Gönderen Konu: Linux Mint Dosyasını USB Belleğe Yazdırma ve İnternetsiz Kurulum  (Okunma sayısı 3314 defa)

Çevrimdışı narcicegi

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • @hola_nar_cicegi
Şu an bilgisayarımda Windows 8 var ve kurtulmak istiyorum. Elimde çok olanak yok (vınn'la o da çok sınırlı bi internet erişimi dışında). Daha önce Linux Mint kullanıyordum. Ama şu an benim açımdan Linux Mint indirmek ve iso dosyasını yazdırabilmek korkunç zor.
1- Yumi'yi nasıl kullanabilirim?
2- İnternet bağlantısı olmadan Linux Mint kurabilir miyim?
bana yardımcı olabilir misiniz?

Düzenleme : İmla ve forumla ilgisiz kısımlar
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2015, 09:54:30 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
[member=2504]narcicegi[/member], mesajlarınıza forumla ilgisi olmayan konular eklemeyiniz. Mesajlarınızdaki bu kısımlar düzenlenmiştir.

ISO dosyasını indiremedeikten sonra böyle bir mesaj göndermenin anlamı yok sanırım. Eğer ISO dosyasını indirirseniz USB belleğe Unetbootin ile yazdırabilirsiniz.

Linux Mint'i internet bağlantısız kurabilirsiniz ve kullanabilirsiniz, zaten genel olarak kullanılan pek çok uygulama hazır geliyor.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U

İnternet kafeden Mint iso indirip aşağıda belirttiğim araçla yadırabilirsiniz. Unetbootin'den daha sorunsuz yazar. http://sourceforge.net/projects/win32diskimager/   

3 sene sizin kullanımız benim de kullanımım oldu.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı golgeoyunu03

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mİnt 17.2
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
linux mintte bir imajı usb ye yazdırmak için kendi programı haricinde program önerebilirmisiniz?
edit:linux içinde unebootin varmış :)
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2015, 15:20:58 Gönderen: golgeoyunu03 »

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Dahili gelen Disk Aracı ile de yazdırma yapabilirsiniz. USB seçip sağ üst çark simgesine tıklayarak aktarma yani yani yazdırma yapılabiliyor. Şimdiye kadar 30 'dan fazla denememde hiç sıkıntı olmadı. Tek kusuru Windows sistemleri USB'ye aktarım yapıyor yapıyor ancak olması gerektiği format atmıyor. İlerleyen zamanlarda umarım Gnome Shell ekibi özellik olarak ekleyebilir.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2015, 15:34:54 Gönderen: meda »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"