Gönderen Konu: USB'den başlatma sırasında "System Halted" hatası alıyorum  (Okunma sayısı 7716 defa)

Çevrimdışı bekircem

• Yeni Penguen
  • *
    • Oktavaryum
  • Dağıtım: Linux Mint 17 Cinnamon
Merhaba,

Daha önce şu an denediğim bilgisayarda Linux Mint kurdum ve kullandım. Bugün Windows 8.1'in yanına (farklı bir disk bölümüne) Linux Mint kurmak için Live USB hazırladım ve boot ettim. Linux Mint 17.2'yi seçip başlat deyince bir süre takılı kalıyor ve ardından gri bir ekran çıkıyor. Orada "System Halted" hatası yazıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım?

Daha önce de Windows 8.1'in yanına kurmuştum Linux Mint'i. O dönemde farklı olarak aklıma sadece HDD'yi AHCI değil IDE modunda kullanıyordum. Şu anda AHCI modunda kullanıyorum. Bu sorun oluşturabilir mi? Oluşturuyorsa çözümü nedir?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: USB'den başlatma sırasında "System Halted" hatası alıyorum
« Yanıtla #1 : 06 Kasım 2015, 22:32:55 »
Çalışan USB açılış seçeneklerinden uyumluluk kipini (compatibility mode) dener misiniz?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı bekircem

• Yeni Penguen
  • *
    • Oktavaryum
Çalışan USB açılış seçeneklerinden uyumluluk kipini (compatibility mode) dener misiniz?

Uyumluluk kipinde açtım. Bir şeyler için loading falan dedi. Sonra yine aynı hatayı verdi:

Uncompression error
System Halted.

Başka bir öneriniz var mı?
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2015, 22:58:41 Gönderen: bekircem »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 07 Kasım 2015, 09:54:21 »
[member=819]bekircem[/member], öncelikle indirdiğiniz ISO dosyasının md5sum doğrulamasını yapmanızı öneririm. Eğer ISO dosyasında bir sorun yoksa, USB belleğe Unetbootin ile yazdırmayı deneyebilirsiniz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı bekircem

• Yeni Penguen
  • *
    • Oktavaryum
« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2015, 12:09:27 »
[member=819]bekircem[/member], öncelikle indirdiğiniz ISO dosyasının md5sum doğrulamasını yapmanızı öneririm. Eğer ISO dosyasında bir sorun yoksa, USB belleğe Unetbootin ile yazdırmayı deneyebilirsiniz.

ISO dosyasında sorun olduğunu düşünerek resmi sitesinden tekrar iso dosyası indirip denedim. Aynı sorunu alıyorum. Rufus kullanıyorum genelde ama belki onda sorun vardır diye başka uygulamalar da denedim. Değişen bir şey yok.

md5sum kontrolü yaptım, onda da sorun yok.
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2015, 12:15:55 Gönderen: bekircem »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2015, 12:26:10 »
[member=819]bekircem[/member], burada önerildiği biçimde USB belleği biçimlendirdikten sonra ISO dosyasını yazdırmayı deneyebililirsiniz.

Çevrimdışı bekircem

• Yeni Penguen
  • *
    • Oktavaryum
« Yanıtla #6 : 07 Kasım 2015, 14:19:19 »
[member=819]bekircem[/member], burada önerildiği biçimde USB belleği biçimlendirdikten sonra ISO dosyasını yazdırmayı deneyebililirsiniz.

Bahsettiğiniz şeyi de denedim.  Sonuç aynı. Aynı hatayı veriyor. Biçimlendirmeyle alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum, çünkü her şeyi denedim. BIOS ayarından falan kaynaklanıyor olabilir mi?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 07 Kasım 2015, 21:24:36 »
Farklı bir USB bellek kullanma imkanı var mı? USB bellek ile ilgili bir sıkıntı yaşıyorolabilirsiniz.

Çevrimdışı bekircem

• Yeni Penguen
  • *
    • Oktavaryum
« Yanıtla #8 : 09 Kasım 2015, 01:45:46 »
Farklı bir USB bellek kullanma imkanı var mı? USB bellek ile ilgili bir sıkıntı yaşıyorolabilirsiniz.

