Gönderen Konu: [Çözüldü] Cinnamon çoktü, fallback kipinde çalışıyor  (Okunma sayısı 9400 defa)

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
Merhabalar,
Hocam burada bulunan komutu nerede çalıştırmamız gerekiyor. Uç birimi açamıyoruz.
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1058.msg6030#msg6030
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2015, 17:31:51 Gönderen: mehmethanifi »
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Cinnamon çoktü, fallback kipinde çalışıyor
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2015, 15:29:11 »
CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açmayı deneyebilirsiniz.

Cinnamon'un fallback kipinde açılması GPU'nun 3D işleme ile ilgili bir sorunu olması dolayısı ile olabilir. Bu durumda ekran kartı ile ilgili komutların çıktılarını da paylaşabilirsiniz.

Ekran Kartı ile İlgili Sorularda Verilmesi Gereken Çıktılar
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2015, 15:39:11 »
hocam ctrl + alt+ T ile uç birim açılmıyor. Ctrl + alt + F1 ile aşağıda ki çıktıları veriyorum.
Kod: [Seç]
inxi -SGx
host: yusuf kernel:3.19.5-031905-generic x86_64
consol tty1  Distro: linux mint 17.2 Rafaela
Graphics:  Card: intel haswell - ult integrated graphics controller  bus-ıd 00:02:.0
x.org: 1.15.1 drivers: intel (unloaded:fbdev,vesa
glxinfo | grep render:
error: unable to open display
lspci | egrep 'VGA|3D|Display'
vga compatible controller: intel corporation haswell -ult integrated graphiscs controller
xrandr
cant open display
cat:  /etc/x11/xorg.confg dosyası yok
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2015, 15:44:21 Gönderen: mehmethanifi »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2015, 15:48:34 »
[member=1676]mehmethanifi[/member], oturumu kapatıp sistemi Cinnamon 2D (Yazılımsal İşleme - Software Rendering) kipinde açmayı dener misiniz?

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #4 : 04 Kasım 2015, 15:53:46 »
Hocam C2 olarak açtım. Ekran siyah çıkıyor , konsolu açmak için ctrl + alt+ T tuşlarına basıyorum ama konsol ekranı karşımıza gelmiyor.
live cd ile actim pc yi ekran karti bilgileri asagidaki gibidir.
inxi -SGx
System:    Host: mint Kernel: 3.13.0-37-generic x86_64 (64 bit, gcc: 4.8.2) Desktop: Gnome Distro: Linux Mint 17.1 Rebecca
Graphics:  Card: Intel Haswell-ULT Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           X.Org: 1.15.1 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1920x1080@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Haswell Mobile GLX Version: 3.0 Mesa 10.1.3 Direct Rendering: Yes
glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_packed_depth_stencil,
    GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp,
lspci | egrep 'VGA|3D|Display'
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 09)
xrandr
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1920 x 1080, maximum 32767 x 32767
eDP1 connected primary 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 256mm x 144mm
   1920x1080      60.0*+   59.9 
   1680x1050      60.0     59.9 
   1600x1024      60.2 
   1400x1050      60.0 
   1280x1024      60.0 
   1440x900       59.9 
   1280x960       60.0 
   1360x768       59.8     60.0 
   1152x864       60.0 
   1024x768       60.0 
   800x600        60.3     56.2 
   640x480        59.9 
DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VIRTUAL1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis
cat /etc/X11/xorg.conf
cat: /etc/X11/xorg.conf: No such file or directory
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2015, 16:13:50 Gönderen: mehmethanifi »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2015, 16:36:04 »
Sistemi yeniden başlatıp, CTRL+ALT+F1 tuşlarına birlikte basarak TTY1 uçbirimine ulaşmayı deneyiniz. Sonra kullanıcı adı ve şifrenizi girerek oturum açınız. Ardından aşağıdaki komutu çalıştırarak kullanıcı ayar dosyalarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz (Not: Bunlar gizli dizin olduğu için başındaki nokta işaretlerini eklemeye dikkat ediniz.).

rm -rf .config .cache .cinnamon .local

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2015, 16:44:46 »
Hocam dediğiniz gibi yaptım. Pc yi açtım. Cinnamon çöktü fallback kipinde çalışıyor uyarısı yine geldi. Ekran siyah ama masaüstünde ki dosyalar görünüyor ama içeriğine girilemiyor. Ağ bağlantısı yok, güvenli modda açılmış görüntüsü var.
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2015, 16:46:13 Gönderen: mehmethanifi »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 04 Kasım 2015, 16:53:51 »
Aşağıdaki komut ile yeni bir kullanıcı oluşturup, oturumu bununla açınca durum ne oluyor?

sudo adduser yeni_kullanıcı_adı

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #8 : 04 Kasım 2015, 16:59:11 »
Yeni bir kullanıcı ile oturum açınca da "Cinnamon çoktü, fallback kipinde çalışıyor" uyarısı veriyor. Ekran siyah. Network servisi ve bağlantıları çalışmıyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #9 : 04 Kasım 2015, 17:15:53 »
Aşağıdaki komut ile Cinnamon için gerekli paketleri yeniden kurmayı dener misiniz?

sudo apt-get install --reinstall mint-meta-cinnamon
Sorun yaşanmadan önce ne yapmıştınız?

