linux Kurma Problemi
« Yanıtla #2 : 20 Ekim 2015, 12:26:49 »
Kurulum yaptığınız medyada ya da indirdiğiniz ISO dosyasında bir sorun olabilir. Öncelikle ISO dosyasının md5sum doğrulamasını yapınız.

Elde ettiğiniz değeri ISO dosyasını indirdiğiniz sayfadaki değerle karşılaştırınız. Eğer uyuşmuyor ise ISO dosyasında sorun var demektir. Bu durumda bir torrent istemcisi yardımıyla, torrent bağlantısı yardımıyla indirmeyi deneyiniz.

Eğer ISO dosyasının md5sum doğrulamaında bir sorun yoksa, ISO dosyasını DVD'ye mümkün olan en yavaş hızda yeniden yazdırmayı deneyiniz. USB bellek kullanıyorsanız, ISO dosyasını Unetbootin ile yazdırmayı deneyebilirsiniz.

Selamlar,

Md5sum ile kontrol ettim değerler uyuşuyor herhangi bir sorun yok.

Bu arada sabah linux mint yüklenmeyince ubuntu yükledim ve sorunsuzca tamamlandı. Bir de dediğiniz gibi usb belleğe Unetbootin ile yazdırıp deniyeceğim.
(Bir öncekinde başka bir program ile yazdırmıştım)

Mesajlar Birleştirildi.

Hocam, yine ayni hatayi aldim. Ve artik pcyi hdden acmaya calistigimda hata geliyor, ne yapacagim kaldi boyle.

error file '/boot/grub/i386-pc/normal.mod' not found

Mesajlar Birleştirildi.
Sanırım Mint'den bana hayır yok.Mecburen ubuntu kuruyorum.

Teşekkürler yardımlarınız için.
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2015, 14:30:49 Gönderen: maviuan »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Windows Kurulu Pc'ye Linux Kurma Problemi
« Yanıtla #3 : 20 Ekim 2015, 16:45:24 »
Alıntı
error file '/boot/grub/i386-pc/normal.mod' not found

Grub önyükleyiciyi yeniden kurarak çözülebilen bir sorunmuş.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=2976.0

Başka bir dağıtım kurulduğu için konu kilitlenmiştir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]