Gönderen Konu: [Çözüldü] uefi win yanına kurulabilecek dağıtımlar hakkında yardım lütfen..  (Okunma sayısı 5829 defa)

Çevrimdışı garip82

• Çok Yeni Penguen
  • *
herkese mrb.
uefi destekli linux dağıtımlarını hangileridir. en azından ubuntu ve mint hariç pardus, pear os8 u uefi windows 8.1 yanına kurabilir miyim.
birde kubuntu türkçe kurulumu yarı türkçe şeklinde, mint cinnamon tam türkçe yapılabiliyormu.

hepsini geçtim uefi win8.1 yanına mint cinnamon(grub u hdd başına değilde kurulu bölümün başına kurup easybcd ile boot managerden açılıp sonra linux seçimi sağlayabilirmiyim).(bu arada easybcd programında uefi desteği varmı, yoksa grubu hdd başına kurmam mı gerekir, ki böyle yapıncada bios boot ekranına linux oluşturuluyor ve linuxu kaldırınca bios boot ekranında linux silinmiyor. en son bu kurulumda hdd yi komple formatlamak zorunda kalmıştım)
ben heyecanla linux kullanmak istiyorum ama linux hiç kolaylaştırmıyor. sizlerin yardımı olursa uefi win8.1 yanına mint cinnamon yanıan pardus yanına pear os8(yada elementary os) kurmak istiyorum. hatta yedek bölümümdeki dataları tekrar kaybetmeden uefi ,gpt disk böşümü, sistemden çıkıp lagency sisteme çevirebilirmiyim böylesi tüm işimi kolaylaştıracak(uefi den çıkmak için tekrar tüm diski formatlayamam henüz harici diskim yok çünki)

çok uzun oldu biliyorum şimdiden herkese teşekkürler..
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2015, 16:08:04 Gönderen: garip82 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Alıntı
grub u hdd başına değilde kurulu bölümün başına kurup easybcd ile boot managerden açılıp sonra linux seçimi sağlayabilirmiyim

Sağlayabilirsiniz.

Alıntı
mint cinnamon tam türkçe yapılabiliyormu.

Masaüstü ortamı Türkçe'dir. Depodaki uygulamalar ise taban alınan dağıtımın Türkçeleştirlmesi kadardır.

Alıntı
bu arada easybcd programında uefi desteği varmı

Sanırım var. Alternatif olarak EasyUEFI isimli uygulama incelenebilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı garip82

• Çok Yeni Penguen
  • *
cevabınız için teşekkür ederim.
verdiğiniz cevaplar sadece mint için mi geçerlidir. pardus ve pear os8 yada elementary os içinde geçerlimidir, yoksa bu dağıtımlar için tüm diski silip (başka yolu varmı bilmiyorum) (uefiden çıkıp) lagency olarak mı kurulum yapmam gerekir.

ve birde mint de kararlı sürüm hangisi ve nereden bilebiliyoruz. teşekkürler
« Son Düzenleme: 17 Aralık 2015, 21:54:35 Gönderen: garip82 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Ubuntu tabanlı UEFI desteği olan sistemler için geçerli olabilir. Pardus'un UEFI desteği yok diye biliyorum. Pear OS ve Elemantary OS'da Ubuntu tabanlı olduğu için EasyBCD ya da EasyUEFI ile açılış yöneticisine ekleyebilme olasılığınız yüksek.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı garip82

• Çok Yeni Penguen
  • *
dağıtımları kurarak deneme yanılma yoluna gittim sonuç olarak win 8.1 yanına yine efi olarak mint 17.3 cinnamon yükledim kafam rahat :) diğer dağıdımları ise sadece usbden çalıştırarak inceleyeceğim çünki uefi desteği yok.
---ama öntanımlı olarak ingilizce geliyor dil seçeneklerinden türkçe yüklemeye çalıştım ama olmadı hata verdi diğer dağıtımları live usbden türkçe kullanabilir miyim
---mint de güvenlik duvarı ve internet security kurmak, açmak ve kullanmak hakkında varsa görüntülü yada diğer kaynak var mıdır.

kurulum aşaması bittiği için bundan sonrası araştırmada şimdiden teşekkürler..
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2015, 13:45:59 Gönderen: garip82 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
[member=1278]garip82[/member], aynı başlık altında birden fazla soru/sorun hakkında konuşmuyoruz. Bu konu ile ilgili sorun çözüldü ise etiketlerseniz kilitleyebiliriz. Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında

Diğer sorularınız ile ilgili forum içi arama yaptıktan sonra çözüm bulamazsanız, birbirinden farklı konular açabilirsiniz.