Gönderen Konu: [Çözüldü] Windows 10 Yanına Linux Mint Kurmak  (Okunma sayısı 5095 defa)

Çevrimdışı Ceyhun

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 17.2
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Radeon HD 5450
  • İşlemci: i5
[Çözüldü] Windows 10 Yanına Linux Mint Kurmak
« : 11 Kasım 2015, 21:55:29 »
İyi günler, uzun zamandır linux kullanmak istiyordum ve bu güne nasip oldu. Adını çokca duyduğum linux minti kurmaya karar verdim. linuxmint-17.2-cinnamon-64bit.iso dosyasını Universal USB İnstaller ile flash belleğime yazdırdım ve live cd olarak Mint başladı. Daha sonra Install iconu ile kuruluma başladım. Windows da görsel programlama ve çizim programları ile uğraştığım için tamamiyle terk edemiyeceğim. O yüzden çift işletim sistemi kurucaktım. Hali hazırda kurulu olan Windows 10' un yanına Mint kurucaktım ki "Herhangi bir işletim sitemi tespit edilemedi" tarzında bir uyarı aldım. Araştırdım "Başka bir şey" seçeneği ile devam ettim. 1 GB lık bir swap alanı ve 20 GB lık ext4 dosya sistemi ayırdım. Kurulumu başarılı bir şekilde ayarladım. Yeniden başlattım ve direk olarak Windows karşıma çıktı. İşletim sistemi seçme ekranı gelmedi. Bunu nasıl çözebilirim. bu Arada legacy bios kullanıyorum.
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2015, 01:15:41 Gönderen: Ceyhun »

Çevrimdışı mrnobody

• Çaylak Penguen
  • **
Ynt: Windows 10 Yanına Linux Mint Kurmak
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2015, 22:14:27 »
Live CD/USB ile Linux Minti tekrar başlatın ve aşağıdaki bağlantıdan GRUB önyükleyicisini kurun sonra sistemi yeniden başlatın. Karşınıza bilgisayarınızda kurulu olan işletim sistemleri gelecektir.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=99.0
Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir.

Çevrimdışı Ceyhun

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2015, 23:53:55 »
Live CD/USB ile Linux Minti tekrar başlatın ve aşağıdaki bağlantıdan GRUB önyükleyicisini kurun sonra sistemi yeniden başlatın. Karşınıza bilgisayarınızda kurulu olan işletim sistemleri gelecektir.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=99.0
Çok teşekkürler şuan sorun düzeldi. Fakat şimdide şöyle bir şeye gerek duydum. Bilgisayar açılırken bir seçim yapılmaz ise Windows ile başlamasını istiyorum. Varsayılan sistemi değiştirmek istiyorum fakat olmadı.

"Öntanımlı olarak başlatılacak işletim sistemi : " kısmını windows ile değiştiriyorum kurulumu yaptırıyorum fakat yine direk Linux Mint ile açılıyor.

Çevrimdışı mrnobody

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #3 : 12 Kasım 2015, 00:33:55 »
Konu ile ilgili bu bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=299.0
Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir.

Çevrimdışı Ceyhun

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 12 Kasım 2015, 01:15:24 »
Yardımınız için tekrardan çok teşekkür ediyorum. Sistemi bilmediğim için nasıl arama yapacağımı da bilmiyorum yavaşdan oturucak bazı şeyler.