Gönderen Konu: Kapali kodu acmak  (Okunma sayısı 3934 defa)

Çevrimdışı ozandaomur

• Çok Yeni Penguen
  • *
Kapali kodu acmak
« : 12 Kasım 2015, 14:42:52 »
merhaba. arkadaslar bu konu hakkinda uzun zamandir dusunuyorum, wikide de bir yazi okuyunca sorayim dedim. wikide waterfall diye bir yontem ile kapali kodlarin acilabildigini okudum. boyle bir sey mumkun mu? nasil yapilir? windowsta ki bir programin kodunu acabilirmiyiz? sonucta o bilgi binary da olsa dosyada duruyor, makine anladigina gore biz de anlayabilirmiyiz veya anlayan bir program yazabilirmiyiz?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Kapali kodu acmak
« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2015, 19:26:17 »
windows veya kapalı kod yazılımlar için yardım vermiyoruz, bunu windows forumlarında sormalısınız.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ozandaomur

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2015, 21:47:41 »
Danny, zaten windows programlarinin kodlarini acmayi linuxta ozgurce kullanmak icin istiyorum.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 12 Kasım 2015, 22:21:34 »
Kapalı kaynak kodlu yazılımlar çoğunlukla paylaşma, değiştirme ve tersine mühendislik gibi işlemlere izin vermeyen lisanslara sahiptirler. Burada bu konu hakkında başkalarına bilgi verirsek, paylaşır ve yardımcı olursak biz de doğal olarak suç işlemiş oluruz. Bu tür yasal olmayan hareketler forum kuralları gereği yasaktır.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ozandaomur

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Kasım 2015, 00:38:40 »
Ben sadece lisanssiz olanlarida decompile etmeye raziyim.

Çevrimdışı ilker

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 18 Kasım 2015, 16:43:42 »
merhaba. arkadaslar bu konu hakkinda uzun zamandir dusunuyorum, wikide de bir yazi okuyunca sorayim dedim. wikide waterfall diye bir yontem ile kapali kodlarin acilabildigini okudum. boyle bir sey mumkun mu? nasil yapilir? windowsta ki bir programin kodunu acabilirmiyiz? sonucta o bilgi binary da olsa dosyada duruyor, makine anladigina gore biz de anlayabilirmiyiz veya anlayan bir program yazabilirmiyiz?

Yapmak istediğin şey kolay değil.Ama yinede yapmak istiyorsan başlangıç noktan https://www.hex-rays.com/products/ida/ 

Sadece bir uygulamayı değil komple windows işletim sistemini tersine mühendislikle kopyalamışlar https://tr.wikipedia.org/wiki/ReactOS