Farklı bir USB bellek kullanma imkanı var mı? USB bellek ile ilgili bir sıkıntı yaşıyorolabilirsiniz.
Merhabalar,
Farklı dağıtımları da yazdırıp denedim. Aynı hataları aldım. Ardından BIOS ayarlarını fail safe defaults'a çevirdim. USB'den Linux Mint Live'ı başlattım ve yine aynı hatayı aldım. Ardından bilgisayarı yeniden başlatıp f12'ye basarak Infinity 2.2TB gibi bir özelliği devreye soktum, oradan USB'yi seçtim. Grub'a benzeyen siyah-beyaz bir açılış ekranından Start Linux Mint'i seçtim. Linux Mint açıldı.
Ardından oldu herhalde deyip kurulumu yaptım. Kurulum ekranında disk biçimlendirmede her zaman yaptığım gibi en son seçeneği seçtim ve Linux Mint'i 100GB'lık bir bölüme kurdum. Ancak açılışta hiç grub ekranı falan gelmedi. Direkt Linux Mint'i açtı, yani Windows'a geçiş yapamıyordum. Ardından Linux Mint'i tekrar aynı yöntemle USB'den başlatıp 1-2 kere kurulumu tekrar denedim. Çünkü daha önce hep aynı şekilde kurulum yapıyordum ve grub sıkıntısız kuruluyordu ve Windows ile birlikte kullanabiliyordum. 1-2 kere daha kurmayı denedim ama yine grub kurulmadı. O yüzden USB'den Linux Mint'i başlatıp Linux Mint'in kurulu olduğu bölümü formatladım. Ardından bilgisayarı başlatınca grub rescue diye bir şey çıktı. Windows başlamadı. Sonra tekrar Linux Mint'i USB ile açıp Boot Repair uygulamasını çalıştırdım ve Windows açılır hale geldi.
Kafam çok karıştı. Evde deneyebileceğim başka USB yok. Ancak USB'de sorun olmadığına eminim. Aynı USB ile daha önce birçok dağıtımı kurdum çünkü. BIOS ile ilgili bir ayar farklılığından olabilir mi? Fast Boot ya da Secure Boot gibi BIOS ayarlarıyla oynamak mı gerekiyor acaba? Boot olayını Infinity 2TB ile açıp yine bir şekilde hallettik diyelim, neden GRUB çıkmıyor ilk açılışta, direkt Linux Mint açılıyor?