Gönderen Konu: yüklü hdd ye bağlanmıyor  (Okunma sayısı 3118 defa)

Çevrimdışı komak

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Antifirizci
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
yüklü hdd ye bağlanmıyor
« : 29 Ekim 2015, 11:48:28 »
Arkadaşlar dün başıma söyle bir sorun geldi; Linux Minti harici flash diskime kurdum. Bir çok defa böyle kurdum sorun yoktu, fakat laptopun HDD'sinde 2 bölüm vardı. Birinde Windows 10 diğer bölüm yedekleme alanımda ntfs idi. İşim bitince PC başlatıp windowsa geçmek istedim fakat sürekli Mint'e giriyor. USB'den Linux Mint'e erişmeye kalkınca HDD'ye bağlanmıyor diyor. Kafayı yiyecem tek parça sıfır hdd gibi görüyor, illa format at diyor. Daha sonra Windows kurulum CD'si taktım. O da aynısını görüyor, format atmam geerektiğini belirtiyor. Sanırım HDD raw oldu galiba, ama içinde bir çok belgem fotoğraf var. Sizce sorun ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum, bu arada bios sıfırladım aynı sorun devam ediyor.

Düzenleme : Yazım kuralları
Forum Kuralları
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2015, 12:32:28 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: yüklü hdd ye bağlanmıyor
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2015, 12:48:12 »
[member=2480]komak[/member], lütfen forum kuralları arasında yer alan yazım kurallarına uyunuz.

Disk bölümleme tablosu ile ilgili bir sıkıntı yaşanmış olabilir. Disk bölümleme tablosunu (Partition Table)  kurtarmak için buradaki anlatımı inceleyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı komak

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Antifirizci
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
Ynt: yüklü hdd ye bağlanmıyor
« Yanıtla #2 : 29 Ekim 2015, 14:27:22 »
write çıkmadı deeper search kulladım oda uzun sürüyor az kaldı sistemi yeniden başlatıp sonucu yazarım inş geri gelir dosyalar çok önemli benim için ama birimleri gördü umut oldu en azından içimde  ;)

Mesajlar Birleştirildi.
[member=2480]komak[/member], lütfen forum kuralları arasında yer alan yazım kurallarına uyunuz.

Disk bölümleme tablosu ile ilgili bir sıkıntı yaşanmış olabilir. Disk bölümleme tablosunu (Partition Table)  kurtarmak için buradaki anlatımı inceleyebilirsiniz.

yapıyorum ama, en son hangi bölümü write dersem o geliyor windows hala çalışmıyor sorun ne olabilir.
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2015, 16:23:35 Gönderen: komak »