Merhabalar,

Farklı dağıtımları da yazdırıp denedim. Aynı hataları aldım. Ardından BIOS ayarlarını fail safe defaults'a çevirdim. USB'den Linux Mint Live'ı başlattım ve yine aynı hatayı aldım. Ardından bilgisayarı yeniden başlatıp f12'ye basarak Infinity 2.2TB gibi bir özelliği devreye soktum, oradan USB'yi seçtim. Grub'a benzeyen siyah-beyaz bir açılış ekranından Start Linux Mint'i seçtim. Linux Mint açıldı.

Ardından oldu herhalde deyip kurulumu yaptım. Kurulum ekranında disk biçimlendirmede her zaman yaptığım gibi en son seçeneği seçtim ve Linux Mint'i 100GB'lık bir bölüme kurdum. Ancak açılışta hiç grub ekranı falan gelmedi. Direkt Linux Mint'i açtı, yani Windows'a geçiş yapamıyordum. Ardından Linux Mint'i tekrar aynı yöntemle USB'den başlatıp 1-2 kere kurulumu tekrar denedim. Çünkü daha önce hep aynı şekilde kurulum yapıyordum ve grub sıkıntısız kuruluyordu ve Windows ile birlikte kullanabiliyordum. 1-2 kere daha kurmayı denedim ama yine grub kurulmadı. O yüzden USB'den Linux Mint'i başlatıp Linux Mint'in kurulu olduğu bölümü formatladım. Ardından bilgisayarı başlatınca grub rescue diye bir şey çıktı. Windows başlamadı. Sonra tekrar Linux Mint'i USB ile açıp Boot Repair uygulamasını çalıştırdım ve Windows açılır hale geldi.

Kafam çok karıştı. Evde deneyebileceğim başka USB yok. Ancak USB'de sorun olmadığına eminim. Aynı USB ile daha önce birçok dağıtımı kurdum çünkü. BIOS ile ilgili bir ayar farklılığından olabilir mi? Fast Boot ya da Secure Boot gibi BIOS ayarlarıyla oynamak mı gerekiyor acaba? Boot olayını Infinity 2TB ile açıp yine bir şekilde hallettik diyelim, neden GRUB çıkmıyor ilk açılışta, direkt Linux Mint açılıyor?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #9 : 09 Kasım 2015, 14:15:20 »
Alıntı
Sonra tekrar Linux Mint'i USB ile açıp Boot Repair uygulamasını çalıştırdım ve Windows açılır hale geldi.

Şimdide Windows açılır hale geldi ama Linux Mint'e mi ulaşamıyorsunuz? Boot Repair ile EFI desteği ile Grub önyükleyici onarımını denediniz mi?

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=99.msg9708#msg9708

Çevrimdışı bekircem

• Yeni Penguen
  • *
    • Oktavaryum
« Yanıtla #10 : 09 Kasım 2015, 14:52:48 »
Şimdide Windows açılır hale geldi ama Linux Mint'e mi ulaşamıyorsunuz? Boot Repair ile EFI desteği ile Grub önyükleyici onarımını denediniz mi?

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=99.msg9708#msg9708

Hayır Windows açılsın diye direkt Linux Mint'i disk biçimlendirmeden sildim. Sonra GRUB hata verdi. Sonra Boot Repair ile onarınca Windows açıldı. Neden sıfır kurulumda ek bir boot repair işlemi istiyor? Önceden hiç olmuyordu bu olay.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #11 : 09 Kasım 2015, 15:04:03 »
Standart dışı bir Windows EFI kurulumu yapmış olabilirsiniz. Sorunun neden olmuş olabileceğini öngöremiyorum. Yeniden kurulum yaparsanız ve Grub ile ilgili sorun oluşursa, bağlantıdaki gibi EFI açılış bölümünü göstererek önyükleyici onarımını deneyebilirsiniz.

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
« Yanıtla #12 : 24 Şubat 2017, 15:53:14 »
Arkadaşlar aynı sorunu dün ben de yaşadım, her türlü kombini deneyerek sorunun kaynağını buldum. Anladığım kadarıyla windows 10'un USB belleğe muamelesinin windows 7 ve linux dağıtımlarından farklı olması. Bunun çözümü USB yazma işini windows 7 ya da linux dağıtımında yapmak. Her zaman yedekte hazır, yazılmış bir USB belleğimizin olmasının önemini şimdi daha iyi anlıyorum. Dün harcadığım o zaman hiçbir zaman geri gelmeyecek!