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #10 : 04 Kasım 2015, 17:18:06 »
Hocam bu komutu tty1 de çalıştıracağız değil mi? normalde terminali açamıyoruz. Bilgisayar fabrika müdürmüze ait. Toplantıda iken bu sorunu yaşadığını söyledi. Ne yaparken oldu bilmiyoruz.
Hocam bu arada TTY1 de çalıştırdım. Düzeldi galiba. Ekran açıldı. Network bağlantıları çalışıyor. Sorun görünmüyor gibi.
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2015, 17:26:02 Gönderen: mehmethanifi »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #11 : 04 Kasım 2015, 17:25:38 »
Evet TTY1 uçbirimine çalıştırılacak. Menü filan var mı ortalıkta? ALT+F2 ile uygulama çalıştır açılıyor mu?

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #12 : 04 Kasım 2015, 17:27:57 »
Evet hocam menüler geldi. Sorun yok gibi. Cinnamon'un çökme sebebini öğrendim. Güncelleme yaparken çökmüş.
Çok teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2015, 17:38:25 Gönderen: mehmethanifi »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Ynt: [Çözüldü] Cinnamon çoktü, fallback kipinde çalışıyor
« Yanıtla #13 : 04 Kasım 2015, 17:44:17 »
Aşağıdaki komutun çıktısına bir bakalım.

dpkg -l | egrep 'cinnamon|mint-meta|nemo|muffin'

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
Ynt: [Çözüldü] Cinnamon çoktü, fallback kipinde çalışıyor
« Yanıtla #14 : 04 Kasım 2015, 17:45:56 »
dpkg -l | egrep 'cinnamon|mint-metal|nemo|muffin'
ii  cinnamon                                    2.6.13+rafaela                                      amd64        Cinnamon desktop
ii  cinnamon-bluetooth                          3.8.8+rafaela                                       amd64        Gnome Bluetooth support for the Cinnamon desktop
ii  cinnamon-common                             2.6.13+rafaela                                      all          Cinnamon desktop (Common data files)
ii  cinnamon-control-center                     2.6.0+rafaela                                       amd64        utilities to configure the Cinnamon desktop
ii  cinnamon-control-center-data                2.6.0+rafaela                                       all          configuration applets for Cinnamon - data files
ii  cinnamon-desktop-data                       2.6.5+rafaela                                       all          Common files for Cinnamon desktop apps
ii  cinnamon-screensaver                        2.6.4+rafaela                                       amd64        Cinnamon screen saver and locker
ii  cinnamon-session                            2.6.3+rafaela                                       amd64        Cinnamon Session Manager - Minimal runtime
ii  cinnamon-session-common                     2.6.3+rafaela                                       all          Cinnamon Session Manager - common files
ii  cinnamon-settings-daemon                    2.6.3+rafaela                                       amd64        daemon handling the Cinnamon session settings
ii  cinnamon-themes                             2015.06.14                                          all          Cinnamon themes
ii  cinnamon-translations                       2.6.3+rafaela                                       all          Translation files for the Cinnamon desktop
ii  gir1.2-cinnamondesktop-3.0                  2.6.5+rafaela                                       amd64        Introspection data for CinnamonDesktop
ii  gir1.2-muffin-3.0                           2.6.1+rafaela                                       amd64        GObject introspection data for Muffin
ii  gir1.2-nemo-3.0                             2.6.7+rafaela                                       amd64        libraries for nemo components - gir bindings
ii  libcinnamon-control-center1                 2.6.0+rafaela                                       amd64        utilities to configure the Cinnamon desktop
ii  libcinnamon-desktop0                        2.4.2+rebecca                                       amd64        Utility library for loading .desktop files - runtime files
ii  libcinnamon-desktop4:amd64                  2.6.5+rafaela                                       amd64        Cinnamon library for loading .desktop files
ii  libcinnamon-menu-3-0                        2.6.0+rafaela                                       amd64        Cinnamon implementation of the freedesktop menu specification
ii  libmuffin0                                  2.6.1+rafaela                                       amd64        window and compositing manager (shared library)
ii  libnemo-extension1                          2.6.7+rafaela                                       amd64        libraries for nemo components - runtime version
ii  mint-artwork-cinnamon                       4.9                                                 all          Default artwork for the Cinnamon edition of Linux Mint
ii  mint-info-cinnamon                          2015.06.08                                          amd64        Necessary information about the Linux Mint release and edition.
ii  mint-meta-cinnamon                          2015.07.09                                          all          Set of packages installed by default in the Cinnamon edition of Linux Mint
ii  mint-user-guide-cinnamon                    17.1.0                                              all          The Linux Mint User Guide - Cinnamon Edition
ii  muffin-common                               2.6.1+rafaela                                       all          window and compositing manager (data files)
ii  nemo                                        2.6.7+rafaela                                       amd64        file manager and graphical shell for Cinnamon
ii  nemo-data                                   2.6.7+rafaela                                       all          data files for nemo
ii  nemo-emblems                                2.6.0+rafaela                                       all          Change a folder or file emblem
ii  nemo-fileroller                             2.6.1+rafaela                                       amd64        File Roller integration for Nemo
ii  nemo-folder-color-switcher                  1.0.4                                               all          Change a folder color
ii  nemo-share                                  2.6.0+rafaela                                       amd64        Nemo extension to share folder using Samba
ii  python-nemo                                 2.6.0+rafaela                                       amd64        Python binding for Nemo components
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2015, 18:06:28 Gönderen: mehmethanifi »